Stråvägen 2, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Stråvägen 2, 6 tr , Viksjö , Järfälla

Accepterat pris!
Välplanerad 2:a om 68 kvm i ett attraktivt område
Accepterat pris
- Högst upp 6/6
- Hiss finns
- Fönster i 2 olika väderstreck!
- Vardagsrum med fransk balkong,
- Stort kök med matplats och utgång till balkong med bästa solläge!
- Generös klädkammare.
- Bredband och kabel-tv ingår i avgiften!
- Nära till såväl natur som buss, samt till Viksjö Centrum

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 676 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
269
Byggår:
1968
Driftskostnad:
208 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Rymlig hall med plats för förvaring i 2 garderober samt på kapphylla intill entrén. Laminatgolv och tapet med latte kulör. Spotlights i taket. Till höger om entrén finns en praktisk klädkammare med förvaring på hyllor och klädstång. Laminatgolv och gula väggar.

Kök

Ljust och stort kök med matplats för minst 6 personer. Ljusa köksluckor med sandfärgat kakel ovanför diskho i rostfritt samt bänkskiva i massiv ek. Den maskinella utrustningen består av spis (Elektro Helios), fläkt, diskmaskin (Electrolux) och kombinerad kyl/frys (Whirlpool). Vid matplatsen finns anslutning till rymlig balkong i härligt sydvästläge med exponering av många soltimmar.

Vardgasrum

Rymligt och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fransk balkong med vidgade vyer över området. Här finns plats för soffgrupp med bord och TV-hörna. Parkettgolv och vita väggar (2019).

Badrum

Helkaklat med klinker i ljus terrakotta, likaså halva kaklet på väggarna som efter bården sitter med kakel i beige. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp och badkar.

Sovrum

Rymligt med plats för dubbelsäng och skrivbord eller byrå om man önskar. Förvaring finns i 2 garderober. Laminatgolv och tapet i latte kulör med vit-blommig fondtapet.

Tvättavdelning

Här finns arbetsplats på bänkskiva med trådbackar under samt tvättho. På golvet ligger grått klinker och väggarna är vita. Fönster finns med fint ljusinsläpp.

VIKTIG INFORMATION
Bostadsrättshandlingar

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

3 676 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

2 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,37737%

Andel av årsavgiften

0,37737%

Reparationsfond

610 kr

Tillträde

Omgående

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 augusti 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2017)

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:172

Övrigt

- Källarförråd i samma port
- Tvättstuga på entréplan
- Cykelrum i samma port
- Balkong mot sydväst
- Snabbt tillträde möjligt

Renoveringar
2019 - Tapetsering i vardagsrum
2019 - Nytt golv i klädförråd
2018 - Tapetsering i kök
2018 - Ommålning i tvättrum
2017 - Ommålning badrumstak
2013 - Ommålning av balkong
2013 - Nytt golv & tapetsering i hall, samt spottar
2012 - Nytt golv & tapetsering i sovrum
2010 - Nytt kakel och ny diskbänk i kök
ca 2004 - Renovering badrum

Förening

Namn

HSB Brf Eken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 281 kr/mån och med el-stolpe för fn. 351 kr/mån (2019-01-14).

Renoveringar

Byte av takpapp 2013.
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.
Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spolas var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Ekonomi

Avgiftshöjning med 3 % inför 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad