Såningsvägen 69

Bilder

  • Såld!
  • Träaltan i soligt söderläge
  • Vardagsrum med anslutning till framsidan
  • Kök med matplats
  • Kök
  • Kök mot matsal

Såningsvägen 69 , Viksjö , Järfälla

Unikt 2-plans radhus med ny planlösning där man tillfört ett allrum på övre plan. Här bor man fritt från insyn om 133 kvm i 6 rok i populära Viksjö! Genom åren har det utförts flera renoveringar i huset där ett Marbodal kök har satts in med nya vitvaror och man har även haft två stora renoveringsomgångar 2010 och 2016, där man bland annat har helkaklat både badrum och wc i modern stil (kvalitetsdokument finns), bytt fönster och dörrar, renoverat tak och fräschat till ytskikt. Huset erbjuder kök och matsal, två vardagsrum/allrum, badrum med både dusch och badkar, gäst-wc och 3 sovrum samt 2 förråd. På tomten kan du njuta av solen hela dagen på den mysiga framsidan med träbelagd uteplats och gräsyta, vilken vetter mot söder. Här finns även ett utomhusförråd för praktisk förvaring av trädgårdsverktyg och cyklar. På baksidan finns en stor altan där du kan njuta av middagen under den sista kvällssolen på sommartid. Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat.

Här bor du i lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola/skola samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flera busslinjer att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg, Barkarby eller mot Solna. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

133 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
133 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
215 kvm
Byggår:
1972
Driftskostnad:
3 027 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

133 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/ Hall

Ljus och fin hall med klädförvaring på kapphylla intill entrén samt skjutgarderob (ingår i köpet). I den inre hallen finns ett praktiskt förråd under trappan, som är renoverad 2010. På golvet ligger ljust laminatgolv i imitation av klinker och på väggarna sitter vitblommig tapet. Säkerhetsdörr installerad 2010.

Tvättsuga

Till höger om entrén finns detta rum med tvättmaskin (2018) och torktumlare (2015) från Bosch, samt varmvattenberedare och tvättho. Ovanför torktumlaren finns praktisk arbetsbänk med ett förvaringsskåp ovanför. Grön plastmatta och vita väggar. Fönster finns.

Gäst-WC

Modernt och helkaklat från 2016 med kvalitetsdokument. Vitt kakel på väggarna och mönstrat sandfärgat klinker på golvet. Utrustat med handfat och kommod, spegelskåp med belysning, wc-stol, två spotlights och golvvärme.

Kök

Marbodal kök i ek som helrenoverades 2004 med nya rostfria vitvaror. Luckor av ek med belysning under överskåpen och ljust kakel ovanför bänkskiva i grå laminat. Utrustat med varmluftsugn och induktionshäll (båda 2017), fläkt samt fullstor kyl och frys (båda 2018), samtliga från Electrolux. Vidare finns diskmaskin (2014) och inbyggd mikro (2015) från Siemens. På golvet ligger ljust laminatgolv i imitation av klinker och vacker blommig tapet från Svenskt Tenn. I köket finns plats för matbord för 4-6 personer. Härifrån finns anslutning till baksidan av huset med stor altan (2003) där man kan njuta av sommarmiddagar i sista kvällssolen. Nedanför altanen finns pallkragar med plats för en örtagård.

Matsal

Rymlig matsal med stort fönster för generöst ljusinsläpp. Originalgolv i parkett som slipats och behandlats (2010) samt vita väggar med blommig fondtapet från Svenskt Tenn (2010).

Vardagsrum

Rymligt och ljust med plats för soffgrupp och TV-möbler. Originalgolv i parkett som har slipats och behandlats (2010) och vita väggar med vacker blommig tapet (2010) från Svenskt Tenn på fondvägg. Härifrån finns anslutning till framsidan av huset med träbelagd uteplats i söderläge, vilken är takförsedd och delvist utrustat med markis. Här kan man njuta av solen hela dagen fritt från insyn!

ÖVRE PLAN

Här har den ordinarie planlösningen ändrats (2016) för att få ett extra sällskapsrum i form av ett allrum med plats för bl.a. soffa och TV. För att släppa in ljus till rummet har det lagts in två små fönster högt upp på väggarna mot två sovrum. På golvet ligger vackert och vitmålat trägolv med gråa väggar. Här finns även tillgång till ett förråd med förvaring på hylla och klädstång.

Badrum

Renoverat i modern stil 2016 med kakel och klinker i vitt respektive grått samt svart kakel som dekoration på väggarna och möbler från Svedbergs. Utrustat med wc-stol, handfat med bred kommod, spegelskåp med belysning, badkar, dusch med rökig glasvägg, handdukstork och golvvärme. Fönster och kvalitetsdokument finns.

Sovrum 1

Bra storlek på rum med plats för säng, skrivbord och byrå. Ljusbrunt laminatgolv och vita väggar. Anslutning till balkong i söderläge.

Sovrum 2

Master bedroom med plats för dubbelsäng, skjutgarderob (ingår i köpet) och byrå. Ljusbrunt laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Anslutning till balkong i söderläge.

Sovrum 3

Lite mindre rum med plats för bredare säng om man önskar och byrå. Ljusbrunt laminatgolv och vita väggar.

VIKTIG INFORMATION

Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1972

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 november 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas fönster (isoler)
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Betongpannor (1982/2017)
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Balkong finns i anslutning från två sovrum och vetter mot söder med sol hela dagen.

Parkeringsplats i garagelänga samt flera uppställningsplatser vid garagen.

Fastigheten ingår i samfällighet. I samfälligheten ingår medlemsavgift, gemensam gård, garage och biluppställningsplatser samt sandning och snöröjning av gemensamma vägar, ledningar för vatten och avlopp samt yttre belysning, bredband, TV och telefoni. Kostnad för detta läser du under driftkostnader.

I samfällighetens finns gruppavtal för Kabel-TV och bredband via ComHem.

Åtgärdslista:
2003 - Ny altan på baksidan
2003 - Byte av nedre del träfasad på framsidan
2004 - Helrenovering av kök (Marbodal) och vitvaror
2010 - Ny ytterdörr
2010 - Ytskikt, tapeter, trappa i ek
2010 - Ny jordfelsbrytare och automatsäkringar
2014 - Ny diskmaskin
2015 - Ny torktumlare
2016 - Ändring av planlösning och ytskikt övre plan
2016 - El nydraget på övervåning
2016 - Renovering av badrum och gäst-wc
2017 - Ytbehandling av tak
2017 - Ny häll, ugn och fläkt
2018 - Ny tvättmaskin
2018 - Nya Mockfjärds fönster och balkong-/altandörrar
2018 - Ny kyl och frys

Fastighetsbeteckning

Viksjö 4:14

Övriga byggnader

Praktiskt och isolerat förråd samt kallförråd finns på framsidan i nära anslutning till huset.

Garage i länga ingår i samfälligheten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 334 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 22 664 kr
VA: 7 453 kr
Väg, samf: 6 217 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftkostnad för el inkluderar även uppvärmningskostnaden och är från 2017 innan de nya fönsterna byttes. Kostnad för Vatten & Avlopp inkluderar även kostnad för renhållning/sopor.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 344 000 kr, varav byggnadsvärde 1 995 000 kr

Summa pantbrev

3 440 000 kr

Tomt

Areal: 215 kvm
Tomttyp: Trädgård och naturtomt

Tomtbeskrivning

Trädgårds- och svagt sluttande naturtomt på baksidan av huset där det finns en ny träaltan att utnyttja med möjlighet att njuta av den sista kvällssolen på sommartid. På framsidan av huset erbjuds en enklare träbelagd uteplats under tak och delvist försedd med markis, i perfekt söderläge där du kan njuta av solen hela dagen. På tomten växer bland annat perenner och på baksidan finns pallkragar med plats för örtagård.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:7
Såningsvägens första samfällighetsförening

Alla fastighetsägare på Viksjö 4:6-4:115 är medlemmar i Såningsvägens första samfällighetsförening. Den bildades för att ta hand, gemensam gård, garage och biluppställningsplatser samt förbindelseleder, serviceledningar för vatten och avlopp samt yttre belysningsanläggningar, bredband, TV och telefoni samt erforderliga ledningar och anordningar. Läs samfällighetens hemsida för mer information: http://saningsvagen.se/index.html

Det utgår en avgift (6217 kr/år) som varje fastighetsägare är skyldig att betala. Denna avgift kan variera beroende på samfällighetens kostnader. Som exempel på driftskostnader betalas; el för belysningsstolpar och garage. Underhåll kan vara målning av parkeringsrutor, rensning av avlopp och dagvatten, reparation av trasiga vattenrör.

Tillträde

Jan/Feb eller enligt ök

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad