Vältvägen 7

Bilder

  • Såld!

Vältvägen 7 , Viksjö , Järfälla

Suveränt belägen bostadsrätt med utmärkt planlösning och bekvämt avstånd till Viksjö centrums utbud av service och affärer. Lägenheten fördelas över en hall med bra förvaring, ljust och funktionellt kök, trivsam sällskapsdel med stor och privat uteplats mot lummig grönska, duschrum som är förberett för tvättmaskin, två bra sovrum och en praktisk klädkammare. Separat förråd finns i utanför ytterdörren och bredband ingår i avgiften. Här lever ni ett bekvämt lägenhetsliv med närhet till kommunikationer, förskola/skolor, gröna naturupplevelser och ett stort urval av fritidsaktiviteter. Inflyttning kan ske i november-december.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 092 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
21
Byggår:
1970-71
Driftskostnad:
383 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Lagom stor hall/entré med vinylmatta på golvet och två-delad tapet med bård på väggarna. Här finns linneskåp, garderob och städskåp

Kök

Ljust och funktionellt kök med vinylmatta på golvet vitmålade väggar. Köksluckor i en gul ton och vitt kakel över disk- och arbetsbänkar. Den maskinella utrustningen består av spis, diskmaskin, kyl/frys, fläkt och mikrovågsugn.

WC/duschrum

Duschrummet har våtrumsmatta i en grön ton på golv och väggar. Här finns en stor duschplats, handfat, wc och badrumskåp med belysning. Det är också förberett för egen tvättmaskin med eluttag och vatten.

Sällskapsdel

Rymlig och trivsam sällskapsdel, som har ett fint ekparkettgolv och vitmålade väggar. Härifrån når ni också den väl tilltagna uteplatsen som vetter mot lummig grönska.

Sovrum

Ett av sovrummen har laminatgolv och en mönstrad tapet i en blå ton.

Sovrum

Sovrummet som ligger i anslutning till sällskapsdelen, har vinylmatta på golvet, beige mönstrad tapet och en garderob.

Klädkammare

Praktisk klädkammare/förrådsdel med vinylmatta och målade väggar i en gul ton. Det finns också två garderober för effektiv förvaring. Dörren mellan klädkammare och hall, finns i förrådet.

Allmänt

- Persienner finns i fönster. Fönsterbänkar i kalksten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 092 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband

Driftskostnad

4 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring. Enhetsmätning av elen via föreningen, vilket innebär att du som lägenhetsinnehavare inte behöver ha ett eget abonnemang.

Andel i föreningen

0,2276%

Andel av årsavgiften

0,2276%

Reparationsfond

8875 kr

Tillträde

Nov-Dec 2018

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1970-71

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 januari 2009
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

I anslutning till lägenhetens entré finns ett praktiskt och lättåtkomligt förråd.
Tvättstuga finns i husets källare. Cykelförråd finns ute på gården i nära anslutning till huset.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:180

Övrigt

Stor uteplats på ca 9-10 kvm finns för sommarens uteliv.

Förening

Namn

HSB brf Granen i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Granen som består av 433 lägenheter, byggda 1970-1971, fördelade på 12 hus på Tegvägen och 7 hus på Vältvägen. Lägenheterna är på 1 till 4 rum med kök.

Antal lägenheter

433

TV och Bredband

Kabel-TV via Comhem. Bredband erbjuds både via Bredbandsbolaget och ComHem. Bredbandet är sedan 2015 inkluderat i hyran med 250/100 lina via Bredbandsbolaget.

Parkering

Parkering
Det går att hyra p-plats med elstolpe för 150 kr/mån alt garageplats för 420 kr/mån. HSB sköter kösystem för dessa platser. Vänligen kontakta ansvarig mäklare för uppdaterad status.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugorna renoverades 2002.
Omläggning utvändig vattenledning och upprustning av lekplatser utfördes under 2005.
Föreningen byggde om balkonger samt uteplatser under 2009.
Om/utbyggnad och asfaltering av p-platserna har utförts under 2013. Energiprojekt pågår på lång sikt.
Ommålning av garagen, liksom takplåtarna och samt översyn av garageportarna har utförts under 2011-2013.
Under 2011 har låssystemet bytts i alla lägenheter samt förråd och portar.
Radonmätningar har utförts under 2012.
Under 2015 planerades enhetsmätning av el att införas.
Ommålning av trapphusen sker löpande.
Källargångarna har rustats upp och färdigställts under 2017.
Samtliga värmeväxlare i undercentralerna är bytta. I samband med detta arbete har det även installerats ett nytt styrsystem för att få jämnare temperatur i lägenheterna.
Fönsterbyte utfört i föreningens alla bostäder under våren/sommaren 2017.
Installation av låssystem med kod till alla portar, som togs i drift under december 2018.

Med reservation för eventuella ändringar

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 5% för år 2015.
Avgiften höjdes med 2% för år 2017.
Avgiften höjdes med 5% för år 2018.
Avgiften höjdes med 3% för år 2019

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Förråd finns i källarplan eller på vardera våningsplan beroende på hustyp. Tvätt- och vävstuga, cykelverkstad, cykelhus, hobbylokal, pingisrum och föreningslokal finns att tillgå. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad