Benjaminssons väg 13

Bilder

  • Såld!

Benjaminssons väg 13 , , Kungsbacka

Nu väntar chansen att förvärva en stilfull 1,5-plansvilla i attraktiva Forsbäck. Med sina 150 kvadratmeter fördelade över två plan finner ni här ett praktiskt hem som passar såväl paret som barnfamiljen. Huset har varsamt renoverats i omgångar, där funktionalitet och enhetlighet har prioriterats. Som pricken över i:et kan ni blicka ut över Kungsbackafjorden samtidigt som ni avnjuter morgonkaffet i sommarsolen på villans ena balkong. Eller varför inte njuta av ett värmande bad i altanens jacuzzi en kallare vinterkväll? Varmt välkomna att anmäla er till visning!

141 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
141 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 060 kvm
Byggår:
1982
Driftskostnad:
2 362 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

141 kvm

Rumsbeskrivning
Entréplan

Varmt välkomna till denna färgsprakande pärla i Forsbäck. Genom entrén kliver ni in i en praktisk men vacker hall med mönstrat klinker i golv och ljusa ytskikt. Till höger finner ni en given plats för avhängning av ytterkläder och avställning av skor och en bit in i hallen finns en garderob för ytterligare förvaringsmöjligheter. Till vänster om hallen är det första sovrummet beläget, som i dagsläget fungerar som kontor. Ljusa ytskikt kombineras med ett härligt ljusinsläpp från fönstret i östligt läge. För klädesförvaring finner ni en inbyggd garderob.Från hallen nås även master bedroom. De vita väggarna ger tillsammans med fönstret och dess ljusinsläpp ett härligt lyster till detta rum. Här finner ni en större skjutdörrsgarderob med spegel, med plats för samtliga sommar och vinterkläder. Vidare in i bostaden kommer ni till badrummet i entréplan. Ett praktiskt badrum som erbjuder såväl kakel på väggar och matta i golv som wc, kommod, badkar, spegel och badrumsskåp. Mitt i bostaden är vardagsrummet beläget. Här möts ni av ett rymligt rum som genom sitt fönsterparti lyser upp detta rum och skapar en behaglig känsla. Som pricken över i:et finner ni här en järnkakelugn som ger rummet både värme och mysfaktor. Genom vardagsrummet når ni ut till den större altanen i östligt läge. Här får ni chansen att avnjuta många trevliga tillställningar med släkt och vänner, antingen sittandes i jacuzzin eller vid ett middagsbord. Med halvöppen planlösning från vardagsrummet leds ni in i köket. Flertalet skåp ger plats för samtliga köksredskap, och det stora bänkytorna ger er chansen att både baka och laga gott. Vitvarorna består av kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, spishäll, köksfläkt och diskmaskin. Genom köket når ni groventrén med tvättmaskin, torktumlare, skåpsförvaring, diskho med bänkytor och avhängningsmöjlighter.

Övervåning

Uppför trappan med rostfri spaljé möts ni av genomgående ljus parkett och vitt tak, varvat med sköna färger i blå och lila nyanser. Helheten ger en mycket stilfull ovanvåning med ett rymligt allrum där ytor för soffa, soffbord och mediavägg finns. Det mest iögonfallande i rummet är dock det naturliga ljusinsläppet från våningens fönster och fönsterdörrar som leder ut till de båda fantastiska vidhängda balkongerna. Den ena av dessa vätter åt öster och ger er chansen att njuta av morgonkaffet med utsikt över Kungsbackafjorden, medan den andra med sitt läge mot väster skapar stunder då ni kan varva ner i kvällssolen. Till vänster finner ni våningens ena sovrum med plats för säng, sängbord och byrå. I ena änden av rummet finner ni en större garderob för både sak- och klädesförvaring. I motsatt riktning finner ni det andra sovrummet, med lika väl tilltagen garderob som i det första sovrummet. Även här får ni plats med säng, sängbord och byrå. Intill detta sovrum är det smakfulla badrummet beläget. Vitt kakel bryts på ett elegant sätt av mot mönstrad matta i golv, vilket skapar en härlig kontrast i detta badrum. Här finner ni wc, kommod, dusch, spegel och handdukstork.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Värmepump-frånluft och direktverkande el

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 februari 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Isolerglas 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

2 balkonger i östligt respektive västligt läge. Större altan runt huset med jacuzzi i västligt läge.

2017: Fiber
2007-2013: Ombyggnation av övervåning med två vidhängda balkonger. Nytt tak, vattenburen golvvärme i hela ovanvåningen.
2006: Utespa med jacuzzi.

Maskinell utrustning
2017: Mikrovågsugn.
2016: Tvättmaskin, kyl och frys.
2014: Diskmaskin.
2013: Torktumlare.
2008: Ugn, spishäll, köksfläkt.
2006: Frånluftvärmepump
2003: Centraldammsugare.

Fastighetsbeteckning

Välås 5:44

Övriga byggnader

Uppvärmt garage med förrådsdel.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 355 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 23 760 kr
VA: 1 192 kr
Renhållning: 1 484 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Sotning: 419 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnaderna för hushållsel ingår även kostnaderna för uppvärmning samt uppvärmning av den eluppvärmda jacuzzin. Säljaren uppskattar detta till ca. 500 kr/månad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 247 000 kr, varav byggnadsvärde 1 157 000 kr

Summa pantbrev

2 125 000 kr

Tomt

Areal: 1 060 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Välås GA:4
Avtalsservitut Kraftledning(4 st)
Avtalsservitut Utfartsväg
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 13-IM2-43/1154.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 13-IM2-50/1832.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 13-IM2-53/734.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 13-IM2-71/1751.1
Last: Avtalsservitut: Utfartsväg, 13-IM2-35/1882.1

Om området

I Forsbäck finner ni ett område att trivas i. Med blandade åldrar och familjekonstellationer passar detta lugna område både paret som barnfamiljen. Här finner ni närhet till skog och hav, där promenader i skogen kan varvas med båtturer längs med den rofyllda Kungsbackafjorden.

Kommunikation

Från Forsbäck har ni goda kommunikationer med buss som går mot så väl Kungsbacka som Onsala. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Forsbäck har du närhet till både Kungsbackas och Onsalas utbud av butiker, aktiviteter och skolor samt mycket annat.

Karta

Hör av dig till Gustav Westergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad