Svartemossevägen 9

Bilder

  • Såld!

Svartemossevägen 9 , Stråvalla - Frillesås , Varberg

Nybyggd villa i idylliskt område med mycket nyproduktion. Här får barnen många kompisar och de kan leka fritt på den stora gräsytan mellan husen. När ni blir badsugna så tar ni bara cykeln ner till Stråvallas berömda playa.
Här bor du nytt och modernt. Första ägaren har ordnat med allt som ska göras när huset är nytt, så som trädgård, altan, carport, ansluta till fiber etc. Nu är det bara för dig och din familj att flytta in, tända grillen, njuta och lära känna alla trevliga grannar.
Huset ligger med ett perfekt solläge ut mot det stora grönområdet. Interiört finns stora sociala ytor och två helkaklade badrum samt en braskamin. Huset är bland annat extrautrustat med solcellspaket för låga driftskostnader.
Varmt välkommen på visning!

157 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
157 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
1 008 kvm
Byggår:
2016
Driftskostnad:
1 623 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

157 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Låt mig presentera ett nästan helt nytt hus. Bostaden håller en modern nyproduktionsstandard och ligger i ett härligt villaområde. Jag tror att du som köper denna bostad köper mer än ett hus! Jag tror att du skaffar dig en ny framtid. Tänk dig detta fina hus med gott om extra tillval i ett område där alla andra också har nya hus och är nyinflyttade. Tänk om alla har barn i samma åldrar. Tänk att alla är öppna för att lära känna dig, bli din goda granne. Flyttar du hit så får du kombinationen av ett nytt fint hus och ett helt nytt område. Här skapar du en ny framtid tillsammans med många andra som är i precis samma situation och ålder som du. Samtliga i närområdet har flyttat in de senaste åren. Det är nästan bara unga familjer. De äldsta barnen är 12–15 år och ett tiotal små barn har fötts bara under de senaste tre åren. Här menar jag att du kommer att få nya vänner. Här kommer dina barn att få kompisar för livet. Bor man här behöver man inte åka på en dyr semester. Här tar man ju bara cykeln ner till Stråvalla strand. Här kommer du inte behöva skjutsa barnen till sina kompisar. Det är bara att öppna dörren. Känner du att du har passerat just detta steg i livet så passar det ändå. Detta nya fina område är omgärdat av välhållen äldre villabebyggelse. I det större närområdet finns vuxna och barn i alla åldrar. I denna idyll, med perfekt solläge, har vi nu den stora förmånen att få visa ett hus från Smålandsvillan. Huset är färdigbyggt. Under de två år som har gått har man inrett ovanvåningen, anlagt trädgård, byggt carport och förråd, dragit in fiber och byggt en altan. Nu är det som sagt bara för dig att flytta in, släppa ut barnen på det trafikfria grönområdet och tända grillen.
Vi går in i bostaden och välkomnas av den rymliga hallen. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och vi får direkt kontakt med både kök och vardagsrum. I både vardagsrum och kök är det lätt att umgås. Köket är rymligt och många kan samlas runt den fina köksön. Här finns gott om skåp och en rejäl arbetsbänk. På bilderna ser du disponeringen i detalj.
Vardagsrummet är rymligt. Man har i detta fall valt bort ett sovrum på entréplan och istället fått ett rymligt och väl tilltaget vardagsrum. Här finns en braskamin för varma och mysiga kvällar och på dagarna har solen fritt spelrum genom de många och stora fönstren.
Till höger från entréhallen kommer vi först till badrummet. Här har ägarna valt att kosta på huset lite extra med ett helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme vilket många av dessa hus saknar.
Vi har ett sovrum på entréplan. Idag är det inrett som ett kontor på bilden men det är stort nog att vara föräldrasovrummet.
Till sist så når vi grovköket och grovingången. Med denna groventré kan man hålla huvudentrén städad och fin varje dag. Här har vi en tvättmaskin samt värmepumpen och styrenheten för solcellerna.
På entréplan har vi 2,50 meter till taket. Det ger en påtaglig skillnad i rumsupplevelsen jämfört med andra nybyggda hus som vanligtvis levereras med en takhöjd på 2,40 meter. Takvinkeln är på 45 grader istället för 38 som är standard. Det ger ett mer luftigt intryck på övre plan.
Nu går vi upp till plan två och finner två barnrum och ett lite större master bedroom. Till det sista har vi en liten klädkammare. Den som vill kan använda det som ett litet hemmakontor då det finns ett fönster här.
Till sist har vi ett rejält allrum Här finns plats för både soffgrupp och mycket lek och spel.
Huset är försett med takpannor från Benders.
Huset har försetts med tillvalet liggande panel. Det ger ett modernt och lite kaxigare intryck Köket har fått en modern lösning med spishäll, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Till sist och verkligen inte minst. Här finns ett solcellspaket monterat till ett värde av 70 000 kr. Det är ett 3 kW paket från Nibe som beräknas ge drygt 3 000 kWh per år vilket halverar den redan låga uppvärmningskostnaden för värme och varmvatten. För mer info om husets energiberäkning finns info under "Viktiga dokument". Se även Nibes info om solenergi. http://www.nibe.se/Produkter/Solenergi/Solel/ klicka dig vidare till "så mycket kan du spara".
Så vad säger du? Vill du flytta till Stråvalla? Jag lovar dig att när du om några år ser tillbaka på ditt beslut så kommer du att med glädje säga att du förändrade ditt liv när du köpte huset på Svartemossevägen 9. Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadsår

2016

Fastighetsbeteckning

Stråvalla-Kärra 1:130

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

19 480 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
VA: 3 736 kr
Renhållning: 1 744 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Elkostnaden är en uppskattning utifrån en faktisk förbrukning av 7 460 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 856 000 kr, varav byggnadsvärde 3 146 000 kr

Summa pantbrev

3 734 000 kr

Tomt

Areal: 1 008 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1383K-2001/111.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Stråvalla - Frillesås

Stråvalla är den nordligaste delen av Varberg och gränsar till Kungsbacka. Närheten till Frillesås är påtaglig och kommungränsen är inte helt spikrak.

Stråvalla Strand har härlig strand och en liten båthamn. En nybyggd boulebana och det finns bastu och loka att hyra. Under 2016 byggs det också en kiosk.
Här finns kommunala toaletten och en sötvattendusch utomhus.
Bra med parkeringar.

Populära aktiviteter i området är simning, Power walk, gymnastik, cykling och vindsurfing mm.

Kommunikation

Busshållplats i nära anslutning med buss till Varberg och Kungsbacka. Pendeltågsstation i Åsa, det kommer även att komma en pendeltågsstation till Väröbacka framöver.

Närservice

Närmsta matbutiken är Coop i Frillesås där vi även finner Granngården, pizzerior, butiker, frisörer och övrig service.

Sopstation finns i Väröbacka och i Veddige.

Väröbackaskola är en F9 skola med drygt 260 elever. Det finns även fritids på skolan.

Buaskolan är en F6 skola, även den har fritids på skolan.

Stråvalla Förskola har tre avdelningar.

Karta

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad