Kastanjevägen 9

Bilder

  • Såld!
  • Fastigheten från sydväst, med stensatt infart med naturstensmurar
  • Lummig trädgård på husets baksida
  • Entré vänd från vägen, mot den lummiga baksidan
  • Hall, in mot vardagsrum
  • Vardagsrum med öppen spis

Kastanjevägen 9 , Barkarby , Järfälla

På lugn gata i barnvänligt område på gränsen mellan Barkarby och Skälby och med närhet till buss, förskola och skola, ligger denna välplanerade enplansvilla med full källare om totalt 188 kvm på stor trädgårds- och naturtomt med fina lekytor. Här har samma ägare bott och trivts sedan huset byggdes 1957 och som nu lämnar plats för en ny ägare att trivas och skapa sitt drömboende. Huset är i genomgående välhållet skick av äldre standard. På entréplan finns kök och stort vardagsrum med matsal, samt badrum och 2-3 sovrum. I källarplan finns ett sovrum, en gillestuga, tvättstuga och duschrum med bastu, wc och garage som främst använts som hobbyrum. Stor trädgård med både plana gräsytor likväl som lummiga och insynsskyddade ytor och altan som nås från vardagsrum och sovrum 1. Tillfälle att förvärva ett hus med eftersökt läge, viss möjlighet till tillbyggnad och närhet till det mesta. Välkomna på visning!

94 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
94 kvm
Biarea:
94 kvm
Tomtarea:
928 kvm
Byggår:
1957
Driftskostnad:
4 020 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

94 kvm

Biarea

94 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan.

Hall:
Hall med laminatgolv och ljust tapetserade väggar. Här finns hatthylla, en inbyggd garderob för avhängning samt access till både kök, vardagsrum och hallgång in till sovrummen.

Vardagsrum och matsal (sovrum 3):
Stort vardagsrum med matsal (tidigare sovrum) med fönster ut mot trädgården i sydväst och mot granne i nordväst. Originalparkettgolv och tapetserade väggar. Från vardagsrummet nås altanen i sydväst med eftermiddags- och kvällssol. Matsalen, som kan avskiljas från vardagsrummet med en vikvägg, har nyare parkettgolv, tapetserade väggar samt en fondvägg med träpanel.

Kök:
Kök med välhållen originalinredning med vitmålade luckor. På golv ligger plastmatta och väggarna bär en ljus tapet samt träpanel kring matplatsen. Gott om förvaring i över- och underskåp samt i skafferi. Kakel ovan rostfri diskbänk med ho samt arbetsbänk av laminat. Maskinellt utrustat med spis med plattor, bänkdiskmaskin, kyl i fullhöjd (frys finns i matkällaren) samt köksfläkt. Vid fönster finns en matplats för ca 4 personer.

Wc/badrum:
Intill sovrummen, med ingång från hallgången nås ett badrum med äldre ytskikt i form av ljust klinkergolv och vinröda halvkaklade väggar och vitmålat upptill. Utrustat med inbyggt badkar, handfat och wc. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

Klädkammare:
Intill badrummet finns en praktisk klädkammare med hyllor och klädstänger längs två väggar samt fönster på kortväggen, för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns också 3 inbyggda garderober och dubbeldörrar ut till altanen som också förser rummet med rikligt ljusinsläpp. Laminatgolv och ljust tapetserade väggar.

Sovrum 2:
Vägg i vägg med det andra sovrummet ligger detta, aningen mindre sovrum med stort fönster mot sydost. Laminatgolv och ljust tapetserade väggar.

Källarplan.
En mattklädd trappa leder ned till källarplanet.
Källarplanets alla rum nås via en gång klädd med samma heltäckningsmatta som i trappen och väggarna pryds av träpanel.

Gillestuga:
Charmig och genuint inredd gillestuga med laminatgolv och väggar med träpanel. Här finns högt placerade fönster i sydväst och nordväst. Inrett med fast belysning, en murad prydnadsspis av natursten som utgör en fin detalj i rummet även om man ej kan elda i den (skorsten finns ej).

Tvättstuga:
Rejäl tvättstuga med inbyggd förvaring under trappa och i skåp, tvättho och högt placerat fönster. Vitmålade väggar, gråmålat betonggolv samt kaklade väggar i gult vid tvättdelen. Tvättmaskin och torktumlare av äldre modell.

Duschrum med bastu:
Via duschrummet nås pannrummet som idag främst fungerar som duschrum med duschkabin och bastu. Elpannan finns också placerad här. Gråmålat betonggolv och vitmålade väggar samt fönster.

WC:
En separat wc finns intill tvättstugan, försett med wc och handfat. Ljust klinkergolv, väggar med mönstrat kakel i ljus kulör samt mörk panel på vägg och träpanel i tak.

Matkällare:
Rymlig matkällare med hyllor i vinkel längs två väggar ger gott om plats till förvaring. Här finns också frysen placerad.

Sovrum 4/gästrum:
Ett stort och även ljust sovrum finns på källarplanet med breda fönster åt både nordost och sydost. Laminatgolv och ljusa tapeter.

Garage/hobbyrum:
Praktiskt garage med access inifrån källaren och garageport till infarten. Målat betonggolv och väggar klädda med panel av laminat. Ljusläpp via fönster i sydväst under altanen och betongglasfönster in till sovrummet intill. Här finns plats för bil alternativt för utövande av hobbys, eller snickarbod som det nyttjats av nuvarande ägare.

Förbättringar (i urval):
Fiber finns indraget till fastigheten. Öppen fiber, från Svensk infrastruktur.

2015 - Utvändig målning av fasad, foder och fönster.
1995 - Nytt fuktskydd av grund, platonmatta längs nordöstra långsidan och nordvästra gavelsidan av huset, dvs ej garagesidan och sydvästra långsidan mot gatan.
1993 - Ny elpanna.
1991 - Omlagt tak med ny papp, läkt och pannor.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1957

Uppvärmning

Vattenburen värme - Elpanna från 1993

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 januari 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor och mellangjutet betonggolv
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas kopplade
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plast

Övrigt

Från vardagsrummet och sovrum 1 nås en gjuten altan med högt läge i sydväst. Äldre träräcke i sämre skick, men det fina smidesräcket finns bevarat innanför.

Vind:
Lucka till vind nås via trapphuset från köket. Stor vind med trägolv över i stort sett hela vinden, ger rikliga förvaringsutrymmen.

Fastighetsbeteckning

Björkeby 1:246

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

48 240 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 36 140 kr
VA: 5 300 kr
Försäkring: 6 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppvärmning avser även hushållsel. I angiven försäkringskostnad ingår fastighets- och hemförsäkring för lösöre. I angiven kostnad för vatten & avlopp, ingår även sophämtning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 769 000 kr, varav byggnadsvärde 1 273 000 kr

Summa pantbrev

69 499 kr

Tomt

Areal: 928 kvm
Tomttyp: Trädgård och naturtomt

Tomtbeskrivning

Entré till huset via stensatt infart med fina murar av natursten. Plats för två bilar på djupet samt en i garage. Vidare leder en trappa och fortsatt stensättning till husets entré på baksidan.

Tomten framsida mot gatan utgörs av plana gräsytor medan baksidan är lummigare med en blandning av gräsytor, buskar och träd. Här finns också ett plåtskjul för förvaring av trädgårdsverktyg.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialnyttjanderätt: Vattenledning, 01-IM5-30/523
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM5-55/3005

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Barkarby

Barkarby är den mest expansiva kommundelen. Här byggs en helt ny stadsdel (Barkarbystaden), med ny pendel- och regionaltågstation (Stockholm Väst) samt tunnelbana som beräknas vara klart till 2024. I Veddesta, som är nära beläget till tågstation och kommande tunnelbana, planeras 1200 st. nya bostäder. I området finns lokala restauranger, bageri och livsmedelsbutik. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll och erbjuder längdskidåkning om vintern. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station till Stockholm central. Från Barkarby station finns även direktbussar till bl a Kista och Sollentuna. Bussförbindelser går även till Barkarby Handelsplats. Bredvid Barkarby pendeltågsstation finns gott om parkering. Tunnelbana beräknas vara klart 2024 med två stationer i Barkarby, en i Barkarbystaden och en vid Barkarby station.

Närservice

Barkarby centrum erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, frisör och bibliotek samt restauranger. Söker man större utbud finns Barkarby Handelsplats med fullt utbud av både daglig service samt detaljhandel. Här finns t.ex; IKEA, Bauhaus, El-Giganten, ICA Maxi, Plantagen och Barkarby Outlet med stort utbud av kända varumärken.

Karta

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte