Axvägen 4, 3 tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök med matplats
  • Inglasad balkong
  • Vy från balkong
  • Vardagsrum
  • Badrum

Axvägen 4, 3 tr , Viksjö , Järfälla

Nyligen förmedlade vi en lika stor 3:a i grannporten och nu finns ytterligare en chans! Belägen på våning 3, i hus med hiss och gångavstånd från Viksjö C. Fint läge med balkong i väster vilket betyder sol på eftermiddag/kväll. Fri utsikt mot gårdens grönska, lekpark och boulebana. Rymligt kök med matplats och mycket förvaring. Bredband ingår i avgiften!

88 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 405 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
131
Byggår:
1968
Driftskostnad:
337 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/ Hall
Rymlig hall med plats för avhängning på hatthylla samt i tre garderober med möjlighet att installera fler. Praktisk klädkammare i anslutning. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Klädkammare
Inredd klädkammare med gott om förvaring. Plastmatta och vitmålade väggar. Här finns det flertalet i föreningen som väljer att bygga en större klädkammare och sätta igen dörren till sovrum 2.

Kök
Trivsamt Marbodal kök med vita frästa kökssnickerier, rostfri diskbänk och vitt kakel som stänkskydd. Här erbjuds en stor matplats och gott om förvaringsmöjligheter längs kökets båda sidor. Städskåp är placerad bredvid kyl/frys. Maskinell utrustning: Diskmaskin från Electrolux (2017), spis med fyra plattor och ugn, kombinerad kyl/frys från Electrolux samt fläkt från Electrolux. Från köket når man den inglasade balkongen i västerläge med fri utsikt över gården. I anslutning till köket ligger även tvättavdelningen.

Inglasad balkong
Med glas som kan skjutas åt sidan under de varmare dagarna (Enstaka ruta kan kärva lite). Fin vy mor lekpark och boulebana med exemplariskt västerläge och em/kvällssol.

Tvättavdelning
Mellan kök och sovrum 1 finns tvättavdelning inredd med våtrumsmatta och tvättho samt fönster åt två håll. Idag finns ingen tvättmaskin på plats men möjlighet att återinstallera finns. Vissa boende i föreningen har även valt att öppna upp väggen mellan badrum och tvättstuga för att skapa ett ännu större badrum med separat tvättavdelning alt både dusch och badkar i samma utrymme.

Vardagsrum
Stora fönsterytor inklusive en fransk balkong som skänker ljus till rummet och bidrar till god vädringsmöjlighet om så önskas. Här ligger laminat på golvet och väggarna är vitmålade. Plats för sittgrupp, tv-möbel samt läshörna och bokhyllor.

Badrum/wc
Äldre standard med våtrumsmatta i blått och vitmålade väggar. Badkar, handfat, wc-stol, spegelskåp. Fönster som vetter mot tvättavdelningen.

Sovrum 1
Det större sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns två garderober. Plastgolv i imiterat trä och vitmålade väggar.

Sovrum 2
Plats för enkelsäng och sängbord. Här finns garderob som ingår i köpet. Plastgolv i imiterat trä och tapetserade väggar. Utmärkt som gästrum eller hobbyrum.

Övrigt:
- Förråd finns i samma port
- Tvättstuga i samma port
- Cykelrum/bsrnvagnsrum i samma port
- Sep. kö till parkering via HSB
- Bredband ingår i avgiften.

Renoveringar/förbättringar av nuvarande ägare:
2016: Målning av väggar i Sovrum 1 och vardagsrum
2017: Ny diskmaskin
2019: Målning av väggar i badrum, hall, tvättstuga

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Aspenberg, telefon 08-120 229 03 eller via e-mail: erika.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

4 405 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband

Driftskostnad

4 050 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 550 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,45219%

Andel av årsavgiften

0,45219%

Reparationsfond

5508 kr

Tillträde

Omg. inflyttning möjlig

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 augusti 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:174

Förening

Namn

HSB Brf Eken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 281 kr/mån och med el-stolpe för fn. 351 kr/mån (2019-01-14).

Renoveringar

Byte av takpapp 2013.
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.
Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spolas var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Ekonomi

Avgiftshöjning med 3 % inför 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar numera en ny padelhall, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad