Stråvägen 4, 1 tr

Bilder

  • Välkommen till Stråvägen 4!
  • Lättmöblerat vardagsrum
  • Nyrenoverat kök
  • Vardagsrum

Utgångspris

1 795 000 kr

Bevaka slutpriset

Stråvägen 4, 1 tr , Viksjö , Järfälla

Nu finns chansen att förvärva denna superfina lägenhet i Brf Eken med hiss i huset, vilken är belägen i omtyckta Viksjö! Bostaden om 40 kvm är omgjord till en mini 2:a med separat sovrum och plats för bredare säng, renoverat och modernt kök (2019) med bl.a. integrerad diskmaskin, lättmöblerat vardagsrum och renoverat badrum (2019), samt en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Här erbjuds fint parkettgolv i hela bostaden med fräscha ytskikt på de ljusa väggarna. Perfekt boende för förstagångs-köparen, för dig som är student eller ensamstående förälder. Bredband och kabel-tv ingår i avgiften, samt bostadsrättstilläg gällande försäkring!

Här bor du nära till såväl natur som buss till Jakobsberg och Barkarby, samt nära till Viksjö centrum med utbyggd service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll, samt ett flertal skolor och förskolor.

Varmt välkommen på visning!

40 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 036 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
213
Byggår:
1968
Driftskostnad:
315 kr/månad
Utgångspris:
1 795 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/Hall

Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober och plats för byrå samt ställ för ytterkläder. Parkettgolv i ek och vita väggar. Säkerhetsdörr finns.

WC/Duschrum

Snyggt renoverat 2019 då det har bredspacklats och målats för att få ett fräscht badrum med trendiga färger i vitt och svart. Utrustat med nya badrumsmöbler så som duschkabin, wc-stol, handfat med kommod och spegel samt högskåp.

Vardagsrum

Lättmöblerat och ljust med ljusinsläpp genom stora och nya fönster (2017). Här finns plats för soffgrupp, bord och TV-möbler samt matbord intill köket. Parkettgolv i ek och vita väggar med mönstrad fondtapet.

Kök

Nyrenoverat kök 2019 från Ikea med vita skåpluckor och svart kakel ovanför bänkskiva i massiv valnöt. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys (Cylinda - ca 2016), integrerad diskmaskin (2019), varmluftsugn (2019) och induktionshäll (2019), samt kolfilter fläkt. Här finns plats för matbord för ca 4 personer intill köket. Parkettgolv i ek och vita väggar.

Sovrum

Smart byggt sovrum med ljusinsläpp från fönster. Idag finns en 140cm-säng i rummet som får plats utan problem samt med marginaler för att kunna röra sig runtomkring. Förvaring i platsbyggda skåp högst upp mot taket. Ekparkett och gråa väggar.

VIKTIG INFORMATION
Bostadsrättshandlingar

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Pris

1 795 000 kr Utgångspris

Avgift

2 036 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband.

Driftskostnad

3 780 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 980 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,2082%

Andel av årsavgiften

0,2082%

Reparationsfond

41 kr

Tillträde

Omg. inflyttning möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 augusti 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2017)

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:172

Övrigt

- Källarförråd i samma port
- Tvättstuga på entréplan
- Cykelrum i samma port
- Snabbt tillträde möjligt

Renoveringar:
2019 - Nyrenoverat kök inkl vitvaror (utom kyl/frys från ca 2016).
2019 - Bredspacklat och målat om hela badrummet ovanpå befintlig fuktspärr, samt bytt badrumsmöbler.
2016 - Målning av samtliga garderobsdörrar i hallen.
2016 - Målning av samtliga väggar och tapetsering av en vägg.

Förening

Namn

HSB Brf Eken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 281 kr/mån och med el-stolpe för fn. 351 kr/mån (2019-01-14).

Renoveringar

Byte av takpapp 2013.
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.
Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spolas var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Ekonomi

Avgiftshöjning med 3 % inför 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad