Allmogevägen 20, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Allmogevägen 20, 1 tr , Jakobsberg , Järfälla

Centralt belägen och ljus bostadsrätt med centrums alla bekvämligheter och trevliga restauranger utanför dörren. Lägenheten inrymmer en hall i moderna nyanser, ljust kök med utgång till en inglasad balkong, trivsam sällskapsdel, duschrum med tvättmaskin, rymligt sovrum och fina förrådsutrymmen.

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 922 kr ink.vatten, kabel-TV och renhållning. El ca 135 kr och vatten/värme på ca 642 kr tillkommer
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
181
Byggår:
1991-92
Driftskostnad:
776 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är inredd med eklaminatgolv och en beige mönstrad tapet.

Kök

Fint kök med utgång till en inglasad balkong. Köket har dekorfrästa köksluckor i tonad vit nyans med handtag i mattkrom. Eklaminatgolv. Ljuslaserad bröstpanel samt målade väggar i svagt lila nyans. Vitt kakel över massiva bänkskivor med infälld köksho. Spis med keramisk av märket Husqvarna från 2008, kyl/sval från Electrolux, frys från Whirlpool i fullhöjd från 2011, diskmaskin från Electrolux från 2011 och fläkt.

Sällskapsdel

Trivsam sällskapsdel med ekparkettgolv och vitmålade väggar med en diskret mönstrad tapetserad fondvägg.

Badrum

Badrummet är inrett med vitkaklade väggar med en grå dekorrand och våtrumsmatta på golvet. Badrumsmiljö med handfat och förvaringsskåp i vitt med spegel. WC, stor duschplats och handduksvärmare. Tvättmaskin från Whirlpool från 2007, medföljer köpet.

Klädkammare

I anslutning till hallen finns en klädkammare som kan användas som hemmakontor, barnrum eller gästrum Golvet har eklaminatgolv och väggarna är målade i en beige ton. Garderob finns också.

Klädkammare

Praktiskt och användbar klädkammare med vitmålade väggar, vinylmatta och förvaringshylla.

Sovrum

Rymligt sovrum med laminatgolv och väggarna Väggarna har en tapet i en svagt lila nyans med en dekorativ fondtapet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

3 922 kr ink.vatten, kabel-TV och renhållning. El ca 135 kr och vatten/värme på ca 642 kr tillkommer

Driftskostnad

9 320 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 7 700 kr
El: 1 620 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppvärmning avser även vattenförbrukningen. (debiteras sep. se föreningsinfon)

Andel i föreningen

0,0043395%

Andel av årsavgiften

0,43395%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Omg. inflyttning möjlig

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus med hiss

Byggnadsår

1991-92

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 mars 2009
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

I porten finns modern tvättstuga och lägenhetsförråd.
Gemensamhetslokal och bastu finns i föreningen.

Fastighetsbeteckning

Järfälla Jakobsberg

Övrigt

Bostadsrätten är belägen centralt i Jakobsberg centrum, med bl a. fullt utrustad galleria, post, bank, pendeltågsstationen (endast 17 min. till Sthlms central) och all övrig tänkbar service. På bara några minuter promenad finns Järvafältet med underbara och natursköna strövområden, Järfälla Ridcenter, Molnsätra gård, Översjön och Säbysjön. För alla shoppinglystna så ligger Barkarby handelsplats med bl.a Stockholm Quality Outlet, IKEA och alla andra större kedjor på bekvämt gångavstånd från lägenheten. Du når E18 på en minut med bil för snabb transport till Stockholm City eller norrut mot Enköping/Oslo.

Förening

Namn

Brf Jakob

Om föreningen

Välkommen till Brf Jakob som har 203 lägenheter, 19 kommersiella lokaler och 139 garageplatser. Lägenheterna är fördelade på följande adresser på norra gården; Ynglingavägen 13 och 17, Allmogevägen 1-3 samt Vasaplatsen 10 och 16. På södra gården; Allmogevägen 4, 8, 10, 14, 16, 18 och 20. Byggnadsår 1991-92. Rymlig samlingslokal går att hyra mot subventionerad kostnad. Lokalerna innefattar pentry, kapprum m.m. är handikappanpassade och är belägna på föreningens södra gård.

Enhetsmätning för värme och varmvatten: Föreningen har infört gemensamhets-el. I varje lägenhet och lokal finns mätare som registrerar förbrukning av värme och varmvatten. Ett förskott debiteras varje månad baserat på tidigare års förbrukning. En avräkning görs en gång om året.
Man läser av förbrukningen för hela året den 31 december. Resultatet skickas till medlemmarna i mitten av mars året därpå. Eventuellt underskott eller tillgodohavande läggs på avgiften för april månad. Kostnader för värme och varmvatten varierar mellan de boende. Som en indikation kan sägas att skillnader kan uppgå till mellan 10-12 procent av månadsavgiften.

Att dela förbrukningen retroaktivt mellan köpare och säljare är krångligt och medför kostnader för föreningen. Därför har styrelsen beslutat att, vid den årliga avräkningen, är det de(n) medlem(ar) som äger bostadsrätten, som får behålla överskottet eller betala underskottet om det visar sig att förbrukningskostnaden för det gångna året är högre respektive lägre än det förskottsbetalda beloppet. Styrelsen vill uppmärksamma både köpare och säljare på detta. Det finns även möjlighet att beställa en avräkning från företaget Inergi AB till en kostnad av ca 500 kr, som delas mellan köpare och säljare. Detta är dock något som köpare och säljare själva ansvarar för. Kontaktperson är Johan Winberg och nås på tfn 040- 631 60 94.

För ytterligare information om föreningen besök gärna deras hemsida: www.brf-jakob.com.

Med reservation för ändringar

TV och Bredband

KabelTV leverantör genom ComHem ingår i årsavgiften. Bredband tecknas separat.

Parkering

Garageplats, 139 st för 550 kr/mån. Sep.kö. Boende har förtur när det finns ledig plats. F.n finns 1 medlem i kön och 1 ledig plats enligt samtal med SBC, 2018-08-29.

Ekonomi

Ingen höjning av årsavgiften 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Säljaren ansvarar för att en lägenhetstillsyn utföres innan överlåtelsen. Vid tillsynen, som görs av EFS, går man bland annat igenom lägenhetens fasta installationer och gör fuktmätning i våtutrymmen.

Köparen faktureras överlåtelseavgiften på 1 120 kr, samt pantsättningsavgift om 448 kr / lån som belastar bostaden.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad