Lädersättravägen 97, entréplan

Bilder

  • Såld!
  • Generös uteplats (spegelvänd) - Detta är en sk. referensbild från bostaden bredvid
  • Sovalkov fast spegelvänd - Detta är en sk. referensbild från bostaden bredvid
  • Kök (spegelvänd) - Detta är en sk. referensbild från bostaden bredvid
  • Allrum fast spegelvänd -  Detta är en sk. referensbild från bostaden bredvid
  • Duschrum med tvättdel

Lädersättravägen 97, entréplan , Kallhäll , Järfälla

Totalt 2 nyproducerade/nyrenoverade lägenheter 2018 i Brf Trollberget med ca 23 kvm uteplats vardera!

Denna bostad är tillsalu i två, i princip likvärdiga, spegelvända exemplar. Den ena är dock lite större och den andra har en klädkammare. De har ritats upp och planerats av Arkitekt och Projekt i Värmdö AB som 1 rok men med tanken att du som köpare enkelt skall kunna omvandla bostaden till 1,5rok, om så önskas, genom uppsättning av vägg. (se planritningen)

Föreningen har låtit renovera två lokaler i fastigheten som nu utgör vardera 1rok om 52 kvm resp. 55 kvm, spegelvända mot varandra. Lägenheterna har adresserna Lädersättravägen 95 och Lädersättravägen 97 med vardera helt egen ingång! Belägna på souterrängplanet med perfekt läge mot grönskan och en stor uteplats på båda bostäderna om ca 23 kvm. Hela bostaden är lättillgänglig och du når entrén till bostaden direkt från baksida fastigheten i souterrängplanet. Separat förråd om ca 5 kvm ingår till båda lägenheterna.

Ber er observera att det är föreningen som säljer dessa nyrenoverade bostäder och inte en privatperson. Här är allt renoverat under 2018 av väletablerade och certifierade företag på föreningens bekostnad. Föreningen har noggrant följt upp och kontrollerat renoveringen/omvandlingen tillsammans med projektledaren.

Välkomna på visning!

52 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
3 245 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
296
Byggår:
1967
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Totalt 2 nyproducerade/nyrenoverade lägenheter 2018 i Brf Trollberget. Denna bostad är tillsalu i två, i princip likvärdiga, spegelvända exemplar. Den ena är dock lite större och den andra har en klädkammare. De har ritats upp och planerats av Arkitekt och Projekt i Värmdö AB som 1 rok men med tanken att du som köpare enkelt skall kunna omvandla bostaden till 1,5rok, om så önskas, genom uppsättning av vägg. (se planritningen)

Föreningen har låtit renovera två lokaler i fastigheten som nu utgör vardera 1rok om 52 kvm resp. 55 kvm, spegelvända mot varandra. Lägenheterna har adresserna Lädersättravägen 95 och Lädersättravägen 97 med vardera helt egen ingång! Belägna på souterrängplanet med perfekt läge mot grönskan och en stor uteplats på båda bostäderna om ca 23 kvm. Hela bostaden är lättillgänglig och du når entrén till bostaden direkt från baksida fastigheten i souterrängplanet. Separat förråd om ca 5 kvm ingår till båda lägenheterna. Ber er observera att det är föreningen som säljer dessa nyrenoverade bostäder och inte en privatperson. Här är allt renoverat under 2018 av väletablerade och certifierade företag på föreningens bekostnad. Föreningen har noggrant följt upp och kontrollerat renoveringen/omvandlingen tillsammans med projektledaren.

Hall
Praktiskt klinker i grått precis innanför ytterdörren och väggar i vitt. Säkerhetsdörr.

Allrum/Sovdel
Här ges du som köpare möjlighet att dela av rummet till en sovdel/sovrum för att skapa 1,5 rok eller "mini 2:a". Det är ofta lättare att sätta upp en vägg på det önskade stället än att ta ner en vägg varpå du själv får den valfriheten efter inflytt, (se förslag på planritningen). Idag är det ett stort allrum med flertalet garderober, linneskåp och städskåp. Gott om plats för både sällskapsdel/tv samt säng. Ekparkett och vitmålade väggar.

Dusch/wc med möjlig tvätt-avdelning
Helkaklat med klinker i mörkgrått och kakel i vitt, golvvärme. Wc-stol, handfat, spegelskåp med infälld belysning ovan, handdukstork, duschplats med draperi eller möjlighet att själv montera in önskade duschväggar. Två eluttag på vägg vid handfat, infällda spotlights i tak. Tvätt-avdelning med arbetsbänk i laminat och förberett för tvättmaskin och torktumlare under.

Kök
Stilrent kök från Vedum med vita släta luckor och matchande vita handtag. Kakel i vitt med ljusgrå fog ovan bänkskiva i laminat med retro inspirerade mönstret "virrvarr". Dubbel-diskho i rostfritt med avställningsyta därtill. Maskinell utrustning i rostfritt från Electrolux: spishäll med varmluftsugn, inbyggd micro, diskmaskin, fläkt och kombinerad kyl/frys. Matplats vid fönstret för ca 4 personer.

Sovrum/Sovdel
Skapar du själv på valfritt sätt genom uppsättning av vägg i allrummet, se planritning.

Uteplats om ca 23 kvm
Med utgång genom entrédörren till uteplats som är stenbelagd. Delvis tak pga balkong ovan, perfekt för regniga dagar.

Övrigt
- Säkerhetsdörr
- Markbrevlåda kommer monteras innan tillträde
- Ek Lamellparkett, Kährs, 3-stav på golv
- Målade väggar, nyans NCS S 0500-N glans 7
- Förråd finns på Lädersättravägen 95
- Tvättstuga finns på Lädersättravägen 93 och Lädersättravägen 97
- Föreningen har sk. gemensamhetsel, vilket innebär att den boende endast betalar själva elförbrukningen och en nätavgiften. Förbrukningen debiteras i efterhand på månadsavin.
- Bostaden är registrerad som 1 rok i lägenhetsregistret men marknadsförs som 2 rok för att belysa möjligheten att skapa en sovdel sk mini 2:a/1,5:a.

Föreningen upplåter bostaden nu för första gången varpå upplåtelseavtal kommer tillämpas. Det har ingen påverkan för dig som köpare.

Föreningens årsredovisning, energideklaration samt stadgar finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från fastighetsmäklaren Erika Aspenberg, telefon 08-580 104 60 eller via e-mail: erika.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning, stadgar och energideklaration.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Varmt välkommen att återkomma till mig vid minsta fråga eller fundering så lovar jag att hjälpa dig på bästa sätt!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

3 245 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Gemensamhetsel i föreningen varpå ingen nätavgift i elkostnaden. Uppskattad kostnad då ingen tidigare bott i bostaden.

Andel i föreningen

0,2189%

Andel av årsavgiften

0,2189%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus med hiss

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme - Vattenburen värme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lädersättra 1:21-1:25

Förening

Namn

Trollberget

Om föreningen

Välkommen till Brf Trollberget som består av 294 lägenheter fördelade på två hus. Byggår 1967. Belägna på adresserna: Askungevägen 3 - 17 (udda nummer) & Lädersättravägen 93 - 109 (udda nummer)

Hobbylokal för enklare snickeriarbeten finns mellan Lädersättravägen 105 och 107 och pingisrum på Lädersättravägen 107. Föreningslokal finns på Lädersättravägen 95-97. Cykelrum och barnvagnsrum finns i anslutning till varje port. Mysig grillplats på innergården.

Enhetsmätning av el är tecknat genom föreningen för alla medlemmar och därmed slipper varje enskild medlem nätavgiften, utan faktureras för den faktiska förbrukningen i samband med månadsavgiften.

Enligt styrelsens beslut skedde en höjning av årsavgifter med 2 % för år 2018 och 2 % för 2019, vilket följer den årliga indexhöjning som föreningen tidigare beslutat sig följa.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/norrastorstockholm/trollberget och https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/trollberget/boendeinformation

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

294

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband via Comhem alt. Bredbandsbolaget. Fiber indraget.

Parkering

Garage med 62 bilplatser för 195-339 kr beroende på storlek
P-plats utan el för 58 kr
P-plats med el för 147 kr
( sep kö via HSB )

Ca 20-30 p-platser med el finns utan kö för medlemmar med sk. "boendelapp", kostnad 300kr/år. Ingen spec. plats tilldelas. Parkeringstillstånd ges ut av styrelsen.

Renoveringar

2006 Föreningen har renoverat fasaden, målat trapphusen samt bytt ut samtliga fönster och balkongräcken.
2013/14 Stambyte i bad/kök
2016 Byte av dörrar i ytterfasad
2017 Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut löpande vid behov. Låsbyte för hela fastigheten påbörjades och slutförs under 2018.

Planerat underhåll:
Takbyte planeras till 2020.
Hissbyte planeras till 2022.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm, tel. 010-442 50 00. HSB tar ut en medlemsavgift på 500 kr/ägare i samband med köp av bostadsrätt.

Dessutom tar HSB ut en pantsättningsavgift för varje lån som tas med lägenheten som säkerhet, om 465 kr/lån. Överlåtelseavgift om 1162 kr tas ut från säljaren.

Om området

Kallhäll

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Det pågår en omfattande ombyggnation av Kallhälls centrum som omfattar både bostäder och handelslokaler. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder strandnära bostäder. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-kallhall-och-staket.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-kallhall-och-staket.html) finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Ny- & utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Stockholms city tar 24 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

Närservice

I Kallhälls centrum pågår en omfattande ombyggnation och här erbjuds idag bibliotek, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning samt ett flertal olika affärer. I Kallhäll finns även en större byggvaruhandel.

Parkering

Stora och utbyggda pendlarparkeringar finns i närheten av centrum.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad