Vårdkaseberg 52

Bilder

Utgångspris

4 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Vårdkaseberg 52 , Hanhals , Kungsbacka

Välkomna till Hanhals och Vårdkaseberg 52!
Nu har vi äran att få presentera denna stilfulla villa om totalt 136 kvm belägen på stor tomt i vackra Hanhals. Denna välplanerade villa passar så väl paret som den växande barnfamiljen. Här finner ni dels flertalet sovrum, tvättstuga, dubbla toaletter varav ett är badrum samt rikligt med förvaringsmöjligheter, som räcker till samtliga familjemedlemmar. Som pricken över i:et har ni idag ett sovrum på övre plan där blicken snabbt dras mot den vackra vyn över Kungsbacka fjorden. Med fördel kan ni här passa på att känna lugnet innan sängen kallar för natten.
För er som gillar att påta i trädgården så ger tomten utrymme för planteringar och odlingar, och för er med barn så finns det rikligt med plats för lek och spel på tomten. På den väl tilltagna altanen i söderläge kan ni flytta runt i takt med solen, eller njuta av skuggan på framsidan en het sommardag. För er som önskar förlänga sommaren så finner ni ett uterum i anslutning till altanen. Hit kan ni flytta ut middagarna eller samtalen från tidig vår till sen höst. Lägg därtill att det ges tillräckligt med plats under tak för att spendera midsommarlunchen under denna alltjämt regnsäkra afton.
Området som omgärdar huset är lugnt och skönt där grannar umgås och med barn som springer mellan husen samt leker på gatorna utanför. För er som gillar att promenera finner ni flertalet promenadstråk i skog, mark och alldeles intill havet i detta natursköna område. En kort promenad ner till vattnet leder er till flera båtbryggor, med möjlighet till båtplats för den som är intresserad. 5 minuter bort ligger det välbesökta Hanhals holme där ni kan bada i havet med andra badsugna besökare eller grannar. Om ni önskar en mer stillsam badupplevelse så kommer ni garanterat finna ert eget smultronställe längs med kustremsan i denna idyll. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visningsbokning!

136 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
136 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 204 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
2 608 kr/månad
Utgångspris:
4 250 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

136 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna in till Vårdkaseberg 52!

Entré
I entrén möts ni av en ljus hall med gråskalig tapet som bryts av snyggt genom mörkt klinkergolv. Till höger finns det avhängning- och avställningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Under trappan till höger finner ni ytterligare förvaringsmöjligheter.

Master bedroom
Genom trappan leds ni upp till andra våning där det rymliga master bedroom är beläget. Väl här slås ni av den härliga utsikten över Kungsbacka fjorden som tillsammans med det lika härliga ljusinsläppet och de ljusa ytskikten skapar ett behagligt lugn in till detta sovrum. Ytan i rummet erbjuder plats för dubbelsäng, sängbord, soffa, byrå och mediavägg.

Tvättstuga
Vidare i bostaden finner ni tvättstugan. Här kombineras våtrumsmatta i golv med vita väggar. De goda skåpsförvaringsmöjligheterna ger er plats för allt ifrån tvättmedel till strykjärn. De lika goda bänkytorna ger er sedan tillräckligt med plats för att stryka och vika tvätten. Här finner ni också en tvättmaskin och tvättho.

Badrum
Intill tvättstugan ligger bostadens badrum. Här matchas mörkare klinkergolv med vitt kakel med mörkare detaljer. Kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork och dusch skapar tillsammans ett komplett badrum.

Kök
Fortsätter ni varvet i bostaden så når ni fram till husets hjärta - köket. Detta ljusa och stilfulla kök har en yta som inbjuder till större matbord med tillhörande stolar för trevliga middagar med familjen. Med sina väl tilltagna bänkytor så kan både långkok och bakning skötas parallellt, samtidigt som de många skåpen enkelt kan svälja samtliga köksredskap och maskiner. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, ugn, spishäll, köksfläkt samt kyl och frys i fullhöjd.

Uterum/altan
Genom altandörren kommer ni ut till det härliga uterummet där ni kan njuta av middagar eller omgivningen oavsett väder från tidig vår till sen höst. Tänk er att sitta här en regnig sommardag med en fika eller ett glas vin samtidigt som ni lyssnar på när regnet duggar på taket. Utanför uterummet kliver vi ut på den väldiga altanen i söderläge. Dess många vinklar gör att ni enkelt kan flytta runt i solen eller skuggan beroende på preferenser, men möjliggör också att ni kan söka efter en plats i lä om vinden blåser kallt en tidig vårdag.

Vardagsrum
Från altanen kan ni gå in direkt till vardagsrummet. I och med de många fönsterna får ni in ett behagligt ljus in till detta rum, samtidigt som de ljusa ytskikten gör att rummet alltid har ett visst naturligt ljus. Storleken på detta vardagsrum gör att ni både enkelt får plats med ett matsalsbord med tillhörande stolar om släkten kommer på besök samt att ni lika enkelt får plats med soffgrupp, soffbord och mediavägg. Som pricken över i:et har ni en värmande braskamin som under vinterhalvåret inte bara värmer gott, utan också skapar en hög mysfaktor till denna sociala yta i huset.

Groventré
Vidare kommer vi till groventrén. Plats för garderober för avhängning- och avställning för ytterkläder och skor erbjuds ni även här. Lägg där till att det finns en klädkammare för säsongsprydnader eller kläder för kommande säsonger.

Sovrum 2
Intill groventrén har ni bostaden andra sovrum. Ljusa ytskikt präglar även detta rum. Här har ni plats för säng, sängbord, skrivbord samt bokhylla eller garderob.

Gästtoalett
På motsatt sida om groventrén har ni gästtoaletten som även den är ljus och fräsch. kommod, badrumsspegel och toalett gör att ni får en komplett toalett, alldeles intill groventrén.

Sovrum 3
Från vardagsrummet når ni även in till bostadens tredje sovrum. Ljusa ytskikt och ett naturligt ljusinsläpp från fönsterpartiet skapar ett ljust sovrum. Ytan ger plats för säng, sängbord och garderob.

Altan framsida m. tomt
Kliver ni ut genom någon av entréerna så har ni en altan för morgonsol eller skugga. Perfekt för de varmare sommardagarna. Genom denna når ni även till det ena av förråden. Detta förråd är både rymligt och isolerat vilket gör att det passar utmärkt som extra förvaringsplats eller till verkstad för er som önskar detta. Vid uppfarten har ni ytterligare ett förråd för sakförvaring.
I övrigt bjuder denna soldränkta och rymliga tomt på både insynsskydd och havsglimtar. Då tomten är plan får ni chans till att nyttja denna hur ni vill, endast fantasin sätter gränser. Här kan ni både odla, plantera blommor eller låta barnen springa och leka fritt i vattenspridaren eller med fotbollen.

Området som omgärdar huset är något av en idyll. Här varvas hav med skog och mark. Här kommer ni finna både sociala som ostörda smultronställen. En kort promenad ner till vattnet har ni båtföreningens brygga med möjlighet till båtplats inför sommarsäsongen och ytterligare en kort promenad bort har ni det populära Hanhals holme. Här kan ni både bada, sola och spela Yatzy bland andra badsugna folk.

Byggnad

Byggnadstyp

Enplansvilla med ett sovrum en trappa upp

Byggnadsår

1990 Tillbyggt 1991 och 2009

Uppvärmning

Luft/luft värmepump, direktverkande el, braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juni 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 90 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

- 2018 Ny braskamin
- 2018 & 2010 Luftvärmepumpar
- 2009/2010 Våtrum
- 2009 Flertalet fönster.
- 2009 Del av fasaden målad (tillbyggnad)
- 2008 Kök
- 1989 Wc
- 1989/1991 Dränering
- 1989/1991/2009 Tak & fasad

Fastighetsbeteckning

Hanhals 14:10

Övriga byggnader

Uterum.
2st förråd på vardera kortsida om huset.
1st förråd/stuga i tomtens södra del.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 304 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 291 kr
VA: 4 613 kr
Renhållning: 2 400 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Elkostnaden avser både uppvärmning och hushållsel. Observera att kostnaden för försäkring är individuell. Det rekommenderas att ni tar kontakt med ert eget försäkringsbolag för kostnadsförslag. Kostnaden för VA inkluderar påfyllnad av pool under sommaren 2018. Driftskostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och avtal.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 206 000 kr, varav byggnadsvärde 1 190 000 kr

Summa pantbrev

2 151 000 kr

Tomt

Areal: 1 204 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Hanhals GA:10

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Hanhals

Hanhals är en naturskön och trivsam plats som har närheten till havet och ett lugnt lantligt läge.
Hanhals Holme är en mycket vacker plats belägen nästan längst in i Kungsbackafjorden på fastlandssidan. Här hittar du en fantastisk utsikt mot havet och Onsala.
På Hanhals Holme finns goda bad-, picknic- och fiskemöjligheter.
Att se solen gå ner över Onsala en varm sommarkväll är en upplevelse man inte får missa.
Från stenåldern finns cirka 50 boplatser. Från bronsåldern finns gravrösen och stensättningar.
På Hanhalsholme låg åren 1290 till 1330 en dansk fästning som användes av Greve Jacob av Halland efter påstådd inblandning i mordet på Erik Klipping. Fästningen hade namnet Hunehals och anses generellt som en föregångare till mer kända Varbergs fästning. Borgen låg längst ut på Hanhalsholme, längst in i Kungsbackafjorden. Den hade under 1200- och 1300-talen stor strategisk betydelse i krigen mellan Danmark och Norge, såsom belägen längst norr ut i dåvarande Danmark och nära Norges dåvarande sydliga gräns vid Göta Älv. Den skall också tidvis haft svenska ägare genom bland annat hertig Erik. Borgen skall ha belägrats av danskar 1328 och därefter förstörts.
Mitt hem är min borg brukar man ju säga. Får se om du finner din nya borg här i vackra Hanhals.

Kommunikation

Skolbuss går i området. För buss in till Kungsbackastad och/eller för vidare transport så finns det busshållplats vid Varbergsvägen. Från busshållplatsen vid Varbergsvägen tar du dig även till Fjärås, Åsa och Frillesås.

Närservice

10 min in till Kungsbackastad för att ta del av stadens rika utbud av butiker, restauranger, caféer och nöjen.

Parkering

Parkering finns i form av en uppfart med plats för 2 st bilar. Intill tomtens södra del finns det plats för ytterligare parkering.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Gustav Westergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad