Minutgränd 17 A, entréplan

Bilder

  • Såld!
  • Öppen planlösning
  • Kök
  • Duschrum
  • Generös uteplats
  • Relax i föreningen

Minutgränd 17 A, entréplan , Jakobsberg , Järfälla

56kvm totalyta - Omgjord lokal till nyproducerad bostad med fint ljusinsläpp, kvalitativa materialval, egen ingång och stenbelagd uteplats. Belägen i välskött förening med gym, bastu och lekplatser. Närhet till skolor, Järfälla sportcentrum, centrumgalleria, pendeltåg och vackra naturområden.

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 900 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
219
Byggår:
1966
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Biarea

5 kvm

Rumsbeskrivning

2018 renoverade och skapades två nyproducerade/nyrenoverade lägenheter som nu säljs utav föreningen HSB Brf Wibbla Äng i Järfälla.

Föreningen har låtit renovera två lokaler i fastigheten som nu utgör vardera 2rok om 51+5 kvm resp.54 kvm, belägna intill varandra och båda med generös uteplats. Lägenheterna har adresserna Minutgränd 17A och Minutgränd 17B med vardera helt egen ingång! Belägna på souterrängplanet med fint solläge och varsin separat uteplats. Hela bostaden är lättillgänglig och du når entrén till bostaden direkt från baksida souterrängplanet. Separat förråd ingår till båda lägenheterna. Ber er observera att det är föreningen som säljer dessa nyrenoverade bostäder och inte en privatperson. Här är allt renoverat under 2018 av väletablerade och certifierade företag på föreningens bekostnad. Föreningen har noggrant följt upp och kontrollerat renoveringen/omvandlingen tillsammans med projektledaren på HSB.

Hall
Bra planerad hall med praktisk klinker och golvvärme, exemplariskt för blöta skor! En garderob för klädavhängning, städskåp och plats för hatthylla. Vitmålade väggar. (Larm finns, ej inkopplat)

Dusch/wc med kombimaskin
Modernt, helkaklat duschrum med infällda spotlight i taket. Stora klinkerplattor i grå/brun kulör med golvvärme och kakel på väggarna i vitt. Wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp med infälld belysning ovan och duschplats med glasvägg. Tvättmaskin där du som ägare kan montera in överskåp och skapa en mindre arbetsbänk.

Kök
Stilrent kök med vita släta luckor, stänkskydd i kakel ovan bänkskiva i laminat, infällda spotlights under överskåp och diskho i rostfritt. Maskinell utrustning i vitt: spishäll med varmluftsugn, inbyggd micro, diskmaskin, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum
I en delvis öppen planlösning med köket med utgång till stor och härlig uteplats. Plats för soffa, tv-möbel och matbord.

Uteplats
Stenbelagd uteplats med fint solläge. Markiser finns.

Sovrum
Plats för dubbelsäng och en inbyggd garderob. Precis utanför finns ytterligare två garderober.

Övrigt
- Lägenheten har 51 kvm boa och 5 kvm bia, se mätbevis.
- Larm finns (ej inkopplat)
- Bredbandsbolaget avseende internet.
- Basutbud av tv-kanaler via Comhem ingår i avgiften.
- Gemensamhetsel i föreningen vilket betyder att du som medlem endast betalar för förbrukningen och slipper nätavgiften som då föreningen står för.
- 2 års garanti på vitvaror
- Golvvärme i hall och badrum

Föreningen upplåter bostaden nu för första gången varpå upplåtelseavtal kommer tillämpas. Det har ingen påverkan för dig som köpare.

Föreningens årsredovisning, energideklaration samt stadgar finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från fastighetsmäklaren Erika Aspenberg, telefon 08-580 104 60 eller via e-mail: erika.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning, stadgar och energideklaration.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Varmt välkommen att återkomma till mig vid minsta fråga eller fundering så lovar jag att hjälpa dig på bästa sätt!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 900 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Baserad endast på uppskattning då bostaden är nyproducerad.

Andel i föreningen

0,3174%

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus med soutterängplan utan hiss

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas isolerrutor

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 10:1

Förening

Namn

HSB Brf Wibbla Äng i Järfälla

Om föreningen

Brf Wibbla Äng består av 218 lägenheter med storlekarna 2rok, 3rok och 5rok. Byggår 1966. Minutgränd 1-47.

Allmänt om föreningen:
HSB har hand om den tekniska förvaltningen och den ekonomiska förvaltningen. Medlemsavgift tas ut med 500 kr/ägare av HSB.

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelrum och tvättstuga i varje huskropp. En bastu och ett gym finns i port 27 och en vävstuga finns i port 25. Föreningen har även en föreningslokal som kan hyras. På föreningens innergårdar finns grillplatser och fina lekplatser på flera ställen.

Hemsida:
www.hsb.se/norrastorstockholm/wibblaang

Med reservation för eventuella ändringar.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

218

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Com Hem. Ett basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband finns även att tillgå via Bredbandsbolaget

Parkering

P-platser finns 179 st, gästplatser 20 st. Bilplatser ingår inte till lägenheten och är begränsade till 2 st/lgh,
Kontakta HSB Norra Stor Stockholm för aktuell status och priser.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Fasader och balkonger renoverade 1996-97 då man samtidigt breddade balkongerna med ca 40 cm.
Stamrenovering utfördes år 2006. Stamspolning sker löpande.
Fönster/dörr balkong utbytta under 2009.
Radonmätning utförd under 2013 i alla marklägenheter.
Radon mätning utförd 2018, enstaka med högt värde åtgärdas.
Nytt passage/låssystem installerat
Fasaderna renoveras 2019, takbeläggning och ev fuktskador kommer åtgärdas i samband med det.

Kommande renoveringar:
Fasad och takbeläggning har påbörjats och pågår under 2019.
Solpaneler kommer att installeras på taken under 2019

Ekonomi

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1% / lån i de fall köparen pantsätter lägenheten för upptagande av lån. Bostadsrättstillägget är tecknat av föreningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Föreningen disponerar 13 st uthyrningslokaler/förråd.

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg i sin försäkring. Det innebär att du som boende inte behöver ha bostadsrättstillägg till din hemförsäkring.

Föreningen tillämpar gemensamhets el.

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad