Klavergränd 16

Bilder

  • Såld!
  • Uppfart med plats för flera bilar & garage intill hus
  • Baksida med eftermiddagssol
  • Vardagsrum med utgång till altan
  • Välplanerad kök med gott om arbetsytor

Klavergränd 16 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Nu finns chansen att förvärva detta trevliga friköpta kedjehus med perfekt solläge, fritt från insyn, där du kan njuta av solen på baksidan från tidig eftermiddag till kvällstid. Huset erbjuder hela 4 sovrum, varav ett på entréplan, och ett gigantiskt vardagsrum med plats för socialt umgänge. Här finns även två helkaklade badrum samt bastu, praktisk klädkammare i hallen, rymligt kök med gott om förvaringsmöjligheter och god arbetsyta, likaså i tvättstugan med separat ingång. Plats för flera bilar på uppfarten och garage intill huset!

Huset är beläget i ett av Hummelmoras bästa lägen i ett mycket lugnt och barnvänligt område. På promenad- eller cykelavstånd finns Mälarens orörda strand, underbara strövområden i Hummelmoras skyddade naturområden, motionsspår, badstränder, båthamn och Viksjö GK med 18+9 håls golfbana. Det är heller inte långt till omtyckta förskolor/skolor och Viksjö centrums utbud av service och affärer.

Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat mot dolda fel.

Varmt välkommen på visning!

132 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
132 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
287 kvm
Byggår:
1981
Driftskostnad:
2 941 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

132 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉPLAN
Hall/Entré

Öppen hall med kapprum intill entrén med plats för klädavhängning på kapphylla. Längre in i hallen till höger finns en praktisk klädkammare vid trappan med goda förvaringsmöjligheter. Inbyggd belysning i entrén. Parkettgolv och vita väggar.

Vardagsrum

Gigantiskt vardagsrum i vinkel med plats för soffgrupp och TV-möbler, piano (kan ingå vid önskemål) samt hyllor. Här finns gott om utrymme för att duka upp för stora middagar och stora sällskap. Parkettgolv, vita väggar och grå-blommig fondtapet. Anslutning till trädgården och den markisförsedda altanen i västläge.

Kök

Rymligt med goda förvaringsmöjligheter i vita köksluckor och god arbetsyta på grå laminatbänk med vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (Electrolux), spis med varmluftsugn (Siemens), designfläkt (Whirlpool), fullstor kyl och frys (Samsung) samt två diskhon. Samtliga i rostfritt material. Matplats för ca 6 personer. Utbyggda fönster, med belysning, för ett rymligare kök. Parkettgolv och vita väggar.

Tvättstuga

Rymligt med gott om förvaring i vita luckor och skåp samt god arbetsyta på brun laminatbänk. Utrustat med tvättmaskin (Electrolux 2016) och torktumlare (Inspire 2009), samt rostfri tvättho. Här finns varmvattenberedaren och fönster för ljusgenomsläpp, samt en separat ingång. Brun våtrumsmatta och vita väggar.

WC/Duschrum

Kakel och klinker i rosa med en mörkare bård i mitten av väggarna. WC-stol, handfat, spegelskåp med belysning, dusch med glasvägg och öppningsbart fönster.

Sovrum 1

Rymligt rum som tidigare tillhörde en del av garaget och ett f.d förråd. Här finns plats för dubbelsäng och klädförvaring i skjutgarderob. Anslutning till altan och trädgård. Fönsterna i detta rum består av 2-glas. Parkettgolv, vita väggar och mönstrad fondtapet.

ÖVERPLAN
Hall

Genom den vita trappan tar du dig till den övre hallen som är försedd med infällda spotlights. Laminatgolv och vita väggar. Monterad brandsläckare ingår.

WC/Duschrum/Bastu

Kakel och klinker i rosa/lila med ljusinsläpp genom fönster som går att vädra. Utrustat med wc-stol, handfat, spegelskåp, duschhörna och anslutning till bastu med plats för 4-6 personer.

Sovrum 2

Plats för enkelsäng och skrivbord samt byrå. Laminatgolv och vita väggar samt grå fondvägg.

Sovrum 3

Stort med plats för dubbelsäng för den som önskar och klädförvaring i flera garderober längst med nästan hela väggen. Laminatgolv, vita väggar och röd fondvägg.

Sovrum 4

Rymligt med plats för säng, byrå, skrivbord och övrigt möblemang. Möjlighet för klädförvaring finns i garderob. Laminatgolv, vita väggar och mörkgrå fondvägg.

VIKTIG INFORMATION

Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans kedjehus med garage

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Direktverkande el samt Luft/Luftvärmepump

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 september 2011
Energiklass: -
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong/trä
Fasad: Trä/putsade lättb.element
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Fiber indraget till tomtgränsen.

Huset är taxerat till 123 kvm och efter att tidigare ägare renoverat det gamla förrådet till ett sovrum har därmed boarean blivit 132 kvm, enligt säljaren.

Ny Luft/Luftvärmepump finns installerat i vardagsrummet från 2019.

Huset är försett med larm med extern siren och ingår i köpet. Ej anslutet till larmcentral.

Fastigheten ingår i samfällighet. I samfälligheten ingår medlemsavgift, gemensamma p-platser, lekplats, vägbelysning, kvartersgården med tillhörande anordningar samt kabel-tv m.m. Kostnad för detta läser du under driftkostnader.

Renoveringar:
2019 - Nytvättat tak
2019 - Takfläkten utbytt
2019 - Ny Luftvärmepump installerad
2018 - Nya bänkskivor i kök
2016 - Ny tvättmaskin
2016 - Målning/tapetsering i sovrum 1
2013 - Borttagning av badkar och installation av dusch entréplan
2012 - Målning 2 sovrum övervåning

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
2011 - Renovering av garage och stenläggning av uppfart
2011 - Kyl & frys
2010 - Bygge av trädäckad altan
2009 - Installation av torktumlare, diskmaskin och spis
2007 - Del av garage/förråd ombyggt till sovrum
2005 - Köksfläkt

Fastighetsbeteckning

Viksjö 8:373

Övriga byggnader

Samfällighetslokal finns att tillgå och går att bokas av samtliga medlemmar i samfälligheten utan några extra kostnader.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 500 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 1 800 kr
Väg, samf: 4 500 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftkostnad för el inkluderar även uppvärmningskostnaden. Samfällighetsavgiften delas upp och erlägges 3 gånger/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 331 000 kr, varav byggnadsvärde 1 866 000 kr

Summa pantbrev

2 460 000 kr

Tomt

Areal: 287 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Tomten erbjuder fram- och baksida i öst- respektive västläge vilket ger generöst med sol hela dagen från morgon till kväll. På baksidan, som vetter i väst mot allmänning, finns en markisförsedd altan med plats för utomhusmöbler. Här på den plana trädgårdstomten erbjuds även fin gräsmatta med plats för barnens aktiviteter. På tomten växer bl.a. Rhododendron, pioner och ett litet träd med vita blommor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:37
Förmån: Officialservitut Byggnad,Tillträde, 01-JÄF-2435.55
Förmån: Officialservitut Byggnad,Tillträde, 01-JÄF-2435.72
Last: Officialservitut Byggnad,Tillträde, 01-JÄF-2435.56
Last: Officialservitut Kraftledning, 01-IM5-58/762.1

Tillträde

September eller ök

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad