Rågången 20

Bilder

  • Såld!

Rågången 20 , Viksjö , Järfälla

Nu finns detta radhus i populära Viksjö till salu! Huset erbjuder 2 plan om totalt 129 kvm fördelat på modernt och renoverat kök från 2013, stort vardagsrum med matrum, samt tvättrum och gäst-wc på entréplan. På övre plan erbjuds 3 stora sovrum med 2 förråd/klädkammare och ett badrum. På tomten finns två härliga uteplatser att utnyttja i väst respektive öst för maximal solexponering. På framsidan finns ett förråd för praktisk förvaring av trädgårdsverktyg och cyklar. 3-glas fönster och renoverat yttertak tillsammans med hela längan!

Här bor du i lugnt och barnvänligt område med närhet till Högbyskolan och gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

129 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
129 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
245 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
2 934 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

129 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med praktisk förvaring av ytterkläder på hatthylla direkt till vänster om entrén. Vidare finns även förvaringsutrymme i städskåp och garderob. Till höger finns tvättstuga samt gäst-wc. Ljust laminatgolv och vita väggar med glasfiberväv.

Gäst-WC

Utrustat med wc-stol, handfat och spegel. Blå våtrumsmatta och -tapet.

Tvättrum

Ljust med vita väggar och blå våtrumsmatta. Här finns tvättmaskin (Electrolux), torkskåp (Cylinda) och varmvattenberedaren (focus värme), samt tvättho framför fönster med fint ljusinsläpp.

Kök

Modernt kök med vita luckor och brunt kakel ovanför bänkskiva i svart laminat, samt dubbelho i rostfritt. Utrustat med ugn och häll (IKEA), fläkt, inbyggd mikro (IKEA), diskmaskin (AEG) samt kyl och frys (Bosch). Här finns plats för matbord för 4-6 personer. Laminatgolv och ljusa glasfiber väggar. Från köket finns anslutning till altan och trädgård i öst där du kan njuta av morgon- och förmiddagssol.

Matrum

Här finns plats för större sällskap runt middagsbordet. Vacker spaljé mot vardagsrum för en öppen atmosfär i rummen. Parkettgolv och mönstrad tapet.

Vardagsrum

Rymligt med plats för soffgrupp, soffbord och TV-möbel, samt bokhyllor. Parkettgolv och mönstrad tapet. Härifrån finns anslutning till altanen på framsidan av huset i väst där du kan njuta av kvällssol.

Övre plan

På detta plan möts man först av en hall med plats liten möblering. Laminatgolv och ljus glasfiberväv.

Badrum

Renoverat 2001 med ljusgrön våtrumsmatta och vitmönstrad våtrumstapet. Utrustat med badkar, WC-stol, handfat med kommod och spegel samt skåp intill. Fönster finns för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum 1

Stort med plats för större säng och andra sovrumsmöbler så som hyllor och skrivbord. Laminatgolv och röd tapet. Anslutning till balkong i väst med kvällssol.

Sovrum 2

Stort rum som idag använd som ett allrum där det finns plats för soffa, bord och andra möbler. Här finns förvaring i 2 garderober, samt i klädkammare. Vidare finns anslutning till balkongen även från detta rum. Laminatgolv och ljus tapet.

Sovrum 3

Även detta är stort med plats för större säng, skrivbord och hyllor. Anslutning till klädkammare med passage till sovrum 2. Laminatgolv och grönmålade väggar.

Förråd

Ytterligare förvaringsmöjligheter i detta förråd/klädkammare med hyllor och stänger. Grå plastmatta och vita väggar.

VIKTIG INFORMATION

Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns från och med den 15/8-18 att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 augusti 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong + plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Trädäckad altan finns på både fram- och baksida i väst respektive öst, varav ena sidan är försedd med tak och framsidan med delvist tak samt markis.

Balkong finns på övre plan med i väst med kvällssol.

Parkeringsplats i garage i länga samt flera uppställningsplatser vid garagen.

Fastigheten ingår i samfällighet. I samfälligheten ingår medlemsavgift, gemensam gård, garage och biluppställningsplatser, TV och fiber genom Telia Fiberoptik, samt skottning och sandning av samfällighetens vägar. Kostnad för detta läser du under driftkostnader.

Åtgärdslista:
2017 - Ny kyl och frys
2017 - Nytt tak på uteplatsen på baksidan
2013 - Renovering av kök och nya vitvaror
2013 - Ny tvättmaskin
2010 - Isolerat bod
2005 - Installerat ventilationsfläkt i krypgrunden
2005 - Byte av garageportar (genom samfälligheten)
2003 - Byte av tak i samtliga sovrum, vardagsrum och nedre hall
2003 - Byte av fasad på den östra sidan
2003 - Byte av fasad, nedre delen, västra sidan
2001 - Renovering av badrum övre plan

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:283

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 215 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 082 kr
VA: 1 827 kr
Renhållning: 1 306 kr
Väg, samf: 6 000 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elkostnaden ingår även kostnad för uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 049 000 kr, varav byggnadsvärde 1 010 000 kr

Summa pantbrev

142 600 kr

Tomt

Areal: 245 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö S:12, GA:13
Rågångens Södra samfällighetsförening

Alla fastighetsägare på Rågången 2-24 är medlemmar i Rågångens Södra samfällighetsförening.
Den bildades i samband med att området byggdes, för att ta hand om gemensamt ägda byggnader och gemensam gård, garage och biluppställningsplatser, vatten och avlopp samt belysning.

Det utgår en avgift (6000kr/år) som varje fastighetsägare är skyldig att betala. Som exempel på driftskostnader betalas; el för belysningsstolpar och garage, snöröjning, sandning. Underhåll kan vara målning av parkeringsrutor, rensning av avlopp och dagvatten, reparation av trasiga vattenrör. Som investeringar räknas gräsklippare, asfaltering, nya garagedörrar osv.

Tillträde

1 september

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad