Frillesåsvägen 107

Bilder

  • Såld!

Frillesåsvägen 107 , Frillesås , Kungsbacka

Vi kan med glädje presentera denna charmiga och sällsynta pärla. Detta är en av Hallands två kvarvarande kringbyggda gårdar med ursprung från 1600-t, vilket är unikt i sitt slag. Bostadshuset är en hallandslänga som med hänsyn och omtanke om äldre detaljer renoverats till ett välfungerande hem. Då vinden har isolerats och ger 100 kvm extra finns det dessutom sovrum på övre plan vilket ger plats för barnfamiljen. Ekonomibyggnaderna är välbevarade och den ursprungliga stenlagda gårdsplanen blir en lugn oas i mitten. Det lantliga läget till trots har vi centrum med skola, affärer och övrig service runt knuten. Delar av fastigheten är Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse klass A.

105 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
105 kvm
Biarea:
100 kvm
Tomtarea:
4 116 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
1 652 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

105 kvm

Biarea

100 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Entré till boningshuset via eleganta dubbeldörrar som välkomnar in till en hall med gott om plats för avhängning. Här kommer man vidare mot kök och tvättrum/toalett. Det finns dessutom en dörr in mot vardagsrummet som inte används idag.

Tvättrum

I anslutning till hallen finns en kombinerad toalett och tvättstuga. Denna är utrustad med tvättmaskin från Cylinda 2018, torktumlare från Bosch 2005 samt tvättställ och toalett.

Kök

Köket bjuder på en stor dos lantlig charm i harmoni med bostadens övriga formspråk och den klassiska vedspisen sätter verkligen pricken över i:et. Utrustningen består därutöver av spis från Electrolux 2005, kyl och frys (side-by-side) från Electrolux 2005 samt diskmaskin från Husqvarna 2015. Måltiderna serveras vid matplatsen, som rymmer ett bord för de större sällskapen - och varför inte en klassisk kökssoffa?

Vardagsrum

Vardagsrummet förenas med köket i en öppen förbindelse och fönster i motsatta väderstreck bidrar ytterligare till den luftiga känslan. Den sociala ytan är utformad med synliga bjälkar och har en praktfull järnkamin som sprider både värme och trivsel.

Sovrum 1-3

Det finns idag tre sovrum, vilka alla är rejält tilltagna i storlek. Sovrum 1 är beläget på entréplanet. Sovrum 2 och 3 ligger en trappa upp vilket innebär att de har ett mysigt snedtak och en lägre takhöjd. Båda dessa sovrum har angränsande ytor som blir utmärkta att inreda som exempelvis kontor eller walk-in-closet.

Allrum

På övervåningen finns även sociala ytor i form av ett allrum som också används som gästrum. Detta kan fungera som ett fjärde sovrum om så önskas.

Badrum

Badrummet är rymligt och utrustat med toalett, kommod samt dusch. Ett fönster genererar naturliga ljusinsläpp. Inrett i mjuka färgtoner och en lantlig stil som fångar rätt stämning och är i samklang med huset i övrigt.

Nu har vi nöjet att presenteras denna mycket charmfulla och kulturhistoriskt intressanta hallandslänga. Exteriört väntar ekonomibyggnader samt lättskött tomt med praktfulla fruktträd. Adressen lockar med promenadavstånd till skola, aktiviteter och Frillesås centrum. Havet ligger inom cykelavstånd. Interiören präglas bland annat av tidstypiska detaljer såsom synliga takbjälkar, profilerade dörrar och vackra golv - vilket skapar en avundsvärt rustik atmosfär.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1929 Vissa delar är från 1600-t

Uppvärmning

Direkt El, järnkamin samt vedspis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Timmer
Fasad: Trä
Fönster: Kopplad båge
Bjälklag: Timmer
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Kulla 1:73

Övriga byggnader

Lada, visthus, höns- och grishus (uthus). Det har inte funnits djur i uthuset sedan 2007.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

19 830 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 535 kr
VA: 2 634 kr
Renhållning: 1 411 kr
Väg, samf: 500 kr
Sotning: 750 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Elen avser både uppvärmning och hushålls El. Kostnad för fiber 350 kr/mån

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 560 000 kr, varav byggnadsvärde 652 000 kr

Summa pantbrev

3 271 000 kr

Tomt

Areal: 4 116 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Vacker uppvuxen trädgård med fruktträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut Kraftledning Mm
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1384-11/2.1
Förmån: Officialservitut Va, 1384-94/17.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1384-94/17.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

För de av oss som vurmar för byggnadsvård och äldre byggnader är detta en underbar möjlighet att få hitta hem. Denna fastighet är näst intill ensam i sitt slag då den har en av de två kringbyggda gårdar som finns kvar från denna tid, och därtill hänsynsfullt bevarad. Även om det står 1929 som byggår härrör de äldre delarna snarare från 1600-1700-t, därav klassningen som Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse klass A. Mer info om detta och planritning över ekonomibyggnaderna finns att hitta bland viktiga dokument.

Om området

Frillesås

Frillesås är ett trivsamt samhälle som har något för alla. Det finns ett starkt föreningsliv där det mesta ifrån Bridge till dragkamp finns representerat. Bra skola och förskolor lockar barnfamiljerna och den trivsamma atmosfären gör att man trivs här oavsett ålder och livssituation. Närheten till havet och de härliga stränderna i Torstensvik och Vallersvik erbjuder sandstrand, klippor och brygga.

Kommunikation

Närhet till busshållplats, bussen tar ca 40 min till Kungsbacka. Pendeltågstationen i Åsa är ett fint alternativ till bilen.

Närservice

Frillesås centrum har bra service med Coop Konsum, Frillesås Lantmän, konditori och inredningsbutiker.

Karta

Hör av dig till Jenny Kihlberg Hoffblad för mer information!

Jenny Kihlberg Hoffblad

Jenny Kihlberg Hoffblad

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 52

jenny.k.hoffblad@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad