Fölvägen 14

Bilder

  • Såld!

Fölvägen 14 , Jakobsberg , Järfälla

Klassisk, gedigen och mycket omhändertagen familjevilla med högt läge i området och med många stora renoveringar gjorda. Huset som ligger på en attraktiv och lugn adress, erbjuder på entréplanet en generös sällskapsdel bestående av trivsamt matrum och vardagsrum med öppen spis, funktionellt kök, gästwc, förråd/tvättavdelning, hall med förvaring och gästwc. På övervåningen återfinns ett ljust allrum/ungdomsavdelning, 4 sovrum, där föräldrasovrummet har separat klädkammare och ett mycket påkostat badrum. Utvändigt så blir favorittillhållet spabadet som rymmer 8 personer och den insynsskyddade och soldränkta uteplatsen på framsidan. Lekvänlig trädgårdstomt med fruktträd, bär- och prydnadsbuskar och som gränsar mot allmänning på baksidan Garage/förråd med fjärrstyrd port. Huset har förhandsbesiktigats, energideklarerats och säljaransvarsförsäkring har tecknats av säljaren. Här lever ni ett bekvämt villaliv, med bara några minuters promenad till pendeltåg, centrum och gröna naturupplevelser ute på Järvafältet. Skola, förskola och kvartersrestaurang finns i närområdet och ni har också nära till ett stort urval av fritidsaktiviteter.

152 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
152 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
710 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 916 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

152 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Lagom stor hall/entré som renoverades 2018, med målade väggar i en grå ton och vinylmatta. Här finns också en praktisk garderob med skjutbara dörrar. I anslutning finns också en inbyggd garderob/klädkammare med förvaringshylla.

Gästwc

Gästwc med klinkergolv och målade väggar i en grå ton. Här finns dessutom vädringsfönster, förvaringsskåp, wc och handfat med mosaik som stänkskydd.

Matrum

Ljus och elegant matrumsdel med gott om rum för större sällskap. Golvet har ekparkett och väggarna har en ljus mönstrad tapet. Härifrån leder ektrappan upp till övervåningen.

Sällskapsdel

Trivsam sällskapsdel med öppen planlösning mot matrummet och utgång till uteplatsen på framsidan. Golvet har ekparkett och väggarna har en ljus tapet med en fin fondtapet. För den kallare årstiden finns en öppen spis med en Lotus spiskassett som installerades 2014.

Kök

Snyggt och smakfullt kök som har Marmoleum Click linoleumgolv från 2011 på golvet och målade väggar i en ljus ton. Under 2011, så installerades nya underskåp och alla köksluckar lackerades i grå ton. Grått kakel över bänkskivor i laminat från 2011. Den maskinella utrustningen består av Husqvarna spis med häll, varmluft och dubbla ugnar, kyl och frys från Electrolux från 2011, diskmaskin från Bosch från 2015 och fläkt.

Förråd/hemmakontor

Praktisk och mycket användbart förråd/hemmakontor med golv i ek, målade väggar i en ljus ton och förvaring- och städskåp.

Tvättavdelning/pannrum

Tvättavdelningen som också har utgång till trädgården på baksidan, har klinkergolv och målade väggar i en ljus ton. Tvättpelare med tvättmaskin från Bosch och torktumlare från LG, arbetsbänk med tvättho och förvaringsskåp. Här finns också bergvärmepump från Autoterm som installerades 2006. Ägarna har efter mätning installerat en mekanisk fläkt som används för att skapa undertryck under betongplattan och få ner radonvärdet.

Allrum

Övervåningen: Ljust allrum/ungdomsavdelnig med ekparkettgolv från 2013 och ljus mönstrad tapet. Vindslucka upp till förrådsvinden.

Duschrum

Snyggt, exklusivt och mycket påkostat duschrum som renoverades 2016, med kvalitetsdokument. Duschrummet har vitt liggande kakel i högblank och grått klinkergolv med värme. Dimmerstyrda downlights finns i taket. Duschplats med duschväggar i glas och stavmosaik som ett dekorativt inslag vid armaturen. Badrumsmiljö från Svedbergs med dubbla handfat och eluttag i lådan samt spegel med belysning. Handduksvärmare i krom från Nordhem, modell Rosendal och wc.

Sovrum

Föräldrasovrummet har ekparkettgolv och tapet i en ton av sand med en fondtapet. Från sovrummet så har ni direktingång till en praktisk klädkammare som har fönster, ekparkettgolv och målade väggar i en grå ton. Det finns också stora förvaringsmöjligheter.

Sovrum

Ett av sovrummen har ekparkettgolv, ljusmålade väggar med fondtapet och garderob med skjutbara dörrar.

Sovrum

Sovrum/gästrum med ekparkettgolv, diskret mönstrad tapet i en grå ton och en garderob.

Sovrum

Ett sovrum har ekparkettgolv och målade väggar i en ljus ton med en mörkare fondvägg. Här finns också en praktisk garderob.

Allmänt

- Radonmätning har utförts under perioden 2018-10-01 - 2018-12 -02, årsmedelvärde 240 Bq/kbm. Ägarna har efter mätning, installerat en mekanisk fläkt, för att få ner markradonet under gällande gränsvärde. - Huset har besiktigats och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration, kan laddas ner från: www.husmanhagberg.se, under dokument när ni har gått in på Fölvägen 14. - Säljarna har också tecknat en s.k. säljaransvarsförsäkring för dolda fel. - Fiber och TV genom Vattmyra Nätägarföreningen som har avtal med Telenor/Bredbandsbolaget.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Vattenburen bergvärme som installerades 2006.

Ventilation

Mekanisk till och frånluft (FTX) från 18

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 december 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas från 2008 och 2009
Bjälklag: Lättbetong och trå
Tak: Betongpannor från 2003
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På husets framsida finns en soldränkt och insynsskyddad terrass i sibirisk lärk som byggdes 2009.Terrassen är delvis markisförsedd med en fjärrstyrd markis.
Familjens favoritplats kommer att bli spabadet, som kommer från Coast Spa Mirage Elite, som installerades 2012 och har plats för 8 personer. Även här finns en terrass, byggd 2013, i sibirisk lärk som också leder bort mot utgången från tvättavdelningen.

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:1985

Övriga byggnader

På entrésidan finns ett enbilsgarage med fjärrstyrd garageport och tillhörande förrådsdel. Garageinfarten asfalterades 2015. På husets baksidan finns en lekstuga och vedförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

47 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
VA: 8 000 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 10 000 kr
Övrigt: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnaden för uppvärmning/el grundar sig på en årlig förbrukning av ca 22 000 kWh.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 932 000 kr, varav byggnadsvärde 2 135 000 kr

Summa pantbrev

2 106 000 kr

Tomt

Areal: 710 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Högt belägen och lättskött trädgårdstomt med stenbelagd entré och trappa som leder upp till huset.
I trädgården finns plommonträd, två äppleträd, vinbär, körsbär och prydnadsbuskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Juni 2019

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad