Axvägen 59, entréplan, lgh 1002

Bilder

  • Såld!

Axvägen 59, entréplan, lgh 1002 , Viksjö , Järfälla

Suveränt belägen bostadsrätt med fritt läge i området och med utmärkt planlösning. Lägenheten som är i behov av modernisering, inrymmer ett stort kök med rum för familj och vänner, badrum, gästwc, separat tvättavdelning med tvättmaskin/torktumlare, klädkammare och tre bra sovrum. För socialt umgänge finns en ljus och trivsam sällskapsdel, som har utgång till en stor uteplats utan störande insyn. Här lever ni ett bekvämt och bekymmersfritt lägenhetsliv, med närhet till Viksjö centrums utbud av service och affärer, förskola/skolor, kommunikationer, bad- och båtliv i Mälaren samt gott om fritidsaktiviteter. Möjlighet till snabb inflyttning.

107 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 530 kr nkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägget
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
248
Byggår:
1969
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/hall

Lagom stor entré/hall med ekparkettgolv och ljus tapet. Sällskapsdelen skärmas av med en spalje.

Gästwc

Direkt in till höger, finns en gästwc med melerat kakel med bård på väggar och våtrumsmatta. Ny wc-stol och spegel med belysning.

Sällskapsdel

Ljus och öppen sällskapsdel med ekparkettgolv, strukturtapet på väggar och utgång till den insynsskyddade uteplatsen.

Kök

Rymligt kök som har vinylmatta på golvet och mönstrad tapet med panel på väggar. Köksluckor i en grå ton och melerat kakel över disk-/arbetsbänk. Den maskinella utrusteningen består av spis med häll från Siemens, kylskåp från Siemens, diskmaskin från Whirlpool och fläkt. Det finns också ett praktiskt vägghängt vitrinskåp på en av väggarna.

Tvättavdelning

I anslutning till köket finns en praktisk tvättavdelning med vinylmatta på golvet och målade väggar. Här finns en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från AEG, bänk med tvättho och fönster.

WC/duschrum

I anslutning till de tre sovrummen finns ett rymligt badrum, som har våtrumsmatta på golvet och melerat kakel med bård. Här finns dubbla handfat, badkar, spegel med belysning och förvaringsskåp.

Hall

Den inre hallen/passagen hallen vinylmatta, strukturtapet, garderob och linneskåp. Här finns också ett användbart förråd/klädkammare med förvaringshyllor.

Sovrum

Det större föräldrasovrummet som har direktingång til badrummet, har textilmatta, strukturtapet, linneskåp och garderob.

Sovrum

Ett sovrum har textilmatta och strukturtapet.

Sovrum

Det tredje sovrummet har vinylmatta på golvet, tapet och två garderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 3, hiss finns ej

Avgift

6 530 kr nkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägget

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Brf Boken har ett gemensamt elavtal. Gemensam el innebär att Brf Boken tecknar kollektivt avtal om eldistribution till samtliga lägenheter. Det betyder att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget elavtal.

Andel i föreningen

0,3978%

Andel av årsavgiften

0,3978%

Reparationsfond

3707 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Utanför lägenheten finns ett praktiskt lägenhetsförråd

Fastighetsbeteckning

Järfälla Viksjö 2:177

Förening

Namn

HSB brf Boken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67.
Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41.
Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter.
I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten.
Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc.
Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet.. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. Det finns ca 358st p-platser i föreningen som kostar ca 227 kr/mån (prisuppgift från HSB 2019-04-04). HSB Norra Stor Sthlm administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
2012- Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts.
2012- Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
2012- Spolning av stammar har utförts
2015/2016- Utbyte av fönster och entrépartier.

Kommande renoveringar
2019- Stambytet börjar i första huset augusti 2019 och arbetet slutförs under våren 2021. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 3% inför 2019.
Avgiften höjdes med 3% inför 2018.
Med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad