Hammarvägen 52, 1/2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Fasadbild
  • Inglasad balkong
  • Vardagsrum
  • Detaljbild kök
  • Detaljbild sovrum

Hammarvägen 52, 1/2 tr , Jakobsberg , Järfälla

Vill du bo med grönska alldeles utanför fönstret, med ljusinsläpp som flödar in från tre väderstreck, stor gård och där familjen trivts väl sedan 1957?

Välkommen till Hammarvägen 52, en pärla om 4 rok med närhet till Jakobsbergs C, pendeltåg och gott affärsutbud. Gångavstånd till vårdcentral, tandläkare och busshållplats. Endast ett fåtal trappsteg upp till bostaden som är fint belägen på gavel utan insyn. (trapphushiss finns att tillgå)

En omtyckt förening med låg belåning om 1887kr/kvm (2017) samt låg årsavgift om 611kr/kvm (2017). Varmt välkommen på visning!

77,3 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 064 kr inkl värme, VA, Tv (12 kanaler) & bredband (100/10Mbit)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77,3 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1210
Byggår:
1953
Driftskostnad:
501 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

77,3 kvm

Rumsbeskrivning

Säljarens ena dotter berättar om sin upplevelse utav bostaden: " Mina föräldrar och mina två syskon flyttade till Hammarvägen år 1957. Vi trivdes jättebra i fyrarumslägenheten och med de gröna omgivningarna, lekplatsen och lilla skogen. På somrarna var alla barnen i husen ute på gräsmattan, bytte filmstjärnekort eller spelade badminton och brännboll. På vintrarna åkte vi kälke eller skidor i backen utanför vårt köksfönster. Jag är glad att ha vuxit upp i lugna och fina Hammarområdet och våra föräldrar bodde kvar här i över 60 år. Jag hoppas att ni som flyttar hit ska trivas lika bra som vi har gjort. Detta är verkligen en trevlig bostad, älskad av två generationer."

Lägenheten är vackert belägen med gavelläge och därmed fönster i tre väderstreck (öst/syd och väst). Bostaden presenterar följande planlösning:

Hall
Möblerbar hall med en garderob och hatthylla. Tapetserade väggar och plastmatta i imiterat klinker. Säkerhetsdörr.

Kök
Trivsamt kök med originalstommar som på ett smakfullt sätt beklätts med nya skåpsdörrar och lådfronter. Här finns matplats för ca 6-8 personer, perfekt för vardagens frukost och middag, med vy mot den rofyllda grönskan. För större, festligare måltider finns möjlighet till långbord i bostadens vardagsrum. Köket är utrustat med en spishäll med ugn från Husqvarna, kombinerad kyl/frys från Electrolux, en bänkdiskmaskin från Bosch samt köksfläkt med egen skorstenspipa, ej kolfilter. Det finns en praktisk rostfri dubbelho, bänkskivor i vit laminat med bänkbelysning samt stänkskydd i ljust kakel. Generöst med 8 eluttag under överskåp, kryddinsats i teak, skafferi, städskåp samt ett högskåp. Målad strukturtapet i vitt och plastgolv i imiterat klinker.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med parkettgolv (som endast slipats en gång!) och tapetserade väggar i äggskalsvit kulör. Plats för både sällskaps- eller matsalsdel, härligt ljusinsläpp genom burspråk och gavelfönster. Utgång till rymlig inglasad balkong.

Inglasad balkong
Den inglasade balkongen är bostadens mysigaste och mest eftertraktade utrymme, här kan du med infravärme skapa en trivsam oas året om. Klinkergolv, två eluttag samt belysning finns att tillgå. Plats för möblemang och sittgrupp med en fin utsikt mot grönskan och framförallt helt fritt från insyn med sol hela dagen. Balkongen är ca 2x3,7m (uppgift från säljare)

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring i två inbyggda garderober och ett linneskåp. Ljus plastmatta i imiterad parkett och ljusgul tapet.

Sovrum 2
Det något mindre sovrummet, tillräckligt generöst för att ge plats åt en dubbelsäng om så önskas. Tre inbyggda garderober med vitmålade skåpsdörrar beklädda med charmiga 50/60-tals beslag. Ljus plastmatta i imiterad parkett och tapetserade väggar i beige ton.

Sovrum 3
Disponeras idag som tv-rum med välbevarad vävtapet med nyponrosor och plastgolv i imiterad parkett. Här erbjuds en vilsam vy mot grönskan och baksidan av fastigheten. Två inbyggda garderober. Ytterligare en dörr som kan öppnas mot köket om så önskas finns. Perfekt som barnrum! (En extra dörr finns att tillgå och är placerad i källarförrådet)

Badrum
Helkaklat med kakel och klinker i ljusa kulörer. Duschkabin med torkställning, stor spegel med belysning ovan handfat, wc-stol och mindre förvaringsskåp på vägg. Tvättmaskin ingår i köpet från Electro Helios. Ytterligare en torkställning finns att tillgå ovanför tvättmaskinen. Skötbordsyta kan med fördel installeras ovanpå tvättmaskinen.

Övrigt:
- Fönsterbänkar i sten
- Fast telefoni med telefonjack finns i sovrum 1 och 2.
- Bostaden ligger endast fåtal trappsteg upp men trapphiss finns att använda för tillfället.
- 2 förråd finns varav ett mindre sk. matkällarförråd med hyllplan (Mått på förråd är ca 2,3x1,95m samt 2,95m högt. Mått på matkällarförråd är ca 1,25x1,25m med 4 hyllplan). Båda tillhör bostaden och är belägna i samma port i källaren.
- Tvättstuga belägen i samma port som bostaden, i källaren. Här finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner och 2 torktumlare från Miele. Det finns även ett torkrum med fläkt samt mangelrum med modernare torkskåp. Samtliga tre utrymmen är belägna på rad i källaren och här finns även en wc.
- Cykelrum i källaren, bredvid förråd/tvättstuga, med egen ingång utifrån samt via trapphuset.
- I avgiften ingår både 12 tv-kanaler, 100/10Mbit bredband samt bostadsrättstillägget som då inte behöver tecknas av den enskilde medlemmen via sin egen hemförsäkring.
- Vid nuvarande ägares köp står det 79kvm på avtalet, men i föreningens register 77,3kvm.

Fastighetens innergård har en stor, härlig gräsmatta samt grönskande häckar som omges av föreningens bostadshus. En perfekt plats för lata stunder sommartid eller för att träffas och gemensamt grilla tillsammans med vänner när vädret tillåter. Den lilla skogsgläntan utanför köksfönstret är både rogivande och lekfull, god möjlighet till pulkaåkning om vintern.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Aspenberg, telefon 08-120 229 03 eller via e-mail: erika.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 064 kr inkl värme, VA, Tv (12 kanaler) & bredband (100/10Mbit)

Driftskostnad

6 014 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 720 kr
Försäkring: 2 294 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

2016 2480kwh/år (2 person i hushållet) 2018 1485kwh/år (1 person i hushållet) Kostnaden ovan specificeras på schablon med beräkning om 1,5kr/kwh (källa:jamtkraft.se)

Andel i föreningen

1,7036%

Tillträde

Omgående möjligt/ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1953

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Järfälla Jakobsberg 2:2089

Förening

Namn

Brf Margareta i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Margareta. Föreningen består av 2 fastigheter med 4 bostadshus som byggdes 1953 och totalrenoverades 1991.
Föreningen upplåter 70 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Adresserna är: Hammarvägen 42-52 samt Margaretavägen 5 och Engelbrektsvägen 37-39.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

70

TV och Bredband

Föreningen har ComHem med gruppavtal för alla medlemmar. Från 2019 ingår det tv-kanaler enligt Com hems egna baspaket med 12 kanaler samt 100/10Mbit bredband. Övrigt kanalutbud eller snabbare hastighet på bredband betalas av lgh. innehavaren.

Parkering

Parkeringar totalt ca: 20 st. 85 kr/månad. (Enstaka ledig 2019-03-13)
Garage ca: 20 st, samtliga uthyrda, 375 kr/mån.
Fri parkering på gatan i området.

Renoveringar

Huset är totalrenoverat ca 1990 och genomgår löpande stam-renovering/underhåll vart 5:e år.

Föreningens utlåtande om stammarna:
Stammarna ligger på 5,4 mm i medelgodstjocklek idag. Dvs, 2 mm tjockare gods än i nybyggda fastigheter. Mao, så är det inte aktuellt med stambyte. Vid framtida behov så kommer stamrenovering genomföras med sk relining. Föreningen har ett planlagt underhåll av stammarna vart 5:e år, senast genomfört i februari 2014, tillsammans med ultraljudsmätning avseende skick. Det planlagda stamunderhållet är inplanerad under 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Kontaktperson

Ordf Torbjörn Almroth

Övrigt

Bostadsrättstilläggsförsäkring finns för samtliga medlemmar och ingår även den i avgiften.

Energideklarationen säger 87 kwh/kvm & år men den är felaktig beroende på ett debitering-/ mätningsfel av EON under mätperioden.
Uppskattad energiförbrukning är ca: 150 kwh/kvm & år.

Info från föreningen:
- Notera att en ev köpare av lägenheten måste ha för avsikt att permanent bo i bostaden. (Dvs en köpare som direkt ansöker om andrahandsuthyrning kommer ej att godkännas av styrelsen)
- Andelsägande godkänns inte. Se stadgarna.
- Ansökan om inträde i föreningen sker med personlig inlämning av medlemsansökan i styrelselokalen Hammarvägen 52. Identitet styrkes.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren samt en pantnoteringsavgift av köparen.

Med reservation för ändringar eller felskrivningar.

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad