Mejerivägen 9

Bilder

  • Såld!

Mejerivägen 9 , Onsala , Kungsbacka

Nu har vi äran att få presentera en luxuöst renoverad enplansvilla med källarvåning och med en totalyta om 242 kvm för finsmakaren, där lyx och moderna materialval är ett genomgående tema. Perfekt för dig som önskar sätta guldkant på vardagen, där samtliga val är gjorda med en fingertoppkänsla utöver det vanliga och med ett mål om att uppnå drömbostaden. Här har man inte sparat in på någonting vilket både köket från Marbodals PLUS-serie med NEFF-vitvaror och badrumsinventarierna från Svedbergs, Beliani och Gustavsberg vittnar om. Från start har man tänkt till ända ner till detaljnivå, vilket gör att nästkommande ägare bär risken att tappa ordet renovering från sin vokabulär. Här finner ni ett hem för den som inte nöjer sig med mindre än det bästa. Dessutom beläget i attraktiva Onsala med all dess charm och vackra natur. Varmt välkomna att boka in er på visning!

119 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
119 kvm
Biarea:
123 kvm
Tomtarea:
853 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
2 954 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

119 kvm

Biarea

123 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt om bostaden

Varmt välkomna att stiga in till denna bostad med en totalyta om 242 kvm som luxuöst totalrenoverats under 2018. Med genomgående stilfull enstavig ekparkett som kombineras med vita väggar och vitt tak som inhyser totalt hela 158st spotlights erbjuds ni här nästintill perfekt ljussättning i ett toppmodernt hem. Vattenburen golvvärme finner ni under samtliga golv i så väl entréplan som källarplan.

Entré

Väl i entrén möts ni av en rymlig hall med väldig skåpsförvaring för både kläder och skor till höger längs med ena väggen bakom den stilrena spegeldörrsgarderoben. Gråskaligt klinker leder er sedan vidare in i bostaden.

Master bedroom

I detta master bedroom möts ni av ett härligt, naturligt ljus ifrån rummets fönster, som tillsammans med de i övrigt ljusa ytskikten skapar ett behagligt ljus till detta rum. Här finner ni en garderobsvägg till vänster som rymmer plats för alla kläder för samtliga årstider. I övrigt finns plats för dubbelsäng och sängbord.

Sovrum

Husets andra sovrum erbjuder även detta ett naturligt ljus som kompletterar det i övrigt ljusa ytskikten. Det centralt placerade fönstret gör detta rum lättmöblerat med plats för så väl säng, sängbord, skrivbord och byrå.

Badrum

Detta moderna badrum lämnar inget i övrigt att önska. Både klinker och kakel går i samma stilrena mörka mönster och leder er in i en större dubbeldusch med glasdörr. De snyggt integrerade hyllorna skapar både funktion och liv till både dusch och det övriga badrummet. Detta varvas med vägghängd wc, kommod med dubbla handfat, badrumsspegel och handdukstork från Svedbergs som tillsammans med ovanstående skapar ett komplett badrum i yppersta klass. (Mer information kring badrummets utrustning finner ni genom länkar under fliken "Viktiga dokument".)

Allrumsdel

Från den avkopplande hörnan med plats för två fåtöljer och mindre bord för lugna stunder når ni ut till husets uteplats i västligt läge. Här får ni chans att avnjuta trevliga middagar i solen en varmare sommardag, medan altandelen med skyddande tak passar för det traditionella midsommarfirandet med regn i luften.

Kök

I detta hus får ni ett kök utöver det vanliga. Med öppen planlösningen mot anslutande rum når ni enkelt hit. Väl här finner ni ett kök från Marbodals PLUS-serie, med goda bänkytor beklädda med Carraramarmor som på ett snyggt sätt matchas med vitt kakel över bänkytor samt mörkare köksskåp, vilket skapar både kontrast och elegans till detta kök. Vitvarorna består av induktionshäll, ugn, köksfläkt, helintegrerad diskmaskin, kombinerad mikrovågsugn och ugn samt integrerade kyl och frys i fullhöjd - samtliga från NEFF. Som pricken över i:et finns även en vinkyl från McQvee. Ett kök där lyx och funktionalitet smälter samman i en perfekt harmoni helt enkelt. Vid ena väggens fönsterparti finner ni en given matplats med plats för matbord med åtta stolar. Mellan kök och vardagsrum ligger ytterligare en entré. (Mer information kring kökets utrustning finner ni genom länkar under fliken "Viktiga dokument".)

Vardagsrum

Husets entréplan inhyser ett rymligt vardagsrum med plats för större soffa, soffbord, fåtöljer och mediavägg. Här får samtliga familjemedlemmar plats och kan avnjuta en tacofredag framför Let´s Dance eller På Spåret. Även här når ni ut till bostadens stora altan i västligt läge.

Allrum

Genom trappan leds ni ner till ett allrum med stilfullt integrerade hyllor med belysning längs med ena väggen och lika stilfullt inmurad braskamin längs med den motsatta väggen. Denna extra sällskapsyta med plats för soffa och soffbord passar utmärkt när barnen har besök eller när braskaminens mysfaktor behövs under vinterhalvåret.

Badrum

Väl här möts ni återigen av ett toppmodernt badrum där sandstensfärgat klinker möter kakel i så väl liknande som mörkare nyans. Längs med dessa sandstensfärgade och mörkare väggar finner ni integrerade hyllor för extra förvaring av diverse badrumsattiraljer. Med kommod med dubbla handfat och jacuzzi med massagefunktion från Beliani, vägghängd wc från Svedbergs, en vältilltagen bastu samt en murad dusch från Gustavsberg med glasdörr samt kaklad sittplats får ni här en oas till badrum skapat för avkoppling och rekreation. (Mer information kring badrummets utrustning finner ni genom länkar under fliken "Viktiga dokument".)

Källarplansentré

Klinker i golv övergår i det enstaviga ekparkett som genomgående finns i bostaden. Till höger i entrén finner ni bostadens pannrum med dess interiör och till höger finner ni bostadens tvättstuga

Tvättstuga

Gråskalig klinker i golv övergår i liknande kakel längs med tvättstugans väggar och tillsammans med så väl de vältilltagna bänkytorna, skåpsförvaringen och upphängningsmöjligheterna som tvättmaskinen och torktumlaren från Gorenje skapas ett komplett och modernt tvättutrymme.

Sovrum/allrum

Längs med ena källarplanets kortsida finner ni ett rum i modell större. Detta rum passar som exempelvis sovrum, hobbyrum eller varför inte som bio-rum? Hur som, så finner ni här ett rum med potential för det mesta. Strax utanför detta rum ligger ett stort förråd med utrymme för klädes- och sakförvaring.

Allmänt om området

Mejerivägen 9 är belägen i privat läge på hörntomt på lugn gata i natursköna och populära Onsala. I området varvas både äldre med barnfamiljer. Närhet till flertalet skolor för barn i olika åldrar samt närheten till Rydets IP med dess olika aktiviteter gör detta område särskilt attraktivt för barnfamiljen. Med en enkel promenad når ni kommunikation i form av buss 731 som med sina frekventa avgångar transporterar er vidare till nya destinationer på Onsalahalvön eller till Kungsbacka station, som med sina många avgångar ger er chansen att ta er till Göteborg eller längre ner längs med Hallandskusten. I övrigt ger placeringen av Mejerivägen 9 er chans att njuta av Onsalahalvöns varierande och djurrika natur där promenader längs med kusten eller en båttur på Kungsbackafjorden brukar vara populära aktiviteter. I idylliska Gottskärs hamn kan ni njuta av en bit mat eller en glass i sommarvärmen. Hit tar ni er enkelt till fots eller via cykel.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Kombipanna el/pelletsbrännare kopplad till vattenburen golvvärme

Ventilation

Förstärkt självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 februari 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare och krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Tegel samt stående träpanel
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

2018
-Exklusivt totalrenoverat kök från Marbodals PLUS-serie med vitvaror från NEFF och vinkyl från mQuvée.
-Exklusivt totalrenoverat badrum i vardera plan med interiörer från Svedbergs, Beliani och Gustavsberg. Ena badrummet med nyrenoverad bastu.
-Totalrenoverad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Gorenje.

-Nylagd enstavig ekparkett från Kährs i vardera plan.
-Vattenburen golvvärme i vardera plan.
-Nyspacklade och nymålade väggar i hela huset.
-Ny el dragen i hela huset, samt 158 nya spotlights fördelade över hela huset.

2017
Nylagt tak.

Fastighetsbeteckning

Liden 3:17

Övriga byggnader

Förråd i anslutning till carport.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 452 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 000 kr
El: 5 000 kr
VA: 4 541 kr
Renhållning: 1 411 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Sotning: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 893 000 kr, varav byggnadsvärde 1 755 000 kr

Summa pantbrev

4 275 500 kr

Tomt

Areal: 853 kvm
Tomttyp: Trädgårds-/Naturtomt

Tomtbeskrivning

Inhägnad tomt med staket med två grindar, en vid vardera entré.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Liden GA:1

Om området

Onsala

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 14 000 människor. I området finns ca 500 företag.

Kommunikation

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

Parkering

Parkering finns i form av ett singelgarage, carport och uppfart med sammanlagt plats för 4 bilar.

Karta

Hör av dig till Gustav Westergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad