Drakengatan 5, 5 tr (vån6)

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum och matplats
  • Öppen planlösning
  • Hörnbalkong
  • Sovrum
  • Duschrum med TM och TT

Drakengatan 5, 5 tr (vån6) , Barkarbystaden , Järfälla

Nuvarande ägare trivs verkligen i denna pampiga lägenhet, högst upp i huset med generös hörnbalkong som sveper runt lägenheten och nås genom tre helglasade dubbeldörrar. Dessutom erbjuds du sol på både förmiddag och kväll året om. Exklusiva och fina materialval såsom carrera marmor tillsammans med sobra färgval genomsyrar bostaden. Här flödar ljuset tack vare hörnläget och på balkongen har du himlen som närmsta granne! Njut av ett bekymmersfritt lägenhetsliv med all tänkbar service runt knuten och goda kommunikationer till Sthlm C och Kista. Förråd hör till bostaden och behöver inte hyras separat!

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 916 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
2016/2017
Driftskostnad:
550 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Entré
Säkerhetsdörr och tidningsställ utanför. Postfack, låsbart, i trappentrén på våning 2 (våning 1 utgör garageplan där förrådet är beläget).

Hall
Rymlig hall för att vara i en 2-rums lägenhet med ekparkett och vitmålade släta väggar, grå klinker med golvvärme precis innanför entrén, exemplariskt för blöta skor samt genomgående ekparkett i resterande del av bostaden. Här finns även en garderob samt hatthylla.

Duschrum/wc
Helkaklat med vitt kakel och grå klinker med golvvärme, handfat i vit kommod, spegelskåp med belysning, wc-stol, duschutrymme med vikbara duschväggar i klarglas samt handdukstork. Separat avdelning med tvättmaskin och torktumlare, ovanliggande bänkskiva i laminat och vägghängda skåp för förvaring i vitt. Golvvärme.

Sovrum
Sovrummet ger plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang, t.ex byrå. Garderober längs med helvägg, tillbyggda överskåp som med dess sobert grå ton bryter av och smälter samman med andra färgval i bostaden. Ett behagligt rum med vita, slätmålade väggar och ekparkett på golv.

Vardagsrum och hörnbalkong
Vardagsrum med en öppen planlösning mot kök och matplats. Tack vare belägenheten i två väderstreck så flödar ljuset in i rummet genom de två balkongdörrarna i helglas, fönster vid matplatsen samt stort fönsterglasparti med lamellgardiner. Det är verkligen unikt med en så stor hörnbalkong i en bostad om 50 kvm, underbart att kunna ta en kopp kaffe i morgon/förmiddags solen samt njuta av den sena kvällssolen. Balkongen nås genom dubbeldörrar i helglas, dvs. glas hela vägen ner till golvet - mycket smakfullt tänkt! Belägenheten högst upp i huset betyder att du endast har himlen som granne, välkommen att njuta av den perfekta kombinationen av ute och inne. Självklart får du grilla med gasolgrill på balkongen!

Kök
Köket är mycket väldisponerat, inrett med vitlackerade släta luckor från Vedum, stänkskydd av carrera marmor ovan ljusa arbetsbänkar av laminat med infälld diskho samt belysning under överskåp. Maskinell utrustning: Kombinerad kyl/frys, inbyggnads micro, diskmaskin, induktionshäll, ugn samt fläkt. Matplats för egentligen obegränsat antal personer i den öppna planlösningen men idag finns plats för 4-5 personer.

Renoveringar
Nuvarande ägare har sedan köpet 2017 satt carrera marmor i köket, installerat induktionshäll, monterat överskåp i sovrummet, takdusch i duschrum och monterat en ny tvättställsblandare.

Övrigt
-Förråd ingår till bostaden och är placerad i garageplanet.
-I månadsavgiften ingår värme, kall & varmvatten.
-Öppet fibernät via IP-only. Det innebär att ni väljer och tecknar abonnemang med den leverantör av data-, tele- och TV-tjänster som ni själv önskar. www.ip-only.se.
-Garageplats har separat kö via Corepark, ca 1150kr/mån.

Viktig information:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens ekonomiska plan och stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare, Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

2 916 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,50966%

Andel av årsavgiften

1,50966%

Tillträde

Omgående möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss och garageplan

Byggnadsår

2016/2017

Uppvärmning

Fjärrvärme - vattenburet radiatorsystem, värmeåtervinning i ventilation.

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: Aluminium/trä 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järfälla Barkarby 2:43

Förening

Namn

Brf Kornetten 1

Om föreningen

I Kvarteret Paraden ryms 220 bostäder med Barkarbystadens bästa läge, precis intill Stora Torget. Här blir ditt hem en del av stadens centrala puls. Samtidigt får du din egen borg där ljus och grönska letar sig in i sovrummet. Där någons tanke lagt sig i minsta detalj.

Paraden byggdes 2016/2017 av Åke Sundvall AB, vinnare av Årets Stockholmsbyggnad 2014 och KOD Arkitekter, belönade med Sveriges Arkitekters Bostadspris 2009. Tillsammans ville de bidra till att Barkarbystaden blir en levande, intressant och hållbar plats att leva på med vacker och spännande arkitektur. Därför skapade de ett kvarter som sticker ut och samtidigt värnar om de klassiska boendekvaliteterna. Ett kvarter med puls, takt och ton.

Kvarteret består av fyra byggnader i olika höjd. Mot torget stoltserar en hög fond och i söderläge är husen lite lägre, allt för att ta vara på och släppa in ljuset. Alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck och minst en balkong, uteplats eller terrass mot den gröna innergården.

Brf Kornetten 1, är en av Paradens 4 föreningar och består av 56 stycken bostadsrättslägenheter belägna på Drakengatan 1-5, med fastighetsbeteckning Järfälla Barkarby 2:43. Huset är ett 6-våningshus med underliggande garage, 115 platser totalt för hela Kvarteret Paraden varav 29 platser tillhör Brf Kornetten 1. Hyra ca 1180kr/mån. Uthyrningen av platserna i garaget samt hanteringen av kösystem sköts utav CorePark.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Individuell debitering av varmvatten kommer att påbörjas från 1 januari 2019.
Månadsavgiften höjdes med 2,5% för 2019.
Öppet fibernät via IP-only. Det innebär att ni väljer och tecknar abonnemang med den leverantör av data-, tele- och TV-tjänster som ni själv önskar. www.ip-only.se.

Varje lägenhet får tillgång till ett separat källarförråd.
Hushållsavfall hanteras med sopsugssystem som finns på innergården och alla lägenheter är utrustade med avfallskvarn.

Lägenheterna värms upp med vattenburen fjärrvärme.
Ventilationen är mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.
Förvaltning sker av Storholmen

För ytterligare information om föreningen, besök gärna: https://brfkornetten1.com/

Med reservation för felskrivning

Om området

Barkarbystaden

Barkarbystaden är ett av de största och mest spännande utbyggnadsområdena i Stockholmsområdet just nu. Under en tioårsperiod växer här fram en helt ny stadsdel. En mix av boendeformer är planerat för att skapa en levande stadsmiljö. Närheten till naturen är påtaglig i hela stadsdelen genom parker och trädplanterade boulevarder. De två stora stadsparkerna erbjuder möjlighet till både avkoppling. Här finns även förutsättningar för alla tänkbara sport- och fritidsaktiviteter för hela familjen. Järvafältets Naturreservat är ett av Stockholms absolut största strövområden. Området börjar precis i utkanten av Fänriksvägen med Ålsta hage. Utanför Ålsta Hage sträcker det stora naturreservatet ut sig med sina skogar, ängar och promenadstigar. Här finns även Säbysjöns badplats och Järfälla Ridcentrum med ridskola. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Barkarbystadens utmärkta kommunikationer gör det enkelt att både bo och arbeta här. Med pendeltåg tar det endast 16 minuter till Stockholm Central. Dessutom når du både Arlanda och Bromma flygplats inom 30 minuter med bil. De många fina gång- och cykelstråken underlättar förbindelserna mellan stadsdelens bostadsområden, skolor, handel och rekreationsområden. Med den ev. nya spårförbindelsen går det snabbt och smidigt att ta sig både lokalt i staden och till Kista. Infartsparkering finns att tillgå vid Barkarby pendeltågsstation. Byggstart för nya tunnelbanan med en station inne i Barkarbystaden och med slutstation vid Barkarby station/Stockholm Väst, kommer ske 2018.

Närservice

Barkarbystaden kommer att ha ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger samt allt annat du behöver i din vardag. Dessutom ligger Barkarby Handelsplats, ett av landets största köpcentrum. Läs mer om Barkarbystaden på: www.barkarbystaden.se

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad