Ensittarvägen 1

Bilder

  • Såld!
  • Baksida
  • Baksida/altan
  • Kök
  • Matsal/Vardagsrum (möjligt sovrum 6)
  • Duschrum/WC/Tvättrum entréplan

Ensittarvägen 1 , Viksjö , Järfälla

Välkommen till denna fantastiska 1 1/2-plans familjevilla i ett lugnt barnvänligt område i Viksjö med närhet till förskolor, skolor och serviceutbud! Ett optimalt planerat hus med bra med förvaringsutrymmen och hela 4 sovrum samlade på övre plan samt ytterligare ett beläget på entréplan för den större familjen! Kök- och vardagsrumsdelen inbjuder till trevligt mingel och gott om plats för större sällskap i matsalen. Genomgående tidlöst och smakfullt renoverade ytskikt, nya underhållsfria, stora fönster samt enhetliga material/färgval som genomsyrar hela bostaden.

2014- Nya ytskikt & nytt Marbodalkök. 2015- Nytt badrum entréplan. 2016- nya radiatorer, nytt tak, ny fasad. 2017- Nytt badrum övre plan, ny farstukvist, ombyggnation carport/förråd, större altan, fönsterbyte och ny ytterdörr.

Grönskande tomt som sträcker sig runt huset och som skapar en härlig oas om sommaren med ett trädgårdsland för den odlingsintressade. Stor stenbelagd uppfart med plats för flertalet bilar. Carport med tillhörande utomhusförråd. Här kan en ny familj verkligen bara flytta in och börja bo! Välkommen!

134 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
134 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
745 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 356 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

134 kvm

Rumsbeskrivning

Sällan möts vi som mäklare av ett hus där inget upplevts lämnats åt slumpen, här harmoniserar kulörval med material och design på ett mycket smakfullt sätt. Ägarna har verkligen gjort medvetna val med sobra nyanser och stilrena material. De har hunnit med att renovera det mesta under de åren de bott här och planerad tillbyggnad var på gång men sedan väntade nya äventyr istället. De älskar sitt hus och önskar att de kunde flytta med det vidare till den nya staden, så det är med en viss sorg som de måste lämna det vidare till en ny familj samtidigt som de ser fram emot att komma närmare familj och vänner. De upplever att de bor i en lättskött villa med trivsam tomt, de har stormtrivts i området och upplever en trygg boendemiljö med god grannsämja. De generösa, sociala och öppna sällskapsytorna tycker familjen är ett stort plus likväl som att alla familjens medlemmar kan sova tillsammans på ett bostadsplan. Tomtens belägenhet i området med gavelläget tillsammans med närheten till skolor, förskolor, affär, badplats och vacker natur gör hela fastigheten till en oerhört trivsam oas där solen skiner stora delar om dagen. Fruktträd och blomster pryder trädgården utanför den stora träbelagda altanen. Varmt välkommen till detta varma hem med möjlighet till 5 sovrum!

Huset har genomgående målade väggar, ekparkett och presenterar följande planlösning:

ENTRÈPLAN

Hall
Välkomnande och ljus hall med bra planerad förvaring. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme (el) i entrén samt ekparkett i resterande del av hallen. Plats för byrå, förvaring i förråd under trappa och smart skoförvaring som gör att utrymmet utnyttjats till fullo. Vitmålad trapp med plansteg och ledstång i ek. Digitalt dörrlås från Yaledoor med kod/brickor.

Duschrum/WC/tvättrum
Nuvarande ägare har gjort om planlösningen i kök/bad/tvätt där tvättstugan förts samman med badrummet för att slippa ingång från kök till tvättstugan och på så sätt fått ett oerhört mycket bättre disponerat kök. Stort renoverat duschrum från 2015 med spotlights i tak, golvvärme (el) samt smart tvättdelslösning längst in med tvätt och tork i pelare. Bra med förvaring i stor kommod under tvättstället och stor spegel med belysning. Neutrala grå toner på kakel och klinker, vägghängd wc-stol, duschhörna med vikbara glasväggar och stor takdusch. Fönstret ger ett trevligt ljusinsläpp och bra vädringsmöjligheter.

Kök
Köksinredning från Marbodal i smakfullt, vitlaserat trä och grålaserad bänkskiva i trälaminat med underlimmad diskho. Ovan diskbänken finns stänkskydd av liggande ljusgrått kakel och under överskåpen infällda spotlights. Mycket förvaring i över-, under- och högskåp samt öppna hyllor på delar av väggen. Maskinparken består av en infälld induktionshäll, rostfri kyl och frys (Samsung) i fullhöjd, inbyggd micro och ugn (Electrolux/Husqvarna) samt svart fläkt (Husqvarna). Köket är i öppen planlösning i vinkel mot matsalen medans vardagsrummet är utan direkt insyn in i köket. Mellan kök och matsal smälter den platsbyggda sittbänken in i inredningen och inbjuder till mingel i köket. Vem har inte drömt om en sittbänk i köket? Matsalen rymmer ett stort bord med plats för ca 10-12 personer. De stora fönsterpartier längs hela väggen i köket ger mycket ljusinsläpp, ett kök att trivas i helt enkelt! Mattlackad ekparkett med golvvärme (el). (Matsal är möjligt att disponera som sovrum 6 för den stora familjen.)

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med fönster åt två håll varav stora panoramafönster mot baksidan som skapar en känsla av samspel mellan ute och inne. Från vardagsrummet nås den stora trädäcksförsedda altanen.

Sovrum 1
Det ljusa sovrummet på entréplan har gott om plats för större säng. Den rymliga garderoben med skjutdörrar ger bra förvaringsmöjligheter.

ÖVRE PLAN
Ljus mattlackad ekparkett och ljusa målade väggar är genomgående på hela övervåningen.

Övre hall
Optimalt planerad övervåning med en centralt belägen hall där både badrum samt alla de 4 sovrummen nås ifrån. Vind med ytterligare förvaringsmöjligheter finns, vindslucka placerad i hallen.

Badrum
Stilfullt badrum med klinkergolv i marockanskt mönster, golvvärme och vitt kakel på vägg. Badkar, wc-stol och god förvaring i grå kommod med lådor samt i spegelskåp.

Sovrum 2
I rummet finns plats för större säng och garderober om så önskas. Här finns förvaringsmöjligheter i kattvinden som nås via mindre lucka/dörr.

Sovrum 3
Större sovrum som idag disponeras som master bedroom med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Klädgarderober med skjutdörrar i ek.

Sovrum 4
Även detta sovrummet går i den ljusa enhetliga linjen med ekparkett och här finns plats för större säng. Två inbyggda garderober med frostat glas, belägen direkt bakom dörren och som därmed inte tar upp någon möblerbar väggyta.

Sovrum 5
Sovrum/kontor med två större fönster i takkupa som vetter mot baksidan av huset. Rummet disponeras idag som kontor/gästrum med skrivbord och soffa men kan likväl disponeras som sovrum. Kattvindslucka finns bakom garderoberna.

RENOVERINGAR
2014 Målning av alla väggar, nya innertak, nytt golv (oljad ek)
2014 Nytt Marbodalkök och ny planlösning i köket.
2014 Golvvärme installerat i hall, kök och badrum.
2014 Upptagning av lucka till krypgrund vid sidan av huset. Montering av trygghetsvakt samt markfolie/plast utlagd i krypgrund.
2015 Renovering av badrum entréplan (kvalitetsdokument finns)
2015 Ny elcentral med automatsäkringar samt jordfelsbrytare installerad
2015 Larm från Verisure installerat (abbonemang kan övertas av ny ägare)
2016 Nya el-radiatorer i hela huset
2016 Nytt tak (papp, läkt och pannor utbytt)
2016 Ny fasad (panel) och målning av fasad
2016 Nya hängrännor (plåt)
2017 Renovering av badrum övre plan (kvalitetsdokument finns)
2017 Byggnation av farstukvist
2017 Ombyggnation av garage till carport och förrådsdel
2017 Byggnation av altan
2017 Byte av fönster (till PVC fönster) med friskluftsventiler samt ny ytterdörr

ÖVRIGT
Fiber finns indraget, bredband via Alltele.
Radonmätning utförd med resultat under rekommenderade gränsvärdet, se protokoll under fliken "viktiga dokument".

Följande noteringar i besiktningsprotokollet har åtgärdats av fackman på beställning av säljaren.
- Sid 9, Fasader
Plåten på farstukvistens tak är ändrat så det ligger rätt och avståndet mellan panelen och plåt har utökats. Utfört av fackman den 9/10.
- Sid 9, Fönster och dörrar
Fönsterbleck på glaspartiet mot altanen har monterats av fackman den 8/10
- Sid 9-10, Vind
Vinden och sidovinden är undersökta av fackman 1/10, offert på åtgärdsförslag från UAMS finns att tillgå under fliken "viktiga dokument"
- Sid 10, Tak
Anslutningen mellan takkupa och tak är åtgärdat av fackman den 9/10.
- Sid 11-12, Våtrum 1 Dusch och tvätt entréplan
Säljaren har kontaktat sitt försäkringsbolag gällande stående vattnet i rörschaktet bakom wc, åtgärder har påbörjats av fackman 11/10. Uttorkning sker just nu. Utrett och klart.
- Noteringar i besiktningsprotokollet finns för att du som köpare lättare skall kunna finna de åtgärder som genomförts.

Flertalet protokoll/intyg/kontroller finns att tillgå under fliken "viktiga dokument" på objektet. Vi ber er som köpare att noga ta del utav dessa.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 maj 2014
Energiklass: F
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Uteluftsventlilerad krypgrund/torpargrund
Grundmur: Betongbalkar på plint
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskasetter (2017)
Bjälklag: Betongbalkar/betongkasetter, mellanbjälklag av trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:395

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 277 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 493 kr
VA: 2 781 kr
Renhållning: 1 385 kr
Försäkring: 6 618 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmning avser även hushållsel

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 462 000 kr, varav byggnadsvärde 1 087 000 kr

Summa pantbrev

4 461 800 kr

Tomt

Areal: 745 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Välkomnande och rymlig stenbelagd uppfart med carport och plats för flertalet bilar. Bakom carporten finns bra med förvaringsmöjligheter i utomhusförrådet.

På framsidan av huset finns gräsmatta och häck som sträcker sig runt huset till baksidan.

På baksidan om huset finns det trevliga, rejält tilltagna trädäcket som går runt hörnet av huset med plats för större möblemang. Här kan du sitta och njuta av kvälls- och eftermiddagssolen! Stor plan gräsmatta med plats för både studsmatta och sandlåda till barnen. För den odlingsintresserade finns möjlighet till att återuppliva trädgårdslandet.

Växtlighet på tomten: Äppelträd, Körsbärsträd, röda vinbär, jasminbuske och pioner.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

Jan 2019 eller ö.k.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström eller Therese Åhsberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad