Södra Nygatan 21

Bilder

  • Såld!

Södra Nygatan 21 , Kungsbacka Centralt , Kungsbacka

Nu kan vi erbjuda ett boende som många skulle beskriva har det absolut bästa läget i Söderstaden - och kanske även i hela centrala Kungsbacka. Med direkt en direkt utsikt över Kungsbackaåns porlande vatten, en stor uteplats och en lika imponerande inglasad balkong blir villakänslan i denna pampiga gavellägenhet total. Lägenheten, som från början var tänkt att ha fyra sovrum, har idag givits ett ännu större Master Bedroom med fönster som vetter mot grönskan och ån utanför. Med sobra färgsättningar, två stycken helkaklade badrum och genomgående stilrena materialval har det skapats ett hem att trivas och leva i. För de som vill bo centralt och bekvämt i bostadsrätt och som samtidigt värnar om ett omgivande lugn och generösa sällskapsytor är detta helt rätt bostad för er. Precis utanför dörren till lägenheten tar ni hissen ner till ett uppvärmt garage och den egna parkeringsplatsen på bottenvåningen. Den direkta närheten till Kungsbackas innerstad och pendlingsstation, skola, restauranger, matbutiker och teatern gör Söderstadens läge mycket svårslaget.

Varmt välkomna att anmäla er på visning!

113 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 391 kr inkl värme, VA, sophantering samt basutbud av TV-kanaler via fiber och Telia (obligatorisk tillägg om 234kr/mån för parkeringsplats i garage)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
113 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
71
Byggår:
2009
Driftskostnad:
319 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

113 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Den välkomnande hallen når vi en trappa upp, eller via hissen (som dessutom tar dig till den uppvärmda garageplatsen). I hallen har praktisk grå klinker lagts in för att inte skada den fina ekparketten. En funktionell yta där ni dessutom når lägenhetens förråd. Här finns också plats för avhängning av ytterkläder och skor. Hallen knyter samman bostadens utrymmen.

Första badrummet

Från anslutning till hallen och i närheten av lägenhetens separata tvättstuga finner vi lägenhetens första badrum. Helkaklat med kakel och klinker i neutralt beige och gråa, stilrena, toner. Komplett med handfat, WC, handdukstork, badrumsspegel och dusch med rundade vikväggar i glas. Givetvis finns här golvvärme installerat. Att i en lägenhet ha två stycken badrum med dusch är få förunnat!

Tvättstuga

Alldeles intill det första badrummet finns lägenhetens helkaklade tvättstuga. Här finns det gott om både förvaring och arbetsytor. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Praktisk arbetsbänk med diskho och överskåp finns också att tillgå. Det avlånga fönstret släpper in ett härligt naturligt ljus.

Vardagsrum

Många gånger är vardagsrummet det mest trivsamma rummet i en bostad - och här är det heller inget undantag. Med den inglasade balkongen ges möjligheten att bjuda in utomhusmiljön på den varmare delen av året, samtidigt som den skänker rummet ett otroligt fint ljusinsläpp året om. Vardagsrummet har en delvis öppen planlösning mellan köket och de övriga utrymmena - något som brukar vara en uppskattad lösning. Den gråmelerade skiljeväggen tillför en ytterligare ombonadskänsla och funktionalitet. Här också möjligheter att inreda med en större matplats vid det avlånga fönstret. De övrigt vita väggarna och den genomgående parketten gör det enkelt att matcha inredningen efter sitt eget smak och tycke.

Kök

Kökets vinkel och dess neutrala färgsättning tillsammans med ett kakel i beigea och jordnära toner gör det verkligen till en plats att trivas och leva i. Köksluckorna är vita och samtidigt finner vi genomgående kvalitativa vitvaror från Siemens. Maskinparken blir komplett med diskmaskin, ugn och mikro i arbetshöjd, spishäll, kyl och frys i fullhöjd. I övrigt finns här goda förvaringsutrymmen och arbetsytor. Från fönstret ovanför diskhon kan man titta ut över den vackra innergården och den gemensamma örtträdgården.

Master bedroom

Lägenhetens Master bedroom är verkligen rogivande och behagligt på alla sätt och vis. Mycket väl tilltaget och ljusinsläpp från två stycken stora fönsterpartier gör att utrymmet får in ordentligt med naturligt ljus. En garderobslänga i ena änden av rummet gör att man får plats med det mesta i klädväg. En stor säng med tillhörande sängbord, någon ytterligare byrålåda eller en liten läshörna får plats utan problem. Från fönstret ser vi Kungsbacka-ån rinna förbi.

Inglasad balkong

Den inglasade balkongen skapar i sig självt nästan ett helt extra rum. Här får man plats med stora loungemöbler och café-grupp utan att behöva kompromissa om utrymmet. En bättre lämpad plats för långa kvällar i goda vänners lag är nästan svår att tänka sig. Från den inglasade balkongen har man direkt utsikt över Kungsbacka-åns porlande vatten och det natursköna området precis utanför. Vi blir återigen påminda om att vi har kommit upp en våning på huset och att en gavellägenhet i Söderstaden verkligen är något utöver det vanliga.

Uteplats

Utöver den stora inglasade balkongen finns det dessutom en härlig privat uteplats eftersom innergården har höjts upp. Här ges det plats för ytterligare utemöbler och grill. I och med detta får denna gavellägenhet lite utav en villakänsla - mycket svårslaget!

Andra badrummet

Från hallen nås även lägenhetens andra helkaklade badrum. Mycket praktiskt att ha dusch på två olika ställen när man har gäster på besök eller har flera familjemedlemmar! I övrigt är detta badrum i mångt och mycket utrustat som det andra. WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch. Kakel och klinker går i naturtrogna och beigea toner.

Sovrum 2 & 3

Lägenhetens andra sovrum är även detta mycket rogivande. Väggarna är fräscht vita och den genomgående ekparketten gör sig påmind även här. Fönstret vetter mot parken utanför. I rummet står idag en stor säng med tillhörande sängbord och ett skrivbord. Vägg i vägg ligger det tredje sovrummet som storleksmässigt är mycket likt det andra. Båda rummen skulle även kunna lämpa sig som ett kontor eller ett gästrum. I båda rummen finns också ytterligare förvaring i form av garderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

7 391 kr inkl värme, VA, sophantering samt basutbud av TV-kanaler via fiber och Telia (obligatorisk tillägg om 234kr/mån för parkeringsplats i garage)

Driftskostnad

3 830 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 830 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,7031%

Andel av årsavgiften

1,70373%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

3 mån el. enl. ö-kommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättslägenhet

Byggnadsår

2009

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 april 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Föreningen förfogar över en gästlägenhet som kan hyras ut till föreningens medlemmar. I bottenplan finns även miljörum och cykelförvaring. Företagen som hyr föreningens lokaler är restaurangen Pinchos och en reklambyrå.

Fastighetsbeteckning

Södercentrum 5

Förening

Namn

Brf Södercentrum 5

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

82

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Digital-TV levereras via Telia. Bredband via fiber.

Parkering

33st parkeringsplatser i garage.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Kungsbacka Centralt

Söderstaden har en tydlig stadskaraktär och ligger strax söder om Lindens torg i centrala Kungsbacka. Härifrån är det promenadavstånd till allt och flera affärer precis i närområdet. Området gränsar till Kungsbackaån och strandpromenaden på ena sidan och nya parker och en stor lekplats på andra sidan. Det är endast ett stenkast till Resecentrum varifrån pendeltåget till Göteborg går. Kungsbacka Teater, som huserar i Aranäsgymnasiet, ligger alldeles intill, likaså sim- och ishall, en trevlig restaurang så som Pinchos ligger i samma byggnad. Söderstaden ligger verkligen i hjärtat av Kungsbacka!

Kommunikation

Bussar trafikerar hela innerstaden med anslutningar till Kungsbacka station. Gångavstånd till Kungsbacka station, därifrån går pendeltåg till Göteborg på ca 20min och du tar dig enkelt söderut längs med kusten med Öresundståget.

Närservice

Från centrala Kungsbacka har du gångavstånd till allt. Här finns över 100 butiker på bekvämt promenadavstånd. Direkt närhet till vårdcentral, frisörer, banker, apotek och systembolag.

Parkering

Till den specifika lägenheten hör en egen parkeringsplats i uppvärmt garage i bottenvåningen. För området gäller dessutom boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen. Runt om i Kungsbacka parkerar man antingen gratis med P-skiva eller från 2 kr/tim.

Karta

Hör av dig till Christoffer Tangen för mer information!

Christoffer Tangen

Christoffer Tangen

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 56

christoffer.tangen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad