Aprikosgränd 28

Bilder

  • Såld!

Aprikosgränd 28 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Letar du efter en 2:a som är utöver det vanliga? Nu har du chansen att förvärva denna charmiga bostadsrättslägenhet med radhuskänsla, på hela 70,5 kvm och egen uteplats med trädäck och gräsmatta som får nyttjas av lägenhetsinnehavaren! Uteplatsen vetter mot skogsparti i sydväst och har sol nästan hela dagen. Här erbjuds ett snyggt och påkostat badrum från 2017, stort vardagsrum och sovrum samt kök med god arbetsyta och gott om förvaringsutrymmen. Fräscha ytskikt och extra bra med förvaring finns i rymligt förråd samt ett utomhusförråd intill byggnaden. I Brf Dalen i Hummelmora-området i Viksjö bor du med skogen och grönområden runt knuten men ändå med mycket bra tillgång till närservice i Viksjö Centrum som ligger en dryg kilometer bort med ICA-butik, apotek, vårdcentral, frisör, restauranger, systembolag mm.

Varmt välkommen på visning!

70,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 396 kr inkl vatten, bredband & TV. Exkl värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
52
Byggår:
1982/83
Driftskostnad:
730 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

70,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stor och välkomnande hall med nytt parkettgolv (2018) och ljusmålade väggar (2014). Intill entrén finns kapphylla för förvaring av ytterkläder samt i matchande garderob. Längre in i hallen finns anslutning till klädkammare.

Badrum

Nyrenoverat 2017 med högkvalitativa materialval och möbler från Hafa. Kakel och klinker i beige respektive brun/grått med golvvärme och spotlights i taket. Vägghängd wc, handfat med bred kommod, spegelskåp, badkar och tvättmaskin (Electrolux, 2017) med snygg förvaring bredvid och arbetsbänk/skötbord ovanför.

Klädkammare

Rymligt och förvaring i 2 garderober samt plats för hyllor om man önskar. Varmvattenberedaren (föreningens ansvar) finns här, därav har man låtit våtrumsisolera klädkammaren. Mörkt klinker på golvet och målade väggar.

Kök

Stort med gott om förvaringsutrymmen bakom sandfärgade luckor och god arbetsyta på bänkskiva av ljus laminat (2018) med vitt kakel ovanför (2018). Utrustat med två diskhon i rostfritt (2018), ny diskmaskin från Electrolux (2018), kyl/frys från Whirlpool, spis med häll från Cylinda och fläkt. Här finns även plats för ca 6 personer vid matplatsen. Parkettgolv (2018) och ljusmålade väggar. Utgång till den stora uteplatsen med gavelläge, vilken är försedd med altan och gräsmatta i soligt sydväst läge med sol nästan hela dagen. Framför uteplatsen har du skogsparti och fritt från insyn!

Vardagsrum

Stort med plats för soffgrupp och TV-hörna samt hyllor och andra möbler. Laminatgolv (2014) och ljusmålade väggar (2014).

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och spjällsäng om man önskar, samt garderober får plats. Obs! Nuvarande garderober i sovrum ingår ej. Laminatgolv (2014) och ljusmålade väggar (2014).

VIKTIG INFORMATION
Bostadsrättshandlingar

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 396 kr inkl vatten, bredband & TV. Exkl värme

Driftskostnad

8 768 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 355 kr
Försäkring: 1 413 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I posten för el ingår även uppvärmningskostnad för värme och vatten.

Andel i föreningen

0,5918%

Andel av årsavgiften

0,5918%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Nov eller enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

2-vånings låghus utan hiss

Byggnadsår

1982/83

Uppvärmning

Direktverkande el samt Luftvärmepump

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2018)

Övrigt

Det pågår just nu renovering av samtliga fönster i föreningen där Aprikosgränd just blivit klart. Mer information finns på föreningens hemsida www.brf-dalen.se

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:255

Övrigt

- Fiber från Telia ingår i avgiften
- Utomhus förråd intill huset
- Stor uteplats i soligt sydväst läge
- Tvättstuga, bastu & fritidslokal på Päronvägen 2
- Hobbylokal på Clementingränd
- Uthyrningslägenhet finns i föreningen

Renoveringar:
2014 - Nytt laminatgolv i vardagsrum och sovrum
2014 - Spackling och målning av samtliga väggar och tak
2015 - Ny altan
2017 - Renovering av badrum
2017 - Våtrumsisolerat i klädkammare
2017 - Installation av Luft/luftvärmepump med AC & värme
2018 - Nytt parkettgolv i kök och hall
2018 - Nytt kakel i kök samt diskbänk, diskho och diskmaskin
2018 - Byte av samtliga fönster av föreningen

Från Viksjöleden finns goda bussförbindelser till Jakobsberg, Barkarby och även mot Hjulsta för den som behöver åka tunnelbanan. Samt buss till Karolinska Sjukhuset från Tröskvägen södra. Nämaste busshållplats ligger 300m från bostaden på Banangränd.

Förening

Namn

HSB:s Brf Dalen i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Dalen som består av 142 lägenheter fördelat på 31 hus och byggdes 1982/83. Lägenheter finns i storlekar mellan 2 - 4 rok, fördelade på adresserna Astrakangränd, Aprikosgränd, Clementingränd och Päronvägen. Det finns 57 st. 2 rok, 52 st 3 rok och 33 st. 4 rok. Tvåorna är 70,5 kvm, treorna är 84 kvm och fyrorna är på 115 kvm eller 125,5. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

I föreningen finns tillgång till snickarbod, fritidslokal, bastu, samlings/ festlokal samt väl utrustad och modern tvättstuga med grovtvätt. Föreningen kan dessutom erbjuda sina medlemmar att hyra en gästlägenhet med 2-3 bäddar. Källarförråd eller förråd i separat länga finns till varje lägenhet.

Varmvattenberedaren är bostadsrättsföreningens ansvar vilket betyder att dom står för service och utbyte vid behov, däremot så står du som lägenhetsinnehavare kostnaden för uppvärmning av vattnet.

Hemsida
www.brf-dalen.se/

Med reservation för eventuella ändringar

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Fiber från Telia 100Mbit ingår i avgiften, kabeltv (28 kanaler) och ip-telefoni ingår i avgiften.

Parkering

Parkering
Garage 375 kr/mån (Kö 4-6 år). P-plats med el 210 kr/mån (0 i kö). P-plats 130 kr/mån (0 i kö). Separat kö. Gästparkering mot avgift och månadsbiljett går att köpa i väntan på ev. egen p-plats. Status parkering ovan uppdaterad 2018-08-09 enligt samtal med ekonomiska förvaltaren.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
- Byte av fläktsystem har genomförts under 2012/2013.
- Byte av tak klart 2014
- Lekplatsen i området har rustats upp.
- Utbyte av samtliga förrådsdörrar till ute förråden.

Pågående/Kommande renoveringar
- Fönsterrenovering pågår under 2018

Ekonomi

Avgiftsjustering 2% 1/7 2018, även p-platser höjs med 2%.

Kontaktperson

Ordf Susanne Öberg

Telefon

070- 38 76 510

Övrigt

Köparen debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Vid försäljning av lägenhet i föreningen, genomförs alltid tillsyn av föreningens tekniska förvaltare EFS AB. Detta bokas av säljaren och är kostnadsfritt.
Ekonomiska förvaltare: Ekonomianalys AB

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till Karolinska sjuhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad