Valnötsvägen 18

Bilder

  • Baksidan av huset med gavelläge
  • Utomhusspa, altan och inglasat uterum
  • Välutrustat kök
  • Inglasat uterum
  • Rymligt vardagsrum med braskamin

Utgångspris

4 875 000 kr

Bevaka slutpriset

Valnötsvägen 18 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Tillfälle till ett om- & tillbyggt gavelkedjehus om sammanlagt 175 kvm. längs återvändsgata och perfekt för en barn- & ungdomsfamilj, i hjärtat av populära Hummelmora i Viksjö med förskolor, skolor, Mälarens orörda strand och Viksjö golfbana in på knuten. Trädgården är södervänd, plan och lekvänlig, med plats för studsmatta och umgänge. Därutöver finns ett inglasat uterum för umgänge året runt, perfekt för såväl vardag som för fest. I direkt anslutning finns också ett utomhus-SPA, att njuta av året om och kanske särskilt höst- & vinter, i avskild miljö. Huset lämpar sig såväl för en småbarnsfamilj som för den större ungdomsfamiljen med avskilda sovrum och separata TV-/allrum för ungdomarna att umgås med sina vänner.

160 kvm, 6 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
160 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
419 kvm
Byggår:
1984
Driftskostnad:
3 616 kr/månad
Utgångspris:
4 875 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

15 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:

Entré: Praktisk farstukvist med tak.

Hall: Hallen är inredd med vitmålad bröstpanel, släta och gråmålade väggar i övrigt och grå klinker med golvvärme. Hallen rymmer också inbyggd och halogenspotförsedd klädgarderob med frostad garderobsdörr. Luftvärmepump.

Sov-/arbets-/träningsrum: Rimmet nyttjas idag som träningsrum och är inrett med släta och ljust gråmålade väggar och ljust laminatgolv.

WC-/duschrum: Renoverat och helkaklat WC-/duschrum, med infällda spotlights med dimmer, vitt kakel, grå/gröna klinker med golvvärme, handdukstork, WC-stol, tvättställ med engreppsblandare med kommod, vägghängt skåp, halogenspotförsedd spegel och duschutrymme med skjutbara duschväggar. Förberett för bubbelbad.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med infällda spotlights i taket i öppningen mellan hall och vardagsrum, släta och vitmålade väggar med en blommönstrad fondtapet och parkettgolv. Braskamin.

Trappförråd: Praktiskt förråd under trappan, inrett med klädstånd och klädhylla.

Förråd: med vita väggar, plastmatta och lagerhyllor.

Matplats: Matplats i öppen planlösning med arbetsköket. Matplatsen är inredd med vitmålad bröstpanel, målade väggar i limegrön nyans och grå klinker med golvvärme. Utgång till trädäcksförsedd altan/uteplats i söderläge, med utomhusspa och inglasat uterum med skjutbara glaspartier och eluttag.

Köket är inrett med infällda spotlights, grå klinker golvvärme, vita skåpluckor varav några med vitrinluckor, vitt kakel bakom arbetsbänk av mörk granit och med infälld diskho. Köket är maskinellt utrustat med induktionshäll, rostfri spisfläkt, rostfri ugn, rostfri kyl/frys och diskmaskin.

Passage/arbetsrum: Utrymme som kan nyttjas som hemmakontor/arbetshörna, med vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Utgång till det inglasade uterummet.

Sovrum 2: Rymligt sovrum, tidigare masterbedroom, med plats för såväl säng som soffgrupp, inrett med släta och vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Tillgång till stor walk in closet, med vita väggar, klädhylla och klädstång.

Tvättstuga/groventré: Praktiskt placerad i direkt anslutning till köket är tvättstugan/groventrén belägen, med släta och vitmålade väggar, plastmatta, vägghängda skåp för förvaring, vägghängda hyllplan, extra kyl/frys, varmvattenberedare, värmeväxlare, tvättho, tvättmaskin, torktumlare, takhängd torkställning och utgång till entrésidan av huset.

Trapphall: Släta och målade väggar och nyrenoverad ekstegstrapp.

ÖVRE PLAN:

WC-/dusch-/badrum: Renoverat och helkaklat WC-/dusch-/badrum, med vitt kakel, grafitgrå klinker med golvvärme, infällda spotlights med dimmer, tvättställ med engreppsblandare med kommod, WC-stol, badkar, duschutrymme med skjutbara duschväggar, handdukstork och halogenspotförsett badrumsskåp.

Sovrum 3: Släta och vitmålade väggar med en grå fondvägg, laminatgolv och spegelförsedd skjutdörr.

Hall/passage: Vita väggar och laminatgolv.

Klädkammare: Rymlig klädkammare med klädhylla och klädstång.

Sovrum 4: Släta och vitmålade väggar och laminatgolv. Likandana golv i samtliga rum på övre plan.

TV-/all-/sovrum 5: Rum som idag nyttjas som TV-/allrum, men som vid behov kan nyttjas som sovrum. Släta och vitmålade väggar med en gråmålad fondvägg och laminatgolv. Taklucka till inrett och isolerat loft, som kan nyttjas för förvaring eller tillfällig övernattning.

Nu säljer vi vårt hus med mer potential och flexibilitet än man kan ana.

De 4 sovrummen kan bli 6 med enkla ingrepp. På övervåningen har allrummet tidigare varit ett stort ljust sovrum och de 2 befintliga sovrummen har tidigare varit 3 mindre.
Det isolerade vindsloftet med indragen el och ventilation har passat sig utmärkt för barnens övernattningar och myskvällar. Vuxna kan självklart också nyttja vindsloftet som sovplats om man får många gäster, även om det inte är full ståhöjd. Om man så vill kan även det isolerade uteförrådet med indragen el ställas om till gäststuga men det används idag som uppvärmt förråd för förvaring av fryskänsliga produkter/maskiner (ex målarfärg, högtryckstvätt mm).

Uterummet som också är försett med el är höst/vår-isolerat men med lite ansträngning går det att värma upp en mild vinter. Här har det firats jul flera gånger.
Baksidans soliga söderläge är fantastiskt och den direkta anslutningen till samfällighetens lekpark med stor gräsmatta har inbjudit till många fotbollsmatcher.

SPA-badet gör sig allra bäst en mörk och kall vinterkväll - gärna när snön försiktigt faller. Badet har ett bra insynsskyddat läge med lock-lyften uppfälld. Man störs inte heller av förbipasserande eller trafik, då huset är beläget vid en återvändsgata - detta gäller både fram- och baksida.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans kedjehus

Byggnadsår

1984 ombyggt 2006

Uppvärmning

Direktverkande el samt Luftvärmepump

Ventilation

Mekanisk till- o frånluft m värmeväxling

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 oktober 2009
Energiprestanda: 90 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas fönster (isoler)
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Övrigt

Stor trädäcksförsedd altan/uteplats på baksidan av huset i söderläge med fjärrstyrd och motordriven markis och i direkt anslutning till utomhusspa och inglasat uterum. Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet finns att laddas ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument, eller rekvirera från fastighetsmäklaren Per Stenmark, telefon 08-120 229 06 eller via e-mail: per.stenmark@husmanhagberg.se.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:407

Övriga byggnader

Separat isolerat förråd på tomten utrustat med el, som kan nyttjas som förråd eller gäststuga. Efter ombyggnad av garagedelen så utgör garaget idag sovrum och större walk in closet, men garaget kan vid behov enkelt återställas. Garagedörren är kvarlämnad efter ombyggnaden.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 000 kr
El: 8 000 kr
VA: 3 900 kr
Renhållning: 1 900 kr
Väg, samf: 7 100 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I elförbrukningen ingår uppvärmning av utomhusspa året runt. I avgiften till samfälligheten ingår digital-TV (Tivo), bredband (250/50) och telefoni. (ComHem).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 202 000 kr, varav byggnadsvärde 2 580 000 kr

Summa pantbrev

3 345 000 kr

Tomt

Areal: 419 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:56

Tillträde

1/4 2019 eller enligt ök.

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Per Stenmark för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte