Fölvägen 46

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Fölvägen 46
  • Lusthus på framsidan
  • Husets framsida med garage
  • Ljus, möblerbar passage på nedre plan
  • Trädäckad uteplats invid dammen

Fölvägen 46 , Jakobsberg , Järfälla

Varmt välkommen till detta charmiga hus med gångavstånd till pendeltåg, endast ca 20min från Sthlm C! Den stenbelagda gången sträcker sig genom trädgården upp mot entrén och skapar en välkomnande känsla. På trädgårdens framsida kan man avnjuta sommardagarna i solen på den trädäckade uteplatsen invid den trevliga dammen. Från huset leder en gång fram till det mycket vackra lusthuset där hela familjen får plats att fika. Den grönskande trädgården erbjuder ett stort utbud av både frukt, bär och övriga växter. Ett välplanerat och funktionellt hus med generösa sociala sällskapsytor fördelat på två allrum varav ett med eldstad och plats för matgrupp. Vidare finns 2 möblerbara passager, 4 sovrum, 2 wc/badrum, tvättdel, kontorsrum och kök med matplats. Här bor du i ett barnvänligt område med närhet till skolor, Jakobsberg C, pendeltåg och bussar. Välkommen på visning!

142 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
142 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
1 006 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
2 428 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

142 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Säljarna upplever att de bor i ett tryggt, barnvänligt område med ett trivsamt läge då huset är placerat längre upp i trädgården och kan nyttjas i alla olika väderstreck. Det finns bra med gräsytor som erbjuder plats för lek, bus och avkoppling. Bostadens insynsskyddade belägenhet i området tillsammans med närheten till skolor, förskolor, affär och vacker natur gör hela fastigheten till en oerhört trivsam oas. Baksidan vetter mot en grönskande allmänning och du har sol större delen av dagen på olika delar utav den. Fantastisk trädgård som erbjuder äppelträd, päronträd, plommonträd, krusbär, rabarber, magnoliaträd, pioner, blodlönn, rododendron, syrén, häggmispel och massa perenna växter.

Bostaden presenterar följande planlösning:

ENTRÉPLAN

Hall:
Välkomnande hall med ljust laminatgolv och grön tapet med dekorativ blomstrande fondvägg. Plats för avhängning och ytterligare förvaring i separat förrådsdel.

Gäst wc:
I anslutning från hallen ligger denna mindre wc inredd med ljus plastmatta och rödrandig tapet. Wc-stol, handfat med vitt kakel ovan, spegelskåp och vädringsfönster.

Passage/matsal:
Denna möblerbara passage som leder in mot vardagsrummet kan utnyttjas som såväl lekrum som avkoppling med soffgrupp alt matplats. Fantastiskt ljusinsläpp från de vackra fönsterna och väggarna är prydda med en fin blomstrig linnetapet.

Vardagsrum:
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till framsidan. Öppna sociala sällskapsytor där man får plats med både matsalsdel för ca 6-8 personer och tv-hörna med soffor och soffbord invid den trivsamma öppna spisen. Parkettgolv och ljusa tapeter.

Kök:
Ljust kök med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Bra förvaring i skåp och lådor samt goda arbetsytor där familjen får plats att laga mat tillsammans samt matplats för ca 4-6 personer. Vitt kök med ljus laminatskiva, vitt kakel mellan över och underskåpen samt rostfri dubbelho. Maskinell utrustning: Kyl och frys (Husqvarna), Spis/ugn (Electrolux), fläkt ( Husqvarna), Diskmaskin ( Miele). Ljus plastmatta och grönrandig tapet.

Förvaringsutrymme/Kontorsrum/Tvättdel:
Optimal yta som kan disponeras som förvaring/kontor och med ingång till tvättdelen som är utrustad med tvättho, tvättmaskin( Miele) och torktumlare ( Electrolux) samt plats för städskåp och ytterligare förvaring.

ÖVRE PLAN

Allrum:
Husets andra allrum, centralt belägen på övervåningen med alla sovrummen omkring. Parkettgolv och vacker, blomstrig linnetapet samt två stora fönster med vy mot trädgården. Perfekt som tv-rum eller allrum för (barnen) familjen.

Sovrum 1:
Perfekt barn/ungdomsrum med 4 inbyggda garderober, plats för säng, sängbord och annat möblemang. Parkettgolv och dekorativ blå/vit tapet.

Sovrum 2:
Ljust sovrum med fönster mot trädgårdens framsida. Plats för säng, sängbord och förvaring i garderober. Rummet pryds i en ljusrosa tapet med vit bröstpanel.

Sovrum 3:
Lugnt beläget sovrum med ljusgrå tapet, parkettgolv och vit bröstpanel samt 2 inbyggda garderober. Plats för säng, sängbord, skrivbord och annat möblemang.

Sovrum 4:
Masterbedroom med plats för dubbelsäng, garderober, sängbord eller annat möblemang. Lugnt beläget mot baksidan. Ljusgrå tapet och vackert parkettgolv.

Badrum/klädkammare:
Från Sovrum 4 finns ingången till rummet som idag disponeras som klädkammare med en skjutdörrsgarderob i delvis spegelglas och i anslutning finner du badrummet ( som även har en ingång från allrummet vid trappan).

Badrummet renoverades 2005 med golvvärme. Grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Bra ljusinsläpp från fönster. Badrummet är inrett med vägghängd wc-stol, dusch med glasdörrar, handdukstork, dubbelkommod med två handfat och spegel ovan.

Garage/snickarverkstad:
Plats för 1 bil samt 1-2 bilar på den asfalterade uppfarten. Längst in i garaget finns ett mindre utrymme för t.ex snickeri.

Friggebod/förråd:
På trädgårdens baksida ligger friggeboden som är målad i en ljusgrå/grön kulör med ett trädäck utanför.

Renoveringar:
2004: Installation av bergvärme
2004: Centraldammsugare
2005: Badrum& klädkammare övre plan
2012: Ny ugn i kök
2014: Fibernät installeras
2015: Asfaltering av garageuppfart
2015: Ny diskmaskin i kök
2017: Lusthus (ommålning av utsidan och fönster)
2018: Vattenutkastare-baksidan (Byte samt insättning av avstängningsventil)
2018: Vattenmätare-garage ( byte av ventil)

Radonmätning finns gjord i fastigheten men med den gamla mätmetoden radondöttrar, se bilaga under fliken "viktiga dokument".

Besiktigat och energideklarerat- se bifogade dokument under fliken "viktiga dokument".

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med garage

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Vattenburna radiatorer med bergvärme

Ventilation

Självdragsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 augusti 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Blå lättbetong
Fasad: Puts på lättbetong
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Taktegel ovan läkt, underlagspapp,råspont/träpanel

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:1980

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 146 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 600 kr
El: 8 600 kr
VA: 3 500 kr
Renhållning: 870 kr
Försäkring: 5 576 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Vattmyra nätägarförening. ek förening: 3500kr/år, då ingår Bredband, telefoni och TV

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 791 000 kr, varav byggnadsvärde 1 248 000 kr

Summa pantbrev

1 300 000 kr

Tomt

Areal: 1 006 kvm

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad, trivsam och plan tomt med gräsyta på både fram och baksida. Gott om plats för både studsmatta och pool. På tomten finns flertalet fruktträd, bär, blommor och övriga växter. Kompost för trädgårdsavfall finns.

Enbilsgarage med förrådsdel samt uppställningsplats för 2 bilar på asfalterad uppfart utanför garaget.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Maria Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad