Tegvägen 76, bv

Bilder

  • Såld!

Tegvägen 76, bv , Viksjö , Järfälla

Välkomna till denna trevliga 2:a i centrala Viksjö, bekvämt belägen på entréplan med stor balkong mot fina parkytor. Här har du stora luftiga rum varav sovrummet är renoverat 2015. Stort och ljust kök med matplats, vardagsrum med parkettgolv och utgång till stor balkong. Stort badrum som är i behov av renovering. Omtyckt och välskött förening som bland annat utfört fönsterbyte och balkongrenovering, då balkongerna blev större.

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 489 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
223
Byggår:
1970/71
Driftskostnad:
166 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga 2.a i populära föreningen Granen. Här har du chansen att själv skapa ditt drömboende.

Entré/Hall
En ljus hall varifrån du når bostadens alla rum. Här ligger en plastmatta på golvet som är i klinkerimitation, på väggarna sitter en ljus tapet. I hallen finner du även flertalet garderober med god plats för förvaring.

Vardagsrum
Till vänster från hallen når du det stora vardagsrummet som ger ett ljust och luftigt intryck. Parkettgolv och vitmålade väggar. Här når du även den stora balkongen som har trätrall, markis och en fin utsikt över parkytor, gångväg som leder till centrum samt de nybyggda husen mittemot.

Kök
Till höger från hallen når du köket som har goda arbetsytor samt plats för matbord. I köket ligger en plastmatta och väggarna är målade vita. Rostfri diskbänk med ho och ljust kakel ovan bänk. Övrig arbetsyta är av trä. Köket är utrustat med spis med häll, ny fläkt samt kyl/frys.

Sovrum
I mitten av bostaden finner du ett stort sovrum där man nyligen har lagt ett nytt laminatgolv i ek-imitation och målat väggarna vita. Här finns en garderob för klädförvaring.

WC/Badrum
Ett äldre badrum som är i behov av renovering. Ljus plastmatta på golv och ljus våtrumstapet på väggarna. Här finns WC, handfat samt badkar.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 489 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

2 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Enhetsmätning av el via föreningen.

Andel i föreningen

0,1888%

Andel av årsavgiften

0,1888%

Reparationsfond

2492 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1970/71

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

VIksjö 3:4

Övrigt

Ett förråd tillhör lägenheten och är beläget i källaren i samma trapphus som bostaden. Storlek om ca 1,5 m x 3 m.

Förening

Namn

HSB brf Granen i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Granen som består av 433 lägenheter, byggda 1970-1971, fördelade på 12 hus på Tegvägen och 7 hus på Vältvägen. Lägenheterna är på 1 till 4 rum med kök.

Antal lägenheter

433

TV och Bredband

Kabel-TV via Comhem. Bredband erbjuds både via Bredbandsbolaget och ComHem. Bredbandet är sedan 2015 inkluderat i hyran med 250/100 lina via Bredbandsbolaget.

Parkering

Parkering
Det går att hyra p-plats med elstolpe för 150 kr/mån alt garageplats för 420 kr/mån. HSB sköter kösystem för dessa platser. Vänligen kontakta ansvarig mäklare för uppdaterad status.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugorna renoverades 2002.
Omläggning utvändig vattenledning och upprustning av lekplatser utfördes under 2005.
Föreningen byggde om balkonger samt uteplatser under 2009.
Om/utbyggnad och asfaltering av p-platserna har utförts under 2013. Energiprojekt pågår på lång sikt.
Ommålning av garagen, liksom takplåtarna och samt översyn av garageportarna har utförts under 2011-2013.
Under 2011 har låssystemet bytts i alla lägenheter samt förråd och portar.
Radonmätningar har utförts under 2012.
Under 2015 planerades enhetsmätning av el att införas.
Ommålning av trapphusen sker löpande.
Källargångarna har rustats upp och färdigställts under 2017.
Samtliga värmeväxlare i undercentralerna är bytta. I samband med detta arbete har det även installerats ett nytt styrsystem för att få jämnare temperatur i lägenheterna.
Fönsterbyte utfört i föreningens alla bostäder under våren/sommaren 2017.
Installation av låssystem med kod till alla portar, som togs i drift under december 2018.

Med reservation för eventuella ändringar

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 5% för år 2015.
Avgiften höjdes med 2% för år 2017.
Avgiften höjdes med 5% för år 2018.
Avgiften höjdes med 3% för år 2019

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Förråd finns i källarplan eller på vardera våningsplan beroende på hustyp. Tvätt- och vävstuga, cykelverkstad, cykelhus, hobbylokal, pingisrum och föreningslokal finns att tillgå. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad