Lädersättravägen 107, 7tr.

Bilder

Accepterat Pris

2 100 000 kr

Bevaka slutpriset

Lädersättravägen 107, 7tr. , Kallhäll , Järfälla

Unik lägenhet som totalrenoverats - 2 rok högt upp i huset med imponerande utsikt och i genomgående toppskick! Renoverad under senare år med ny förbättrad planlösning, stilrent badrum, kök med inbyggda och integrerade vitvaror samt läckra inslag av granit och betong, inbyggda garderober och klädkammare erbjuder rikligt med förvaringsutrymme. Stort, rogivande sovrum med utgång till härlig balkong mot föreningens innergård och em/kvällssol. Inom föreningen finns en stor, trivsam och öppen innergård med flera lekplatser liksom vacker natur. Stora renoveringar gjorda i föreningen, såsom fasadrenovering, fönsterbyte och balkongrenovering 2005. Stambyte utfördes vid årsskiftet 2013/14, då badrummet även byggdes nytt. Kabel-tv/bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Fiber är indraget. Nydragen el i lägenheten med ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Hiss finns. Barnvagnsrum och cykelrum finns lättillgängligt på entréplan. Nära till Askungens förskola, fina strövområden, Mälarens härliga stränder samt till Kallhälls pendeltågsstation, som tar dig till Stockholm Central på endast 23 minuter.

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 226 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV(basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
132
Byggår:
1967
Driftskostnad:
333 kr/månad
Accepterat Pris:
2 100 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en av Kallhälls kanske finaste tvåor som omsorgsfullt och genomtänkt har renoverats och byggt om från topp till tå. Utöver det som föreningen gjort i form av stambyte, ny el och el-central har hela bostaden renoverats med bredspacklade och ommålade väggar, ommålade tak, nylagda golv (förutom vardagsrum som har slipats och lackats om) och renoverat kök och hall. En klädkammare har byggts i sovrummet och en inbyggd garderob med skjutdörrar har byggts i hallen. Stambytt lägenhet! Högt upp i huset medför en fantastisk utsikt och känsla av frihet.

Hall:
Förändringen av planlösningen skapar en rymligare och mer funktionell hall med en inbyggd garderob med skjutdörrar finns i hallens kortände, samt en stor klädkammare i sovrummet. Skjutdörrsgarderob med dörrar i glas. Plats för hatthylla och sittmöbel. Målade väggar och svart klinkergolv. Säkerhetsdörr.

Kök:
Helrenoverat kök med inredning i högblankt vitt, svart granit som stänkskydd ovan diskbänk i vit laminat med rejäl rektangulär enkelho i rostfritt. I köket finns ordentligt med arbetsytor och förvaring, matplats för ca 4 personer framför fönster med fint ljusinsläpp och framförallt en milsvid utsikt. Bostadens höga och framförallt fria läge utan insyn och utan tätt framförliggande hus är magiskt och något som verkligen förhöjer känslan i bostaden då samtliga fönster vetter åt det hållet. Maskinell utrustning: Induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggnads varmluftsugn samt Micro, integrerad kyl/frys. På vägg ovan den rostfria köksfläkten har en betongyta sparats, som en läcker kontrast till det annars så rena, vita ytorna. Ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum:
Gott om plats för både matbord och sällskaps-/tvhörna. Omslipad originalparkett, målade väggar i petrolblå. Stora fönsterpartier som byttes utav föreningen ca 2005.

Badrum:
Helrenoverat i samband med stambytet 2013/2014 i föreningen. Kaklade väggar i vitt med stora plattor och klinker i grå/svart ton med golvvärme, duschhörna med vikväggar i glas och takdusch, wc, handfat med kommod samt spegel med belysning. Handdukstork och tvättmaskin.

Sovrum:
Sovrum med generösa ytor och plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering såsom byrå och skrivbord. Här har en rymlig och lyxigt inredd klädkammare byggts i rummets inre del. Öppna garderober i U-form med stänger, hyllor och lådor borgar för god förvaring. Ekparkett och målade väggar, både i rum och klädkammare.
Utgång till stor, härlig balkong.

Balkong:
Med soligt västerläge, belägen på ett högt och fritt läge, finns denna möblerbara och njutfulla balkong. Trall på golvet ingår i köpet.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Hantering av bud:
Denna bostad säljs till ett fast pris enligt överenskommelse med säljaren. Detta innebär att bostaden säljs först till kvarn till det angivna fasta priset. Säljarna har dock fri prövningsrätt, exempelvis gällande spekulanters önskemål om tillträde eller andra villkor förenade med bud. Säljaren avgör därför när, hur och till vem säljaren säljer. Samtliga som lämnar bud accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att kontraktsskrivning är inbokad med innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Pris

2 100 000 kr Accepterat Pris

Avgift

4 226 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV(basutbud)

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 067 kr
Försäkring: 1 933 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Brf Trollberget har ett gemensamt elavtal. Gemensam el innebär att Brf Boken tecknar kollektivt avtal om eldistribution till samtliga lägenheter. Det betyder att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget elavtal.

Andel i föreningen

0,27953%

Andel av årsavgiften

0,27953%

Reparationsfond

1026 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus med hiss

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 april 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas/3-glas

Fastighetsbeteckning

Lädersättra 1:24-1:23

Övriga byggnader

Festlokal finns Askungevägen och ny festlokal är under byggnation på Lädersättravägen som beräknas vara klar under hösten 2018, då även en ny övernattningslägenhet och ny bastu ska byggas.
Välutrustade tvättstugor och grovtvättstuga för madrasser och mattor finns. Även andra portars tvättstugor kan bokas.
Barnvagnsrum och cykelrum finns i porten. Pingisrum finns i närliggande port.
Garage med 62 bilplatser (kö) samt 85 st p-platser finns (p-plats utan el, p-plats med el). Kö gäller för garageplatser. Vid Lädersättravägens norra ände finns ett garage med tvättplats.
Biltvätten kostar 50kr i månaden och har en uppsägningstid på 3 månader. Alla boende som vill kan få biltvätt. Ingen kö.
Container för grovsopor finns vid parkering. Insamlingsplatser för elektroniska produkter, glödlampor och batterier finns också i närheten.

Övrigt

Nyare elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar i finns i garderoben i hallen.
Alla fönster har bytts ut med nya och har försetts med persienner. Badrummet renoverades samtidigt som stambyte genomfördes.
Sopnedkast finns vid varje våningsplan.
Förråd i port 105/107, tvättstuga i port 105/107 på entréplan.

Förening

Namn

Trollberget

Om föreningen

Välkommen till Brf Trollberget som består av 294 lägenheter fördelade på två hus. Byggår 1967. Belägna på adresserna: Askungevägen 3 - 17 (udda nummer) & Lädersättravägen 93 - 109 (udda nummer)

Hobbylokal för enklare snickeriarbeten finns mellan Lädersättravägen 105 och 107 och pingisrum på Lädersättravägen 107. Föreningslokal finns på Lädersättravägen 95-97. Cykelrum och barnvagnsrum finns i anslutning till varje port. Mysig grillplats på innergården.

Enhetsmätning av el är tecknat genom föreningen för alla medlemmar och därmed slipper varje enskild medlem nätavgiften, utan faktureras för den faktiska förbrukningen i samband med månadsavgiften.

Enligt styrelsens beslut skedde en höjning av årsavgifter med 2 % för år 2018 och 2 % för 2019, vilket följer den årliga indexhöjning som föreningen tidigare beslutat sig följa.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/norrastorstockholm/trollberget och https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/trollberget/boendeinformation

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

294

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband via Comhem alt. Bredbandsbolaget. Fiber indraget.

Parkering

Garage med 62 bilplatser för 195-339 kr beroende på storlek
P-plats utan el för 58 kr
P-plats med el för 147 kr
( sep kö via HSB )

Ca 20-30 p-platser med el finns utan kö för medlemmar med sk. "boendelapp", kostnad 300kr/år. Ingen spec. plats tilldelas. Parkeringstillstånd ges ut av styrelsen.

Renoveringar

2006 Föreningen har renoverat fasaden, målat trapphusen samt bytt ut samtliga fönster och balkongräcken.
2013/14 Stambyte i bad/kök
2016 Byte av dörrar i ytterfasad
2017 Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut löpande vid behov. Låsbyte för hela fastigheten påbörjades och slutförs under 2018.

Planerat underhåll:
Takbyte planeras till 2020.
Hissbyte planeras till 2022.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm, tel. 010-442 50 00. HSB tar ut en medlemsavgift på 500 kr/ägare i samband med köp av bostadsrätt.

Dessutom tar HSB ut en pantsättningsavgift för varje lån som tas med lägenheten som säkerhet, om 465 kr/lån. Överlåtelseavgift om 1162 kr tas ut från säljaren.

Om området

Kallhäll

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Det pågår en omfattande ombyggnation av Kallhälls centrum som omfattar både bostäder och handelslokaler. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder strandnära bostäder. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-kallhall-och-staket.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-kallhall-och-staket.html) finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Ny- & utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Stockholms city tar 24 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

Närservice

I Kallhälls centrum pågår en omfattande ombyggnation och här erbjuds idag bibliotek, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning samt ett flertal olika affärer. I Kallhäll finns även en större byggvaruhandel.

Parkering

Stora och utbyggda pendlarparkeringar finns i närheten av centrum.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad