Axvägen 2, 5 tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök med matplats
  • Balkong
  • Vy från balkongen
  • Duschrum/wc
  • Vardagsrum

Axvägen 2, 5 tr , Viksjö , Järfälla

Påkostad och välplanerad lägenhet i centrala Viksjö. Möblerbar balkong i soligt söderläge med fri utsikt över området. Högt och fint belägen i bekvämt boende med hiss. Samtliga ytskikt från 2015, kök renoverat 2015 inkl vitvaror, helkaklat duschrum samt separat tvättavdelning. En stor 2 rok i populär förening!

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 650 kr inkl värme, VA, kabel-TV. Enhetsmätning gällande elen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
114
Byggår:
1968
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Säljaren har verkligen uppskattat alla trevliga grannar och den trygghet han upplevt i föreningen men nu är det dags att flytta till större varpå lägenheten med varm hand lämnas över till nästa ägare. Eftertraktat läge i hus med hiss och många kvadratmeter för att vara 2 rok!

Hall
Bra planerad hall med klädkammare med skjutdörr och sensorbelysning. Gråmelerat laminatgolv i tjockare laminat, sk hall-laminat, vilket är extra tåligt och bättre lämpad för blöta skor. Vit tapet med skimmer.

Kök
Modernt och välutrustat kök som renoverades 2015 i samband med inflytt. Välplanerat med högblankt vita snickerier, exklusivt mosaikkakel som stänkskydd samt en påkostad maskinpark. Bänkskiva i laminat med praktisk rektangulär rostfri ho och belysning ovan. Maskinell utrustning: Kyl och frys från LG, inbyggnadsugn och micro från Bosch, spishäll och fläkt. Matplats för 6 personer vid fönster och utgång till balkong. Laminatgolv och grå tapet.

Balkong
Med markis och ett högt och soligt söderläge med utsikt mot bl.a föreningens fina innergård med lekpark, boulebana och planteringar. På grund utav låghus i grannföreningen blir det en vacker och fri vy.

Duschrum
Helkaklat med grå/brunt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Spegelskåp med infälld belysning, wc-stol och handfat (porslin utbytt 2015). Fönster mot tvättavdelningen.

Tvättavdelning
Placerad med ingång från köket. Kakel på golvet i samma färg som duschrummet samt målade vita väggar. Rostfri tvättho samt tvättmaskin från Bosch (2017). Fönster som vetter ut mot balkongen.

Vardagsrum
Gott om plats för sällskapsdel och tv-möbel. Laminatgolv, vit tapet samt grå fondtapet.

Sovrum
Plats för dubbelsäng med sängbord, garderobslösning och byrå. Laminatgolv och vit tapet.

Renoveringar av nuvarande ägare
2015: Renovering av kök inkl vitvaror
2015: Nya ytskikt i hela bostaden (golv och väggar)
2015: Nytt badrumsporslin
2017: Ny tvättmaskin
2017: Nya fönster, dock via föreningen.

Övrig
- Förråd finns att tillgå i samma hus
- Tvättstuga belägen på entréplan
- Cykel/barnvagsnrum i samma port

Bostadsrättshandlingar
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

3 650 kr inkl värme, VA, kabel-TV. Enhetsmätning gällande elen

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 700 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Föreningen har enhetsmätning gällande elen och faktureras kvartalsvis i samband med månadsavgiften.

Andel i föreningen

0,37412%

Andel av årsavgiften

0,37412%

Reparationsfond

2232 kr

Tillträde

Enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2008
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:174

Förening

Namn

HSB Brf Eken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 281 kr/mån och med el-stolpe för fn. 351 kr/mån (2019-01-14).

Renoveringar

Byte av takpapp 2013.
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.
Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spolas var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Ekonomi

Avgiftshöjning med 3 % inför 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad