Drakengatan 3, 1tr/entréplan mot gården

Bilder

Utgångspris

3 350 000 kr

Bevaka slutpriset

Drakengatan 3, 1tr/entréplan mot gården , Barkarbystaden , Järfälla

Wow-känsla i Barkarbystaden med en slående takhöjd på upp till 3,1m! Här finns både en terrass och en uteplats i två olika sollägen, perfekt för grillkvällar och middagar med familj och vänner.

KOD arkitekter som har ritat hela kvarteret använder denna bostad som referens vilket såklart är extra kul. Vi kan inte mer än hålla med, den är speciell. Lite magi över det hela.

Tillval har genomförts för ca 90.000kr vilket skapar en väl genomtänkt bostad med fina material och färgval samt kvalitativ och mer exklusiv inredning såsom helintegrerat, rostfritt och granitbänkskiva. Separat förråd som tillhör bostaden finns i garageplanet.

Denna bostad disponeras idag som en stor 3 rok men köptes som 4 rok och kan därmed enkelt återställas. Bostaden erbjuder hela 7 pardörrar i helglas samt 2 dusch/badrum med både badkar och duschmöjlighet.

Detta är verkligen en bostad att imponeras utav och som måste upplevas på plats - härligt ljus med mycket rymd!

95 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 679 kr inkl värme, kallvatten (sep.deb tappvarmvatten)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
95 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
2016/2017
Driftskostnad:
648 kr/månad
Utgångspris:
3 350 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

95 kvm

Rumsbeskrivning

Entré
Välkomnande trapphus med högt i tak. Säkerhetsdörr och tidningsställ utanför ytterdörren. Låsbart postfack i trappentrén. Hiss till alla våningsplan inkl. garageplanet som är under innergården.

Hall
Rymlig och centralt belägen hall med vitlaserad ekparkett och vitmålade släta väggar. Grå klinker med golvvärme precis innanför entrén, exemplariskt för blöta skor samt genomgående vitlaserad ekparkett i resterande del av bostaden. Här finns även hatthylla och plats för skoskåp alt. garderob.

Kök
Takhöjden om 3,1meter ger verkligen ett fantastiskt ljus och rymd åt hela rummet såsom större delar av bostaden i övrigt. Nuvarande ägare har genomfört tillval för ca 60.000kt enbart i köket då de önskade ett sobert kök med exklusivare materialval. Köksinredningen är från Vedum i blankt vitt med dolda handtag, spotlights under överskåp, granitbänkskiva i Nero Assoluto med underlimmad större rostfri ho samt stänkskydd i matt vitt kakel. Maskinell utrustning: Helintegrerad kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsmicro i rostfritt, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn i rostfritt samt utdragbar köksfläkt. Matplats för egentligen obegränsat antal personer i den öppna planlösningen men idag finns plats för 6-8 personer.

Vardagsrum
Vardagsrummet har något lägre takhöjd (ca 2,6m) i jämförelse med övriga bostadens rum om ca 3,1m. Delvis öppen och social planlösning mot kök och matplats. Tack vare belägenheten i två väderstreck flödar ljuset in i rummet genom de fem pardörrarna i helglas, mycket smakfullt tänkt av husets arkitekter. Det är verkligen unikt med en så stor terrass samt en uteplats i en och samma bostad, underbart att kunna njuta av solen större delar av dagen och grilla i goda vänners lag. Välkommen att njuta av den perfekta kombinationen av ute och inne. Känslan av att bo i hus fast mer bekymmersfritt.

Terrass
Stor terrass högt upp från gatan med himlen som granne. Plats för odlingslåda, grill och loungegrupp.

Badrum med tvättavdelning
Sällan har 3-4 rok två badrum med duschmöjlighet utan oftast ett badrum och en gäst-wc. Men här blir den vardagslyxen verklighet! Helkaklat med vitt kakel och grå klinker med golvvärme (el), handfat i vit kommod, spegelskåp med belysning, wc-stol och snyggt designat badkar. Separat avdelning med tvättmaskin och torktumlare från Whirlpool med ovanliggande bänkskiva i laminat och vägghängda skåp för förvaring i vitt.

Duschrum/wc
Helkaklat med vitt kakel och grå klinker med golvvärme, handfat i vit kommod, spegel med belysning, wc-stol, duschutrymme med vikbara duschväggar i klarglas samt handdukstork (el).

Inre hall
Belägen utanför badrum och sovrummen. Städskåp och en garderob.

Sovrum 1
Härligt belägen med pardörr i helglas ut mot uteplatsen. Plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang såsom byrå. Garderober med vita dörrar längs med helvägg. Ny ägare kan välja att maximera förvaringen genom att bygga på överskåp.

Sovrum 2
Disponeras idag som barnrum. Behagligt rum med fönster i två väderstreck. Pardörr i helglas ut mot uteplatsen, precis såsom andra sovrummet. Oerhört fridfullt skapat. Plats för enkel eller dubbelsäng samt ytterligare möblemang.

Uteplats
Stenbelagd och avgränsad med grönska mot innergården. Sovrummens L-formation gör att uteplatsen ligger mer skyddad och bjuder på många sköna, slappa dagar i friska luften och med långbord för middagar.

Övrigt
-Förråd ingår till bostaden och är placerad i garageplanet.
-I månadsavgiften ingår värme, kallvatten men varmvatten separatdebiteras.
-Öppet fibernät via IP-only. Det innebär att ni väljer och tecknar abonnemang med den leverantör av data-, tele- och TV-tjänster som ni själv önskar. www.ip-only.se.
-Garageplats har separat kö via Corepark, ca 1150kr/mån.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Aspenberg, telefon 08-120 229 03 eller via e-mail: erika.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Pris

3 350 000 kr Utgångspris

Avgift

5 679 kr inkl värme, kallvatten (sep.deb tappvarmvatten)

Driftskostnad

7 784 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 784 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Hemförsäkring 2614kr/år som nuvarande ägare har i Länsförsäkringar. Hushållsel med 20A, ca 200kr/mån lägre om det säkras ned till 16A. Varmvatten förbrukas mer än normalt, ca 370kr/mån.

Andel i föreningen

2,86836%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flervåningshus med hiss och garageplan

Byggnadsår

2016/2017

Energideklaration

Ej utförd.

Fastighetsbeteckning

Barkarby 2:43

Förening

Namn

Brf Kornetten 1

Om föreningen

I Kvarteret Paraden ryms 220 bostäder med Barkarbystadens bästa läge, precis intill Stora Torget. Här blir ditt hem en del av stadens centrala puls. Samtidigt får du din egen borg där ljus och grönska letar sig in i sovrummet. Där någons tanke lagt sig i minsta detalj.

Paraden byggdes 2016/2017 av Åke Sundvall AB, vinnare av Årets Stockholmsbyggnad 2014 och KOD Arkitekter, belönade med Sveriges Arkitekters Bostadspris 2009. Tillsammans ville de bidra till att Barkarbystaden blir en levande, intressant och hållbar plats att leva på med vacker och spännande arkitektur. Därför skapade de ett kvarter som sticker ut och samtidigt värnar om de klassiska boendekvaliteterna. Ett kvarter med puls, takt och ton.

Kvarteret består av fyra byggnader i olika höjd. Mot torget stoltserar en hög fond och i söderläge är husen lite lägre, allt för att ta vara på och släppa in ljuset. Alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck och minst en balkong, uteplats eller terrass mot den gröna innergården.

Brf Kornetten 1, är en av Paradens 4 föreningar och består av 56 stycken bostadsrättslägenheter belägna på Drakengatan 1-5, med fastighetsbeteckning Järfälla Barkarby 2:43. Huset är ett 6-våningshus med underliggande garage, 115 platser totalt för hela Kvarteret Paraden varav 29 platser tillhör Brf Kornetten 1. Hyra ca 1180kr/mån. Uthyrningen av platserna i garaget samt hanteringen av kösystem sköts utav CorePark.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Individuell debitering av varmvatten kommer att påbörjas från 1 januari 2019.
Månadsavgiften höjdes med 2,5% för 2019.
Öppet fibernät via IP-only. Det innebär att ni väljer och tecknar abonnemang med den leverantör av data-, tele- och TV-tjänster som ni själv önskar. www.ip-only.se.

Varje lägenhet får tillgång till ett separat källarförråd.
Hushållsavfall hanteras med sopsugssystem som finns på innergården och alla lägenheter är utrustade med avfallskvarn.

Lägenheterna värms upp med vattenburen fjärrvärme.
Ventilationen är mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.
Förvaltning sker av Storholmen

För ytterligare information om föreningen, besök gärna: https://brfkornetten1.com/

Med reservation för felskrivning

Om området

Barkarbystaden

Barkarbystaden är ett av de största och mest spännande utbyggnadsområdena i Stockholmsområdet just nu. Under en tioårsperiod växer här fram en helt ny stadsdel. En mix av boendeformer är planerat för att skapa en levande stadsmiljö. Närheten till naturen är påtaglig i hela stadsdelen genom parker och trädplanterade boulevarder. De två stora stadsparkerna erbjuder möjlighet till både avkoppling. Här finns även förutsättningar för alla tänkbara sport- och fritidsaktiviteter för hela familjen. Järvafältets Naturreservat är ett av Stockholms absolut största strövområden. Området börjar precis i utkanten av Fänriksvägen med Ålsta hage. Utanför Ålsta Hage sträcker det stora naturreservatet ut sig med sina skogar, ängar och promenadstigar. Här finns även Säbysjöns badplats och Järfälla Ridcentrum med ridskola. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Barkarbystadens utmärkta kommunikationer gör det enkelt att både bo och arbeta här. Med pendeltåg tar det endast 16 minuter till Stockholm Central. Dessutom når du både Arlanda och Bromma flygplats inom 30 minuter med bil. De många fina gång- och cykelstråken underlättar förbindelserna mellan stadsdelens bostadsområden, skolor, handel och rekreationsområden. Med den ev. nya spårförbindelsen går det snabbt och smidigt att ta sig både lokalt i staden och till Kista. Infartsparkering finns att tillgå vid Barkarby pendeltågsstation. Byggstart för nya tunnelbanan med en station inne i Barkarbystaden och med slutstation vid Barkarby station/Stockholm Väst, kommer ske 2018.

Närservice

Barkarbystaden kommer att ha ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger samt allt annat du behöver i din vardag. Dessutom ligger Barkarby Handelsplats, ett av landets största köpcentrum. Läs mer om Barkarbystaden på: www.barkarbystaden.se

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad