Berghemsvägen 56

Bilder

  • Såld!

Berghemsvägen 56 , Jakobsberg - Berghem , Järfälla

Familjedröm på ett plan med lagom stor tomt i barnvänligt område och gångavstånd till förskola!

Här ryms en solig altan, stor terrass i etage från 2018, lekstuga, flertalet fruktträd, bärbuskar och en insynsskyddad, barnvänlig gård utanför entrén. Huset har genomgående fina ytskikt, kök från HTH 2017, 2 luft/luft värmepumpar, täljstenskamin, nytt plåttak 2004, 3-glas fönster, bastu, gäst-wc samt två badrum varav ena från 2009 med både badkar och dusch. Upp till 5 sovrum och ett varmisolerat och nyligen renoverat garage med vindsförvaring - sällan skådas ett sådant fräscht garage med flexibla förvaringslösningar.

I tillbyggnadsdelen hade tidigare ägare sin egna verksamhet, så detta hus lämpar sig väl för egen företagare eller som uthyrningsmöjlighet då separat entré finns. Detta är verkligen ett unikt tillfälle att bli ägare till en större 1-plansvilla med både garage och uppställningsplats för 2 bilar!

162 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
162 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
900 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
3 009 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

162 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Plats för byrå och hatthylla alt garderobslösning. Klinkergolv i nerogrått med golvvärme (el), mycket praktiskt för blöta skor, som övergår till en ekparkett. Luft/luft värmepump från 2011 är placerad ovanför ytterdörren. Blåmålade väggar med smakfull fondtapet.

Klädkammare i anslutning till hallen
Med förvaringsmöbel i vitt som ingår i köpet bestående utav klädstång, lådor och skohyllor.

Gäst-wc
Helkaklat utrymme med samma nerogråa klinkergolv såsom i hallen och ljusgrått kakel i större plattor på väggen. Handfat, wc-stol, spegelskåp med spotlights ovan. Golvvärme (el).

Vardagsrum
Precis en sådan planlösning som många efterfrågar, i delvis öppen planlösning med matplats och kök. Generös yta med stora fönsterpartier som vetter i två väderstreck samt värmande och mysig täljstenskamin från Contura. Plats för soffa, soffbord och tv-möbel. Ekparkett och väggar i grått med samma fondtapet som i hallen.

Matplats
Belägen mellan kök och vardagsrumsdelen, precis vid stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för vitrinskåp, bokhylla, bufféskänk eller annan förvaring. Matbord för i princip hur många som helst då det kan förlängas mot soffhörnan. Nuvarande familj har verkligen värdesatt att kunna ha stora middagar och festligheter då den öppna sociala planlösningen tillåter det.

Kök
Nytt HTH kök från 2017 med modern köksö och i öppen planlösning mot matplatsen. Kök, matplats och vardagsrummet utgör en L-formation. Moderna mattvita och släta kökssnickerier med smidig pushfunktion på överskåp. Vitt kakel med fasade kanter ovan en mörkare granitbänkskiva med underlimmad dubbelho från blanco, oerhört snygg ho då den ej är klassiskt rostfri, som så många andra, utan snyggt smälter in i granitbänkskivan med sin mörka ton! Inbyggd diskmedelspump, 9 eluttag ovan arbetsbänk och köksö med god förvaring i lådor samt plats för två barstolar mitt emot. Maskinell utrustning från Siemens i rostfritt: inbyggnadshäll med induktion, inbyggnadsmicro, helintegrerad diskmaskin, fullhöjds kyl och frys samt köksfläkt. Gråmålade väggar och ekparkett. Verkligen ett kök att trivas i och laga middagar i goda vänners lag!

Badrum
Hotellkänsla med stora kakel/klinkerplattor i ljust grå/beige nyans med golvvärme. Wc-stol, badkar med tassar, duschhörna med vikbara glasdörrar, praktiskt dubbelhandfat med kommod, spegelskåp med belysning, högskåp på vägg i vitt, handdukstork (el) och infällda spotlights i tak. Vädringsfönster.

Längre in i bostaden, förbi badrum och tvättstuga kommer en passage utanför sovrummen. Där finns en inbyggd garderob alt städskåp.

Tvättstuga
Bostaden har faktiskt hela tre ingångar utifrån (hall/groventré/tvättstuga), väldigt praktiskt för barnfamilj med aktiva barn/ungdomar så fotbollsskor/häststövlar etc. med fördel inte behöver tas in den vanliga ingången i hallen. Mycket förvaring längs väggarna, delvis från Noblessa med högblanka luckor i vitt. Här finns även varmvattenberedare, tvättmaskin från Siemens, torkskåp, torktumlare från Siemens samt tvättbänk i rostfritt med ho. Ljusgrått klinker med golvvärme och målade grå väggar.

Sovrum 1 och 2:
Med plats för dubbelsäng, stor skjutdörrsgarderob med dörrar i grått och entré via klädkammare/barnrum som med fördel kan nyttjas som sovrum nummer 2 bredvid detta.

Idag finns en spjälsäng i Sovrum 2 och en stor skjutdörrsgarderob med dörrar i grått och spegelglas. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet i de båda rummen. Här finns med andra ord möjlighet att antingen göra ett stort master bedroom genom att ta bort nuvarande vägg mellan rummen alternativt sätta igen denna vägg helt och skapa två separata rum med vardera ingång från passagen.

Sovrum 3
Plats för enkelsäng, skrivbord och massor av leksaker. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 4
Plats för dubbelsäng, skrivbord och ytterligare möblemang. Laminat och vitmålade väggar med fondtapet.

Tillbyggnad/Ombyggnad:
Består av en groventré/hall, sovrum, badrum med bastu samt utgång till varmgaraget. Tidigare ägare hade hudvårdssalong här då denna del av huset på ett naturligt sätt kan delas av och skapa möjlighet till egen verksamhet, generationsboende eller uthyrning.

Groventré/Hall
Med ljusbeige klinkergolv och golvvärme samt vita målade väggar. Gott om förvaring i platsbyggda lösningar i vitt samt stor skjutdörrsgarderob. Detta blir familjens vardagliga entré då det är mycket mer praktiskt med barnen än bostaden huvudsakliga entré vid hallen.

Sovrum 5
Plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord. Laminatgolv med golvvärme (el) och vitmålade väggar.

Duschrum/Bastu i ombyggnaden
Kakel och klinker i beige kulör med golvvärme. Wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörn med skjutdörr. Tillhörande bastu med rökfärgad glasdörr, två lavar, bastu-aggregat och fönster.

Varmgarage
Nymålat 2017 (golv/vägg/tak) och varmisolerat garage med ingång från hustes groventré. Förvaringshyllor, skåp och bänkar som är delvis flyttbara och ingår i köpet. Luft/luftvärmepump från 2017 samt vindslucka för ytterligare förvaring. El-central med automatsäkringar som avser garaget, ytterligare el-central för andra delar av huset är placerad i tvättstugan med äldre säkringar. Grå målat betonggolv och dubbelgipsade väggar. Nuvarande ägare använder garaget som verkstad/arbetsplats, men tack vare de flyttbara förvaringsmöblerna kan du som ny ägare istället välja att parkera en bil här.

Nuvarande ägares renoveringar/förbättringar:
2015: Tapetsering vardagsrum/matplats, målning tak och nya lister
2015: Målning, nytt golv och nya lister i Sovrum 3
2015: Målning, nytt golv, nya lister och tapetsering i Sovrum 4.
2016: Installerat larm och övervakningskameror, larmet är leverantörsoberoende och ingår i köpet.
2016: Garderob och platsbyggd förvaringslösning i groventré (tillbyggnaden).
2017: Nytt HTH kök, ny kyl och frys samt ny köksfläkt. Målning av väggar och tak, nytt golv och nya lister.
2017: Fondvägg i hallen
2017: Nya innerdörrar i hallen samt passagen vid sovrum, totalt 5 st
2017: Varmisolering garage (osb+dubbelgips, brandklassad dörr till groventré samt installation luft/luft värmepump i garaget.)
2017: Öppnat upp passagen mot tillbyggnaden
2018: Terrassbygge utomhus med höjdskillnader/etage och infälld belysning
2019: Målning av gästrum i tillbyggnaden (sovrum 5)

Renoveringar/förbättringar med uppgift från tidigare ägare (i samband med nuvarande ägares köp):
1995/2004: 3- glas fönster
1999: Utbyggnad mot garage, duschrum och bastu där det idag är Sovrum 5.
2004: Nytt plåttak
2004: Täljstenskamin Contura
2005/2014: Nya markiser
2006: Gäst-wc renoverades
2007: Oljefyllda radiatorer i silgranit i kök och vardagsrum
2008: Tvättstuga delvis renoverad med inredning från Noblessa
2008: Fasad målad
2009: Badrum renoverat 2009 (det mittemot tvättstuga)
2011: Luft/luftvärmepump (IVT) i hallen
2012: Ny ålderbeständig plastfolie i krypgrund
2013: Träaltan utanför vardagsrummet
2013: Staket
2014: Byte garageportar (Diplomat)
2014: Byggt klädkammare i hallen

Offert finns gällande åtgärd i krypgrunden där nuvarande ägare köpt avfuktare som ännu ej installerats och som ny ägare får ta över. Därmed omnämns inte avfuktaren i offerten utan UAMS har lämnat offert med tänkt användning utav den befintliga.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med garage

Byggnadsår

1967 ombyggt 1999

Uppvärmning

Direktverkande elradiatorer med 2 luft/luft värmepumpar och täljstenskamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund och platta mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas fönster
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Berghem 1:83

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 110 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 29 836 kr
VA: 6 074 kr
Väg, samf: 200 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

- Uppvärmning avser även hushållsel - VA avser även kostnaden för sopor/renhållning - Tillkommer fastighetsskatt 8049kr/år via deklarationen. - Villaförsäkring får du själv som ägare stämma av med ditt eget försäkringsbolag, nuvarande ägare har 5375kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 816 000 kr, varav byggnadsvärde 2 916 000 kr

Summa pantbrev

3 800 000 kr

Tomt

Areal: 900 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad, trivsam och delvis plan tomt med gräsyta på både fram och baksida. Plats för studsmatta eller mindre plaskpool, delvis sluttande tomt med växtlighet och belysning men där stora delar av tomten har ett exemplariskt solläge.

Träbelagd uteplats/altan utanför entrédörren med plats för matbord och stor skyddande markis för varma sommardagar. Nedanför finns sandlåda och gräsyta. 2018 byggdes även en ny stor terrass i olika etage med infälld belysning i tomtens ena hörn där kvällssolen varar som längst. Här finns plats för loungegrupp, ytterligare matplats och grill. Det har verkligen utökat tomtens användning då nuvarande ägare därmed använt delar av berget som innan var en mindre användbar del av tomten.

Överlag en oerhört trivsam tomt att vistas på som verkligen bildar en härlig oas om sommaren med perfekt inhägnad så att inga barn smiter ut. På tomten finns även en lekstuga/kiosk för barnen att leka i samt en varmbonad friggebod med två fönster, fönsterdörr och el installerad.

Varmgarage som renoverats 2017: varmisolering, osb+dubbelgips, brandklassad dörr till husets groventré/hall samt installation av luft/luft värmepump i garaget.

Utanför garaget finns uppställningsplats för minst 2 bilar.

Självklart finns både växtlighet, blomster, fruktträd och bärbuskar på tomten, bla: Plommonträd, päronträd, äppelträd, svarta och röda vinbär, jordgubbar, smultron, rabarber och vacker syrénhäck.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Berghem GA:4 (Cyklonvägen gårdsamfällighet)
Avser lekplats, anslutningsväg och gemensam gård. Se utdrag från LM. Avgift:200kr/år

Tillträde

Juli/Aug 2019 eller ö.k

Om området

Jakobsberg - Berghem

Berghem är en trivsam bostadsdel mellan Jakobsberg och Kallhäll, mestadels bestående av villabebyggelse. Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Det går bussttrafik från Berghem till Jakobsberg. Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter från Jakobsberg station, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd. Stort serviceutbud och butiker vid Barkarby Handelsplats och Barkarbystaden.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad