Reliefvägen 4

Bilder

Utgångspris

6 695 000 kr

Bevaka slutpriset

Reliefvägen 4 , Viksjö , Järfälla

Tillfälle till renoverad, smakfullt inredd villa om c:a 205 kvm. med spännande arkitektur, med öppet bjälklag, på Hummelmoraberget . Kök med matplats, 3 sovrum, stor matsal, vardagsrum med öppen spis, duschrum, bastu och relaxutrymme, Flera balkonger och uteplatser varav en med inbyggt bubbelbadkar. Dubbelgarage.

205 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
205 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
824 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
3 750 kr/månad
Utgångspris:
6 695 000 kr

Mer information

Visningar

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
6 725 000:- 1 2019-05-23 15:58
6 710 000:- 2 2019-05-23 15:33
6 700 000:- 1 2019-05-23 15:27
6 500 000:- 1 2019-05-23 13:33
6 475 000:- 2 2019-05-23 13:04
6 450 000:- 1 2019-05-23 12:42
6 400 000:- 3 2019-05-23 12:41
6 350 000:- 2 2019-05-22 14:40
6 300 000:- 1 2019-05-22 14:13

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

205 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:

Entré: Välkomnande och rymlig entré/hall med vitmålad strukturväv och ljusa terrakottafärgade klinker med golvvärme.

WC: Helkaklat WC, inrett med ljust och svagt melerat kakel, ljusa terrakottafärgade klinker, tvättställ med engreppsblandare, WC-stol och halogenspotförsett badrumsskåp.

Passage: Vitmålad strukturväv, ljusa terrakottafärgade klinker med golvvärme och praktiskt skjutgarderob för klädförvaring.

Tvättstuga/groventré: Praktisk groventré/tvättstuga, med ljust målad strukturväv, ljusblå klinker, tvättställ med tvättbänk, torkskåp, varmvattenberedare och tvättmaskin.

Arbetskök med barkök och matplats i öppen planlösning: Vita väggar, ljusa terrakottafärgade klinker med golvvärme, ljust kakel som stänkskydd bakom disk- & arbetsbänk. Vita skåpluckor. Maskinellt är köket utrustat med spis med keramikhäll och ugn, spisfläkt, diskmaskin, rostfri kyl och frys med överskåp. Gott om praktisk skåpförvaring.

Matplats: Ljus och rymlig matplats med vitmålad strukturväv, ljusa terrakottafärgade klinker och utgång till trädäcksförsedd altan/uteplats i västerläge med härlig eftermiddags-/kvällssol, med plats för utomhusgrill och matbord för umgänge med familj och vänner.

1/2 trappa ner:

Vardagsrum: Stort och luftigt vardagsrum med delvis öppet bjälklag upp till övre våningsplan, med dekorativ tegelstenbeklädd fondvägg. Vardagsrummet är inrett med släta och vitmålade väggar, infällda spotlights, parkettgolv med plats för större soffgrupp och fåtöljer framför den öppna spisen med brasinsats. Utgång till skifferbeklädd uteplats, delvis under tak, i söderläge och med öppen spis. Utgång till annan och större trädäcksförsedd altan/uteplats, delvis inglasad och under tak, med plats för större loungegrupp.

Passage: Vitmålade väggar, parkettgolv och praktiskt trappförråd.

Sovrum 1: Släta och vitmålade väggar, infällda spotlights, parkettgolv och infällda högtalare.

Sovrum 2/relaxutrymme: Utbyggt rum som idag är inrett som relaxutrymme, men som vid behov kan nyttjas som sovrum. Rummet är inrett med släta och vitmålade väggar, svarta klinker med golvvärme, infällda spotlights med dimmer och infällda högtalare. Barbänk med sober och svart granitbänksiva med förvaring under. Utgång till den trädäcksförsedda altanen med insynsskyddat läge och inbyggd och nedsänkt bubbelbadkar med ledbelysning.

Duschutrymme med bastu: Helkaklat duschutrymme med ljust melerat kakel, helkaklat dressingroom med klinker med golvvärme. Bastu i direkt anslutning.

1/2 trappa upp:

Matsal: Med ljust och underbart gavelläge med utsikt över trädgården och ner mot vardagsrummet med öppet bjälklag, har inretts en stor och rymlig matsal med släta och vitmålade väggar, parkettgolv, infällda spotlights, infällda högtalare och utgång till trädäcksförsedd balkong i söderläge delvis under tak. Från matsalen, genom skjutglasdörr, ges tillträde till en annan och betydligt större trädäcksförsedd balkong.

Sovrum 3: Större sovrum, med släta och vitmålade väggar med en vit och svagt mönstrad fondtapet, parkettgolv, 2 vita och högblanka dubbelgarderober samt utgång till balkong.

Sovrum 4: Släta och vitmålade väggar, infällda spotlights, parkettgolv, infällda högtalare, 2 dubbelgarderober och utgång till balkong.

Passage: Släta och vitmålade väggar, parkettgolv, infällda spotlights och praktisk skjutgarderob för klädförvaring med belysning.

Walk in closet: Praktisk walk in closet med släta och vitmålade väggar, parkettgolv, klädhylla och klädstång.

WC-/badrum: Helkaklat WC-/badrum, med ljust kakel övre del och ljusblått kakel nedre del, ljusa klinker, tvättställ med dubbla engreppsblandare med kommod, WC-stol, handdukstork, bubbelbadkar och spegelförsett badrumsskåp.

Följande renoveringar har nuvarande ägare låtit utföra:

2013 - Renovering av garage, inklusive nya fjärrstyrda garageportar;
2014 - Renovering av sovrum 2;
2014 - Renovering av övre våningsplan, inklusive trappa och trappräcken;
2015 - Renovering av souterrängplan;
2017-2019 - Ommålning av fasaden

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Direktverkande el samt Luftvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 maj 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä
Tak: Falsat plåttak

Övrigt

Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument, eller rekvirera från fastighetsmäklaren Per Stenmark, telefon 08-580 104 60 eller via e-mail: per.stenmark@husmanhagberg.se. Det finns en radonmätning från 1991, utvisande ett årsmedelvärde lägre än 50 Bq/m3, men vid den tidpunkten gjordes mätning av radondotterhalt och numera mäts radonförekomsten i radongashalt och då är en tumregel att mätvärdena ska dubbleras för att få et korrekt mätvärde med dagens måttstock.

Datanätverk installerat och datauttag i de flesta rum. Huset anslutet till fiber (Alltele). Elen utbytt till jord, med nya uttag och strömbrytare. På uteplatserna finns dekorativ och praktiskt spotbelysning och på uteplatsen på baksidan finns infravärme.

Huset har ägts av samma familj sedan det uppfördes och är ett av 5 hus i området med denna planlösning.

Skulpturvägen omfattas av Järfälla Kommuns kulturmiljöplan. https://www.jarfalla.se/download/18.68e7a727168e12dd179a4081/1550245887615/Kulturmiljoplan-viksjo.pdf. Bifogar ett utdrag ur den: "Det är av vikt att bibehålla områdets karaktär och om det blir aktuellt med en ny detaljplan bör utökad lovplikt införas. I samband med renoveringar och ombyggnader bör man bibehålla fasadmaterial och färgsättning. Genom att utbyggnader ingår som en del av det arkitektoniska formspråket är det möjligt att göra mindre tillbyggnader utan att karaktären går förlorad. Förutsättningen är dock att dessa utförs liknande de befintliga och att de harmoniserar med byggnaden."

Fastighetsbeteckning

Viksjö 6:471

Övriga byggnader

Separat, mycket rymligt och renoverat 2-bilsgarage med fjärrstyrda garageportar, klinker, luftvärmepump och inbyggda högtalare. Biluppställningsplats för 2 bilar framför garaget. Separat och praktiskt friggebod på baksidan av huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
El: 7 000 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 720 000 kr, varav byggnadsvärde 2 808 000 kr

Summa pantbrev

900 000 kr

Tomt

Areal: 824 kvm
Tomttyp: Trädgård och naturtomt

Tomtbeskrivning

Huset är belägen på en lugnt belägen och lummig trädgårds- & naturtomt, längs en återvändsgata. Trädgården erbjuder äppelträd, bigaråträd, körsbärsträd, plommonträd, prydnadsbuskar, gräsytor för lek, umgänge och studsmatta. Vid entrén och på garageuppfarten ligger dekorativ och påkostad stenlägning med gatusten och skiffer på en av ueplatserna.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö S:21
Last, Officialservitut: Utrymme, 01-JÄF-2294

Tillträde

1/9 eller enligt ök

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Per Stenmark för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad