Axvägen 8, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Stort minimalistiskt kök
  • Köket
  • Rum för familj och vänner
  • Sällskapsdel
  • Sällskapsdel

Axvägen 8, 4 tr , Viksjö , Järfälla

Högt belägen och rymlig 3:a med stora trivselvärden och helt insynsskyddat läge med inglasad balkong mot grönområde. Lägenheten som har en utmärkt planlösning och ljus interiör, fördelas över en rymlig hall med förvaring, elegant och smakfullt kök från 2016 med utgång till balkongen, ljus och trivsam sällskapsdel, två bra sovrum, kaklat duschrum med golvvärme och stor duschplats samt separat tvättavdelning. Dessutom så ingår bredband i månadsavgiften. Här lever ni ett bekvämt lägenhetsliv med närhet till kommunikationer, förskola/skolor, gröna naturupplevelser och ett stort urval av fritidsaktiviteter. Inflyttning kan ske i månadsskiftet maj/juni eller enligt överenskommelse.

88 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 442 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
170
Byggår:
1968
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Rymlig hall/entré med laminatgolv och målade väggar i en grå ton. För praktisk förvaring så finns två garderober (garderober med spegeldörrar tas med!) och säkerhetsdörr. I anslutning till entrén hittar ni en klädkammare/förråd, med förvaringshyllor, vinylmatta och målade väggar.

Kök

Rymligt och minimalistiskt kök från Häcker som installerades 2016/2017, med köksluckor i vit högblank. Golvet har laminat och väggarna är målade i en grå ton. I taket finns infälld dimmerstyrd belysning. Stora arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd mot vägg i laminat. Infälld belysning finns i överskåpen. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys från Electrolux från 2016, Siemens induktionshäll från 2016 och kolfilterfläkt från Blaupunkt från 2016. Diskmaskin från Electrolux och mikrovågsugn samt ugn, från IKEA, från omkring 2014. Härifrån finns utgången till den inglasade balkongen, som vetter mot grön natur på baksidan.

WC/duschrum

Rymlig wc/duschrum med kaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Här finns en stor duschplats med handduksvärmare, wc, kommod samt badrumskåp med halogenbelysning.

Sällskapsdel

Ljus och trivsam sällskapsdel med högt utsiktsläge och perspektivfönster ut mot Viksjö. Golvet har laminat och väggarna är målade i en grå ton.

Sovrum

Försäldrasovrummet har målade väggar samt ekparkettgolv. Här finns också gott om garderober för effektiv förvaring.

Sovrum

Det andra sovrummet har ekparkettgolv och målade väggar i två nyanser. Befintlig garderob kommer ej att ingå i köpet.

Tvättavdelning

Mellan köket och föräldrasovrummet finns en tvättavdelning med klinkergolv och målad vävtapet på väggar. Här finns en tvättmaskin från Miele, arbetsbänk med infälld tvättho samt en större arbetsbänk.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

4 442 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,45545%

Andel av årsavgiften

0,44545%

Reparationsfond

1756 kr

Tillträde

Maj-Juni 2019

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 augusti 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

I husets entré finns ett separat lägenhetsförråd på ca 4 kvm, tvättstuga och rymligt cykelförråd.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:171

Förening

Namn

HSB Brf Eken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 281 kr/mån och med el-stolpe för fn. 351 kr/mån (2019-01-14).

Renoveringar

Byte av takpapp 2013.
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.
Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spolas var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Ekonomi

Avgiftshöjning med 3 % inför 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad