Allmogevägen 16, 3tr

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Allmogevägen 16
  • Stort vardagsrum
  • Vardagsrum med plats för matbord
  • Kök
  • Kök med matplats

Allmogevägen 16, 3tr , Jakobsberg , Järfälla

Har du alltid velat bo centralt och nära till affärer, restauranger och övrigt serviceutbud samt kommunikationer? Då är denna bostad rätt för dig! Nu finns denna 3:a om 85 kvm till salu och här erbjuds två sovrum lugnt belägna mot innergården, stort vardagsrum med vackert burspråk, stort kök med matplats och mycket förvaring, helkaklat WC/Duschrum samt ett stort förråd och en klädkammare i bostaden. Från balkongen på tredje våningen har du utsikt mot innergården och här kan du njuta av middagar i kvällssolen under sommarhalvåret.
Pendeltåget tar dig in till Sthlm C på endast ca 20 min och några minuter bort med bilen ligger Barkarby Handelsplats med IKEA, ICA Maxi och 90 olika butiker. Du kan även ta en rask promenad eller cykeltur ut på Järvafältet och dess underbara natur. Mer bekvämt och centralt blir det inte, så missa inte chansen att bli ägare till denna trivsamma lägenhet. Varmt välkomna på visning!

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 752 kr inkl. kabel-TV & renhållning. Uppvärmning och vatten debiteras efter förbrukning (ca 885 kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
155
Byggår:
1992
Driftskostnad:
1 200 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stor och välkomnande med kapphylla till höger om entrén och till vänster finns stort förråd. Längre in i hallen finns även en klädkammare. Väggarna är målade i ljusolivgrönt och på golvet ligger ljust laminatgolv. Spotlights i taket.

Vardagsrum

Stort med vackert burspråk och generöst med ljusinsläpp genom de stora fönstren. Här finns plats för både soffgrupp med tv och matsalsbord för den som önskar. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är målade i ljusgult.

Kök

Fantastiskt kök med generösa förvaringsutrymmen och arbetsyta som behöver kärlek och underhåll från en ny köpare. Vita luckor och detaljer i furu med två rader vitt kakel ovanför bänkskiva i laminat respektive rostfritt. Utrustat med spis med dubbla ugnar (Whirlpool), fläkt (Franke) och två st kombinerade kyl/frys ena av märket Whirlpool och den andra av märket Electrolux är ur funktion. Här finns matplats för 4-6 personer. På golvet ligger klinker och väggarna är målade i vitt respektive latte.

WC/Duschrum

Kakel och klinker i vitt med beige bård respektive beige. Här finns handfat, spegel med belysning, wc-stol, handdukstork och högskåp samt duschplats.

Sovrum 1

Rymligt med plats för dubbelsäng om man önskar. Här finns 2 garderober och på golvet beige plastmatta och väggarna är målade i lila.

Sovrum 2

Plats med enkel säng och funkar även bra som kontor för den som vill. Ljust laminatgolv och ljusmålade väggar i beige. Härifrån finns utgång till den härliga balkongen i västläge med kvällssol och utsikt mot innergården.

Förråd

Stort med flera hyllor för praktisk förvaring. Plastmatta och vita väggar.

Klädkammare

Rymlig och praktisk med hyllor och stänger för gott om plats för kläder. Plastmatta och vita väggar.

VIKTIG INFORMATION
Bostadsrättshandlingar

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

4 752 kr inkl. kabel-TV & renhållning. Uppvärmning och vatten debiteras efter förbrukning (ca 885 kr/mån)

Driftskostnad

14 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 7 000 kr
El: 5 000 kr
VA: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Samtliga driftkostnader är uppskattade.

Andel i föreningen

0,52581%

Andel av årsavgiften

0,52752%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Omg. inflyttning möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

5-våningshus med hiss

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas isolerrutor

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:587

Övrigt

- Källarförråd
- Balkong i västläge med kvällssol

Förening

Namn

Brf Jakob

Om föreningen

Välkommen till Brf Jakob som har 203 lägenheter, 19 kommersiella lokaler och 139 garageplatser. Lägenheterna är fördelade på följande adresser på norra gården; Ynglingavägen 13 och 17, Allmogevägen 1-3 samt Vasaplatsen 10 och 16. På södra gården; Allmogevägen 4, 8, 10, 14, 16, 18 och 20. Byggnadsår 1991-92. Rymlig samlingslokal går att hyra mot subventionerad kostnad. Lokalerna innefattar pentry, kapprum m.m. är handikappanpassade och är belägna på föreningens södra gård.

Enhetsmätning för värme och varmvatten: Föreningen har infört gemensamhets-el. I varje lägenhet och lokal finns mätare som registrerar förbrukning av värme och varmvatten. Ett förskott debiteras varje månad baserat på tidigare års förbrukning. En avräkning görs en gång om året.
Man läser av förbrukningen för hela året den 31 december. Resultatet skickas till medlemmarna i mitten av mars året därpå. Eventuellt underskott eller tillgodohavande läggs på avgiften för april månad. Kostnader för värme och varmvatten varierar mellan de boende. Som en indikation kan sägas att skillnader kan uppgå till mellan 10-12 procent av månadsavgiften.

Att dela förbrukningen retroaktivt mellan köpare och säljare är krångligt och medför kostnader för föreningen. Därför har styrelsen beslutat att, vid den årliga avräkningen, är det de(n) medlem(ar) som äger bostadsrätten, som får behålla överskottet eller betala underskottet om det visar sig att förbrukningskostnaden för det gångna året är högre respektive lägre än det förskottsbetalda beloppet. Styrelsen vill uppmärksamma både köpare och säljare på detta. Det finns även möjlighet att beställa en avräkning från företaget Inergi AB till en kostnad av ca 500 kr, som delas mellan köpare och säljare. Detta är dock något som köpare och säljare själva ansvarar för. Kontaktperson är Johan Winberg och nås på tfn 040- 631 60 94.

För ytterligare information om föreningen besök gärna deras hemsida: www.brf-jakob.com.

Med reservation för ändringar

TV och Bredband

KabelTV leverantör genom ComHem ingår i årsavgiften. Bredband tecknas separat.

Parkering

Garageplats, 139 st för 550 kr/mån. Sep.kö. Boende har förtur när det finns ledig plats. F.n finns 1 medlem i kön och 1 ledig plats enligt samtal med SBC, 2018-08-29.

Ekonomi

Ingen höjning av årsavgiften 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Säljaren ansvarar för att en lägenhetstillsyn utföres innan överlåtelsen. Vid tillsynen, som görs av EFS, går man bland annat igenom lägenhetens fasta installationer och gör fuktmätning i våtutrymmen.

Köparen faktureras överlåtelseavgiften på 1 120 kr, samt pantsättningsavgift om 448 kr / lån som belastar bostaden.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Direktlinje med buss till Stockholm city. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad