Stenavägen 71

Bilder

  • Såld!

Stenavägen 71 , Åsa , Kungsbacka

Ett fint tillfälle för er som söker en generöst tilltagen familjevilla med idylliskt läge i Åsa. Här har ni 209 välplanerade kvadratmeter som fördelats på 1,5 plan med förhöjt väggliv och tak öppet till nock, vilket ger fin rymd på övre plan. Huset bjuder bland annat på tre sovrum, vardagsrum, kök, två badrum och inglasat uterum. Utomhus väntar en vacker trädgård med vidsträckt vy över åkrarna. På fastigheten finns även ett stall med två boxplatser och sadelkammare samt garage och gott om förvaringsutrymmen. Såväl förskola som skola och tågstation ligger på lagom avstånd samtidigt som ni har närheten till havet. Välkomna på visning!

209 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
209 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
4 450 kvm
Byggår:
2003
Driftskostnad:
1 762 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

209 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt om bostaden

Välkomna till Stenavägen 71 och denna fantastiska fastighet med ett idylliskt läge i Åsa. Här har ni ett välplanerat bostadshus om hela 209 kvm. På tomten finns även en byggnad om 80 kvm med stall som innehar två boxplatser och sadelkammare samt garage. Förutom detta finns även flera utrymmen med plats för förvaring. Väl inne i huset finner ni ett ljust hem med gedigna materialval och en bostad som karakteriseras av stor rymd vilket skapas genom de många fönsterpartierna och den generösa takhöjden. Välkomna att trivas!

Hall

Vackra dubbeldörrar välkomnar oss in till en rymlig hall med praktiskt klinkergolv. Här finns plats för avhängning av jackor samt avställning av skor och valfri möblering. Det finns även en garderob med skjutdörrar av spegel som gör att ni med enkelhet kan stuva undan ytterkläderna ni inte vill ha framme. Från hallen kommer ni till resten av huset med vattenburen golvvärme på båda plan.

Arbetsrum

Rummet mellan hallen och master bedroom kan nyttjas till vad som passar bäst för er. Här ryms skrivbord om man önskar ha ett arbetsrum eller varför inte ha en myshörna där ni kan krypa upp i favoritfotöljen med en spännande bok.

Master bedroom (nedre plan)

Bostadens master bedroom rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrig valfri möblering. Här har ni också en walk-in-closet för klädesförvaringen. Från sovrummet kommer ni även ut till trädgården genom en altandörr. Utsikten från sovrummet är magiskt vacker då fina åkrar finns där utanför.

Badrum (nedre plan)

Badrummet på nedre plan finner ni intill master bedroom. Badrummet är helkaklat i fin marmor av beige kulört. Här erbjuds jacuzzi, wc, tvättställ i glas och spegelvägg med belysning. Här inne ges en trevlig känsla av att infinna sig på ett spa. Lyxigt med andra ord!

Vardagsrum/matsal

Vardagsrummet binds samman med köket i en öppen planlösning och här kan ni inte annat än trivas. Stora sociala ytor med plats för större soffgrupp, soffbord, mediamöbel, matsalsmöbel och annat möblemang. Tack vare att det till viss del är öppet till övre plan och därmed tak upp till nock flödar ljuset in från de många fönsterpartierna. På golvet vilar en stilren ekparkett och väggarna går i vita toner. Den vackra kakelugnen i rummet skänker inte bara värme utan bidrar även med extra mysfaktor. Vardagsrummet är ett rymligt rum och sannerligen en plats för umgänge i goda vänner lag.

Kök

Från vardagsrummet kommer ni till köket som erbjuder trevliga och gedigna materialval. Här är har ni ett kök från Rebol i ek som tillsammans med bänksskivan, rostfria beslag och det ljusa kaklet ger känslan av ett hemtrevligt kök. Här finns gott om arbetsyta för matlagning samt skåpsförvaring av såväl porslin som ingredienser. I köket finner ni också en köksö. Från köket når ni även ut till det inglasade uterummet med plats för matgrupp och relaxmöbler. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av kyl i fullhöjd, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, induktionshäll samt köksfläkt och integrerad diskmaskin. Köket ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket bidrar till en luftig, familjär och inbjudande känsla. Information vitvaror: Kyl: Gram, 2003. Induktionshäll: IKEA. Varmluftsugn: Siemens, 2004. Köksfläkt: Fjäråskupan, 2003. Diskmaskin: Siemens, 2003.

Tvättstuga

En optimalt planerat bostad ska självklart också ha en tvättstuga med groventré. Tvättstugan hittar ni intill köket och här finns frys i fullhöjd, tvättmaskin, torktumlare, tvättho, gott om arbetsyta samt förvaring. Här inne hittar ni även värmepumpen. Information maskinell utrustning: Frys: Cylinda, 2016. Tvättmaskin: Whirlpool, 2018. Torktumlare: Bosch, 2003.

Allrum (övre plan)

Om ni tar trappen upp till övre plan möts ni direkt av husets allrum. Här har ni en fantastisk rymd då taket är öppet till nock och ljusinsläppet är magiskt. I detta rum får ni plats med bland annat soffa, soffbord och mediamöbel. Här är det även öppet ner till vardagsrummet på nedre plan vilket också bidrar till att detta rum är så ljust och luftigt.

Sovrum 1 (övre plan)

Detta sovrum är stort och här inne finns möjlighet att möblera på flera olika sätt. Idag rymmer detta rum säng med tillhörande sängbord, soffa, fåtölj, tv-bänk och klädesförvaring.

Sovrum 2 (övre plan)

Det andra sovrummet är rymligt och ger plats åt säng, nattduksbord, skrivbord och tv-hörna. Här inne finns det även möjlighet för klädesförvaring om man önskar eller så använder man klädkammaren som ligger precis utanför rummet.

Badrum (övre plan)

På övre plan finner ni det andra badrummet. Här inne är det helkaklat med svart nyans på klinkergolvet och vitt på väggarna. Här inne finns wc, kommod och dusch.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Jordvärmepump, ett vattenburet system med golvvärme på båda plan

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel och plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

-Fiber finns installerat
-Centraldammsugare

Fastighetsbeteckning

Ölmanäs 3:23

Övriga byggnader

-Stall med två boxar och sadelkammare byggt i lättbetong och med gjuten bottenplatta, år 2014
-Garage finns i samma byggnad som stallet, byggt 2014
-Uterum om 20 kvm med isolerglas från Willab garden byggt 2016
-Mindre stuga som är inritad på karta (byggrätt)
-Jordkällare
-Altan

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 150 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 000 kr
Renhållning: 1 200 kr
Väg, samf: 550 kr
Sotning: 400 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Elkostnaden är inklusive uppvärmning. Försäkringskostnaden uppgår till 7500 kr per år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 072 000 kr, varav byggnadsvärde 1 892 000 kr

Summa pantbrev

2 200 000 kr

Tomt

Areal: 4 450 kvm

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (grävd brunn med vattenreningsverk). Enskilt avlopp (trekammarbrunn med infiltration).

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Ölmanäs GA:21, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Ölmanäs GA:9
Avtalsservitut Vattenledning
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1384-13/135.1
Förmån: Officialservitut Väg, 1384-03/53.1
Last: Avtalsservitut: Vattenledning, 1384IM-07/16313.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 1384-13/135.2

Om området

Åsa

Åsa är en tätort i Kungsbacka kommun i Hallands län, belägen 45 kilometer söder om Göteborg.

Åsa är en populär badort, speciellt Vita Sand som ligger precis intill Åsa Camping & Havsbad.
Åsa består av flertalet större områden, bland annat Österbyn, Gårda Brygga, Kläppa, Buared, Ölmanäs samt centrala Åsa (här finns skolorna och busshållplatserna varifrån bussar går till Kungsbacka och Frillesås.
Orten har två skolor, Åsaskolan, med cirka 550 elever i åk F-9 och Åsa Gårdsskola, med cirka 350 elever i åk F-9. Den senare skolan invigdes 2008.

Kommunikation

Under 2000-talet har invånarantalet ökat mycket beroende på att Göteborg har vuxit vilket har medfört utbyggd infrastruktur och att "Storgöteborg" nu även sträcker sig ned i Halland. Kungsbacka kommun inklusive Åsa hör sedan 1980-talet ihop med Göteborg avseende kollektivtrafik.
En regionaltågsstation 1,5 km från Åsa centrum invigdes den 14:e december 2013. Med tåg är pendlingstiden till Göteborg C 30 minuter.

Närservice

På orten finns livsmedelsbutik, bageri, bensinstation med bilverkstad, restauranger och några specialbutiker.

Karta

Hör av dig till Therese Hasselgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad