Ljustergränd 58

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Ljustergränd 58!
  • Altan med eftermiddags- och kvällssol
  • Matplats
  • Ljust kök
  • Kök med matplats

Ljustergränd 58 , Viksjö , Järfälla

Välkomna till detta välplanerade enplanskedjehus med mycket trevliga utomhusmiljöer! Fint hörnläge med veranda på framsidan av huset där du kan njuta av morgonkaffet i solen. Senare under dagen kan du förflytta dig till den insynsskyddade altanen och trädgården i väst för att njuta av eftermiddags- och kvällssol. Bostaden erbjuder 2 sovrum, stort vardagsrum och kök, duschrum och separat tvättrum med groventré, samt goda förvaringsytor. Huset är beläget i trivsamma och barnvänliga kvarter med gångavstånd till skolor, förskolor och Viksjö C med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Nya fönster installerade och bytt/ommålad fasad, samt ny takpapp. Huset är förhandsbesiktat!

Välkomna på visning!

82 kvm, 3 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
82 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
174 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
2 418 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

82 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/ Hall

Välkomnande och fin entré genom veranda på framsidan av huset där du kan sitta och njuta av kaffet i morgonsolen. När du kliver in i huset möts du av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder till höger. Längre in finns ytterligare förvaringsmöjligheter i 4 garderober. Ljust laminatgolv och ljus tapet.

Förråd

Från hallen finns även ett förråd med plats för förvaring på hyllor. Idag används detta rum även som ett litet arbetsrum.

WC/Duschrum

Rymligt med blå våtrumsmatta och -tapet samt vitt kakel med blå bård i duschhörnan. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegel, varmvattenberedare (2011) och stor dusch med glasvägg. Här finns stort frostat fönster för vädring och ljusinsläpp.

Tvättrum

Utrustat med toppmatad tvättmaskin (Whirlpool) och torkskåp (Futurum), samt tvättho och skåp för förvaring. Här finns groventré ut till trädgården. Brun våtrumsmatta och vita väggar.

Kök

Ljust och trevligt kök med plats för matbord upp till 4-6 personer. Vita köksluckor och vitt kakel ovanför bänkskiva i ljus laminat med dubbelhon. Utrustat med häll (2016), fläkt, inbyggd ugn i ergonomisk höjd (Electrolux 2016), kyl/frys (Cylinda) och diskmaskin (Bosch 2003). På golvet ligger enhetligt laminatgolv som i hall och väggarna är vita.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både matplats och soffgrupp. Generöst ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. På golvet ligger parkettgolv och tapet på väggarna. Härifrån finns anslutning till takförsedd altan med markis för ytterligare möjlighet för skugga i värmen, samt trädgård med gräsyta och ett utomhus förråd som rymmer mycket. Här ute i den trevliga utomhusmiljön kan du njuta av solen från eftermiddag till kvällstid.

Sovrum 1

Idag används detta rum som TV-rum men funkar även bra för att ha till dubbelsäng och sovrumsmöbler. Förvaring i skjutgarderob med delvist spegeldörrar. Vita väggar och ljust laminatgolv enhetligt med hall.

Sovrum 2

Ett mindre sovrum med plats för en eller två enkelsängar. Blå tapet med bård och enhetligt ljust laminatgolv som i hall, kök och sovrum.

VIKTIG INFORMATION

Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans kedjehus i vinkel

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Stående och liggande träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Trädäckad och takförsedd altan finns på baksidan av huset i väst med eftermiddags- och kvällssol. Vid altanen finns även en markis.

Trädäckad veranda på framsidan av huset med tidig morgonsol.

P-plats i garage i länga en kort bit från huset.

Fastigheten ingår i samfällighet. I samfälligheten ingår medlemsavgift, garage, parkeringsplatser, gångvägar, fibernät för tv/telefoni/bredband, snöröjning. (Ev. el till motorvärmare betalas separat, liksom tv/bredband/telefoni-abonnemang). Kostnad för detta läser du under driftkostnader.

Sammanfattning av renoveringar:
2017 - Lagt nytt altangolv samt räcke på framsidan
2016 - Lagt nytt altangolv på baksidan
2016 - Ny häll och ugn
2011 - Ny varmvattenberedare
2007 - Ny takomläggning av takpapp
2007 - Byte av fönster och altandörr
2006 - Delvist byte av fasadpanelen samt målning
2006 - Målning av fasaden
2003 - Ny diskmaskin

Fastighetsbeteckning

Viksjö 6:182

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 023 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 966 kr
VA: 1 999 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 5 800 kr
Försäkring: 4 258 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I posten uppvärmning ingår även hushållsel. Angivna driftskostnader är nuvarande ägares faktiska kostnader, men kan variera beroende på nyttjande och avtal.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 711 000 kr, varav byggnadsvärde 693 000 kr

Summa pantbrev

773 580 kr

Tomt

Areal: 174 kvm

Tomtbeskrivning

Plan trädgårdstomt som erbjuder uteplats på fram- och baksida i norr respektive väst med solexponering från morgon till kväll! På baksidan finns underbar trädgård med gräsyta och altan försedd delvist med tak och delvist markis. Här finns även ett rymligt förråd på tomten med plats för trädgårdsredskap och cyklar. På tomten växer bland annat rosenbuskar, höstanemoner, astilbe, tulpaner, fjärilsbuske och klematis.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:25
Förmån, Officialservitut: Takutsprång tillträde, 01-JÄF-2120
Samfällighetsföreningen Harpunen, org. nummer 716416-8440

Samfällighetsföreningen Harpunen
Hemsida: www.harpunen.se, en presentation för nyinflyttade finns på denna sida.

Alla fastighetsägare på Harpungränd, Ljustergränd och Notgränd i Viksjö är medlemmar i Harpunens samfällighetsförening. Den bildades 1975 i samband med att området byggdes, för att ta hand om gemensamt ägda byggnader, parkering, vatten och avlopp samt belysning.

Avgiften 5800kr/år avser bl.a: Garage, parkeringsplatser, gångvägar, fibernät för tv/telefoni/bredband, snöröjning. (Ev. el till motorvärmare betalas separat, liksom tv/bredband/telefoni-abonnemang)
Avgiftens storlek beslutas varje år. Notera att varje fastighet har avdragsrätt för de räntor som samfälligheten betalar och vid 2017 års deklaration så kunde man göra ett avdrag på 1070kr vilket gav 321kr i skatteåterbäring.
Några beslut om större investeringar finns inte. Förr eller senare är det dags för omasfaltering och det planeras för kamerainspektion av avloppsledningar under året.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad