Axvägen 37, entréplan

Bilder

  • Såld!
  • Stor altan i väst, med eftermiddag-/kvällssol
  • Vardagsrum med utgång till altan
  • Vardagsrum, med blick mot hall och kök
  • Vardagsrummet, sett mot köket
  • Kök med matplats vid fönster

Axvägen 37, entréplan , Viksjö , Järfälla

Lägenhet om 5 ROK, 107 kvm med moderniseringsbehov. Belägen med insynsskyddat och soligt läge på entréplan med stor altan i väster utan direkt insyn mot grönyta och parkering. Lägenheten erbjuder ett stort kök med matplats, ett ljust och rymligt vardagsrum med utgång till den fina altanen, 4 sovrum och klädkammare. Badrum och gäst-wc. Värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägget ingår i avgiften!

Nära till såväl natur som buss, samt till utbyggda Viksjö centrum med restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll, samt ett flertal skolor och förskolor.

Välkommen på visning!

107 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 417 kr inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägget
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
115
Byggår:
1969
Driftskostnad:
245 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en fint belägen 5:a på markplan med uteplats, som så många barnfamiljer söker. Här har samma familj bott och trivts sedan 1992. Vid deras inflytt renoverades i stort sett hela lägenheten. Alla ytskikt gjordes om, med ny golvbeläggning, gamla tapeter togs bort ända in till betongen och nya sattes upp. Wc och badrum gjordes om från grunden med nya tätskikt och ny inredning.
Nu är det dags för en ny ägare att ta vid och skapa sitt drömboende och renovera efter eget tycke och smak.

Entré/ Hall:
Rymlig hall med plats för viss möblering såsom byrå, garderob och klädavhängning. Väggarna bär ljust målad strukturtapet och på golv ligger en ljus plastmatta. Längre in, i den inre hallen finns ytterligare förvaring i dubbelgarderob, linneskåp samt en stor klädkammare med hyllor, klädstänger och ett linneskåp.

WC/ Badrum:
Badrum med ljus våtrumsmatta och ljus våtrumstapet. Här finns handfat, spegelskåp med belysning, wc, badkar samt fönster för ljusinsläpp och vädring.

Gäst-wc:
Praktisk gästtoalett intill badrummet, med ingång från hallen. Ljus våtrumstapet och våtrumsmatta på golv. Utrustat med wc, handfat och spegelskåp med belysning.

Kök med matplats:
Hemtrevligt kök med skåpinredning i original med vita luckor. Arbetsbänk av trä samt rostfri diskbänk med ho. Ovanför diskbänk sitter vitt kakel. Utrustning i form av spis med häll (Husqvarna ca 2012), diskmaskin (Cylinda), samt kyl och frys (Whirlpool ca 2012). Plastmatta på golv och ljust målad väv på vägg. Flertalet vitvaror utbytta 2012. Bröstpanel längs väggar vid den rymliga matplatsen som rymmer ett större bord för 4-6 personer, framför fönster mot entrésidan.

Vardagsrum:
Mitt emot köket ligger detta rymliga vardagsrum med ett fint gammalt parkettgolv och ljust målad strukturtapet. Från vardagsrummet når man den stora altanen i väster, som nås av sol eftermiddag och kväll. Ingen grannfastighet med insyn framför altanen, utan där ligger istället parkeringsytor, så härifrån har man nära till parkeringen.

Från den inre hallen når man sovrummen.
Sovrum 1:
Det här är ett av de två större sovrummen, som har laminatgolv, målade väggar i vitt med en målad fondvägg i grönt. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering, garderober etc. Fönster mot väster.

Sovrum 2:
Mindre sovrum, med plastmatta på golv och väggar med målad väv i blått. Fönster mot väster.

Sovrum 3:
Ett av de två större sovrummen, med plastmatta på golv och väggar med målad strukturtapet i blått. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering, garderober etc. Fönster mot öster.

Sovrum 4:
Mindre sovrum som idag nyttjas som dressingroom, med plastmatta på golv och väggar med målad väv i vitt. Fönster mot öster.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 2, hiss finns ej

Avgift

6 417 kr inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägget

Driftskostnad

2 940 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 740 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Brf Boken har ett gemensamt elavtal. Gemensam el innebär att Brf Boken tecknar kollektivt avtal om eldistribution till samtliga lägenheter. Det betyder att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget elavtal.

Andel i föreningen

0,39117%

Andel av årsavgiften

0,39117%

Reparationsfond

6864 kr

Tillträde

Jan -19, el enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2015)

Övrigt

- Altan i väster
- Tillhörande stort förråd i samma port, en trappa upp.
- Tvättstuga via utvändig trappa i källaren på Axvägen 37
- Cykelhus & barnvagnsrum på gården
- Fritidslokal och hobbylokal Axvägen 81-83

Förening

Namn

HSB brf Boken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67. Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41. Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter. I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten. Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet, 1138 kr per år 2018. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning, 455 kr per år 2018. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Organisationsform

Andelsrätt

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Vid flytt kan man dock få ett temporärt p-tillstånd från föreningens förvaltare. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. P-plats kostar 227 kr/mån och garage kostar 381 kr/mån. HSB administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts 2012.
Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
Spolning av stammar har utförts 2012.
Utbyte av fönster och entrépartier 2015/2016.

Kommande renoveringar
Stambytet beräknas kunna påbörjas under 2019 eller senast 2020. Beslut om stambyte fattas på stämma. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 7% 2014 med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.
Avgiften höjdes med 7% inför 2015.
Avgiften höjdes med 3% inför 2017.
Avgiften höjdes med 3% inför 2018.
Avgiften höjdes med 3% inför 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte