Enköpingsvägen 3

Bilder

  • Såld!
  • Fin gatumiljö i vackra och charmiga Tingsbyn
  • Tomten
  • Välkommen till idylliska Tingsbyn
  • Vy över Enköpingsvägen och tomten
  • Tomten

Enköpingsvägen 3 , Barkarby , Järfälla

Tillfälle som sällan återkommer! I vackra och kulthurhistoriskt intressanta Tingsbyn i Barkarby, har vi nöjet att salubjuda en stor och attraktivt belägen fastighet på hela 1150 kvm. Här lever ni ett bekvämt villaliv omgiven av flera vackra och charmiga hus, och med en enkel promenad till Barkarby station. Ni har också nära till Barkarby Handelsområde med stort utbud av affärer och service samt till gröna strövområden ute på Järvafältets naturreservat. Här har ni alla möjligheter att bygga ett nytt hus med valfri husleverantör, med alla fördelar som inget underhåll eller fastighetsavgift/-skatt och låga driftkostnader.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 150 kvm

Mer information

Mer om bostaden

Byggnad

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

Barkarby 1:44

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

498

Tomt

Areal: 1 150 kvm
Tomttyp: Naturtomt i sutteräng

Tomtbeskrivning

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Spekulanter uppmanas att undersöka fastigheten, inkluderande gällande plan- och byggbestämmelser, för att bilda sig en uppfattning om vad som får uppföras.

På bygglov handläggs och granskas bygglovärenden och kontrollplaner - det som kallas bygglovprocessen. Vänligen boka besökstid per telefon. Telefon: kommunens växel 08- 580 285 00. Besöksadress: Riddarplatsen 5 i Jakobsbergs centrum. E-post: miljo.bygglovsnamnden@jarfalla.se.
https://www.jarfalla.se/boende-trafik-och-miljo/bygga-och-bo/bygglov.html

För ytterligare information om området och dess historia kan hittas på:
https://www.jarfalla.se/kultur-idrott-och-fritid/kultur-och-nojen/kulturmiljoer/barkarby-villastad.html

Vatten/avlopp

Anslutningsavgifter för VA och EL tillkommer. Det finns inga latenta gatukostnader som belastar fastigheten. Kommunens taxa för anslutning till kommunalt vatten- och avlopp framgår på kommunens hemsida: www.jarfalla.se, rubriken Bygga och Bo under avsnittet Vatten och avlopp; http://www.jarfalla.se/bygga-bo--miljo/vatten-och-avlopp/avgifter-och-bestammelser.html. Taxan kan också laddas ner under dokument. Anslutningsavgifter för el, kontakta Eon. 040-25 50 00, eller besök: https://www.eon.se/privat/for-hemmet/din-elanslutning/ny-elanslutning.html

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Barkarby S:4
Last, Avtalsservitut: Vattenledning, 01-IM5-69/4176
Förmån, Avtalsservitut: Avloppsledning, vattenledning, D201800029745:1
Servitutet innebär att vatten och avlopp från dras fram över grannfastigheten Barkarby 1:43, från förbindelsepunkten på Domarstigen.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Barkarby

Barkarby är den mest expansiva kommundelen. Här byggs en helt ny stadsdel (Barkarbystaden), med ny pendel- och regionaltågstation (Stockholm Väst) samt tunnelbana som beräknas vara klart till 2024. I Veddesta, som är nära beläget till tågstation och kommande tunnelbana, planeras 1200 st. nya bostäder. I området finns lokala restauranger, bageri och livsmedelsbutik. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll och erbjuder längdskidåkning om vintern. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station till Stockholm central. Från Barkarby station finns även direktbussar till bl a Kista och Sollentuna. Bussförbindelser går även till Barkarby Handelsplats. Bredvid Barkarby pendeltågsstation finns gott om parkering. Tunnelbana beräknas vara klart 2024 med två stationer i Barkarby, en i Barkarbystaden och en vid Barkarby station.

Närservice

Barkarby centrum erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, frisör och bibliotek samt restauranger. Söker man större utbud finns Barkarby Handelsplats med fullt utbud av både daglig service samt detaljhandel. Här finns t.ex; IKEA, Bauhaus, El-Giganten, ICA Maxi, Plantagen och Barkarby Outlet med stort utbud av kända varumärken.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte