Dalgången 1

Bilder

  • Såld!
  • Entré till huset indraget från gatan
  • Södervänd tomt med flera möjliga uteplatser
  • Fin, uppvuxen trädgård med plana gräsytor och fruktträd
  • Altan under tak i sydväst
  • Stort vardagsrum i vinkel, som fyller flera sociala funktioner

Dalgången 1 , Jakobsberg - Västra , Järfälla

Accepterat pris - Äntligen en stor enplansvilla, attraktivt belägen på stor, plan trädgårdstomt med centralt läge i Västra Jakobsberg. Att det är ett stort hus är ingen överdrift då boytan uppgår till 258 kvm jämte garage i huset om 26 kvm. Här är möjligheterna nästintill oändliga vare sig ni efterfrågar ett hus passande den moderna familjen, söker ett generationsboende, uthyrningsmöjlighet eller för den egne företagaren. Här ryms alla möjligheter under ett och samma tak, bekvämt disponerat i ett plan. Huset har två entréer, garage och dubbelcarport, två vardagsrum/allrum samt i dagsläget 5 möjliga sovrum. Två renoverade badrum, liksom ett stort påkostat kök ryms också. Solig och plan trädgårdstomt med fruktträd, lekvänlig gräsmatta och utrymme för odlingar intill den stora altanen med eftermiddag/kvällssol. Välkomna till möjligheternas hus!

258 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
258 kvm
Biarea:
26 kvm
Tomtarea:
1 215 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
4 449 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

258 kvm

Biarea

26 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/hall:
En utvändig trappa leder upp till en entré som skyddas av det djupa takutsprånget. Stor öppen hall med plats för avhängning och ytterligare möblemang. Vackra skjutdörrar i original leder vidare in till vardagsrummet. Ljust tapetserade väggar och golv av träfanér. Entrédörr med sidoglas på var sida och ovan dörr sitter luftvärmepumpen.

Gäst-wc:
Med ingång från hallen, finns en gäst-WC som renoverades 2013. Grått klinkergolv med golvvärme och ljust målade väggar. Toalett, handfat i kommod och spegel. Fönster med ljusinsläpp.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum i vinkel som med sin stora yta enkelt fyller flera sociala funktioner. Här finns plats för soffhörna vid tv, matsal med plats för familj och vänner samt en läshörna/bibliotek i anslutning till utgången till altanen. Rikligt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck bidrar också till rymden i rummet tillsammans med takhöjden om 250 cm. Ljust tapetserade väggar och golv av träfanér, samma som i hallen. Vackra skjutdörrar till hallen och utgång till den soliga altanen i sydväst som också skyddas av tak.

Kök:
Ljust och luftigt kök med stora fönster mot entrésidan. Vid ett av fönstren finns en rymlig matplats. Kök från Ballingslöv 2001, med inredning i ek, arbetsbänkar i granit, valnöt samt i rostfritt vid diskhon. Fantastiska arbetsytor på halvö där även spishällen finns. Vitvaror i rostfritt utförande i form av; kyl i fullhöjd (Husqvarna), kyl/frys (Husqvarna), inbyggd ugn och Micro i högskåp (Husqvarna), diskmaskin (Bosch), induktionshäll (Bosch) och rostfri frihängande fläkt. Diskho i rostfritt med ho samt stänkskydd av grön mosaik. Ljust målade väggar och ljus plastmatta på golv.

Tvättstuga:
Med access direkt från köket finns tvättstugan inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns torkskåp (Cylinda), tvättmaskin (LG), tvättho samt rikligt med förvaring i både över- och underskåp Varmvattenberedare (Fokus) 2014.

Korridor:
Två parallella korridorer leder vidare till först och främst 4 sovrum såsom de disponeras idag. Från den ena korridoren nås sovrum 1, 2 och badrummet och denna korridor avskiljs enkelt med dörrar mot den andra korridoren som leder till sovrum 3, 4 och vidare till allrum mm. Sammantaget en mycket smart disponering då exempelvis föräldrar och tonåringar kan få lite distans mellan sig. Ljust målade/tapetserade väggar och ett mörkt parkettgolv vid sovrum 3 och 4, parkettgolv och ljusa tapeter samt garderobsvägg utanför sovrum 1 och 2.
Från den ena korridoren nås även en klädkammare och ett mindre förråd där bland annat elcentralen sitter.

Sovrum 1/arbetsrum:
Mycket rymligt sovrum med stora fönster i söder ut mot altanen. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar. Intill detta rum finns en rymlig klädkammare, samt garderobsväggen i korridoren, men plats finns gott och väl för ytterligare förvaring i rummet.

Sovrum 2:
Sovrum 2 har fönster mot baksidan i väst med insynsskyddat läge. Gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Parkettgolv och ljusa tapeter.

Klädkammare:
Klädkammare med linoleumgolv och målade väggar samt inredning i form av hyllor och klädstänger.

WC/Dusch/bad och bastu:
Ett riktigt lyxigt stort badrum renoverat 2005 med blått klinkergolv med golvvärme och väggar med delvis vitt kakel och delvis vitmålade väggar. Duschplats bakom vägg av betongglas, badkar och stort handfat i kommod med spegelskåp och belysning. Här finns även handdukstork, en separat wc med klinkergolv och målade väggar och en bastu med två lavar. Utöver detta finns plats för en relaxhörna vid fönstret.

Sovrum 3 och 4:
Två i stort sett identiska sovrum belägna vägg i vägg i korridorens bortre ände. Tidigare var dessa ett och samma rum, men har delats av av nuvarande ägare. Båda rummen har parkettgolv och ljust målade väggar samt varsin fondtapet. Båda rummen har fönster mot entrésidan och även inbyggda garderober i båda rummen.

WC/duschrum:
Utanför sovrum 4 finns ett duschrum med ingång från hall nummer två. Renoverat 2009 med svart klinkergolv och vitt kakel med mosaikbård. Duschväggar i glas, wc, handfat och spegel.

Hall:
Från carporten finns husets andra ingång, som tillsammans med husets storlek är en av anledningarna till att huset erbjuder så flexibelt nyttjande. Från hallen kan man skärma av mot resten av huset för exempelvis uthyrning, generationsboende eller verksamhet. Ljust målade väggar och laminatgolv i grå klinkerlook.

Allrum:
Stort och ljust allrum med stora fönsterpartier mot baksidan som skänker rummet rikligt med ljus.
Inrett med ett tåligt linoleumgolv och ljust målade väggar, tapetserad fondvägg samt svartmålad träpanel. Ett eftertraktat rum för tonåringar, där även pingisbord och annan hobbyutrustning har fått plats genom åren. Här finns även garderober längs hela ena långsidan av rummet.

Hobbyrum/sovrum 5:
Husets femte möjliga sovrum har av nuvarande ägare nyttjats som hobbyrum men är ett stort och fint rum med fönster i norr och altandörr i väst, så detta kan bli det mest eftertraktade sovrummet eller gästrummet i huset. Tapetserade väggar och ett äldre parkettgolv. Här finns även en dörr in till garaget.

FÖRBÄTTRINGAR:
Sedan ägarna förvärvade fastigheten 1993, har bland annat följande åtgärder utförts under årens lopp:
2013: Installation av larm, fiber och kassaskåp
2013: Renovering av korridorerna
2013: Renovering av gästtoalett
2009: Renovering av allrummet och hallen intill
2009: Renovering av wc/duschrum
2005: Renovering av badrummet
2004: Växthus
2004: Ny altan
2003: Ett stort sovrum delas av till två
2001: Nytt kök från Ballingslöv
1999: Radonåtgärd: ventilation av krypgrund samt från- och tilluftssystem i bostaden

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Direktverkande el, luft/luftvärmepump samt ventilation med värmeåtervinning

Ventilation

Mekanisk till- o frånluft m värmeväxling

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 maj 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/grundsulor
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä/blå lättbetong
Fasad: Tegel/trä/puts
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Eternit
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Från vardagsrummet nås en stor altan om ca 27 kvm, som skyddas av tak. Soligt läge i sydväst med insynsskyddande häckar mot grannen i väst.

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:70

Övriga byggnader

Garage i huset med garageport och dörr vidare in till hobbyrum/sovrum 5.
Yta om ca 26 kvm, högt till tak med rejäla förvaringsmöjligheter.
Intill garaget finns en carport om ca 31 kvm och plats för två bilar. Via trappa från carporten nås husets andra entré.

Asfalterad biluppställningsplats utanför både garaget och carporten med plats för flera bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

53 390 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 36 300 kr
VA: 4 290 kr
Renhållning: 1 000 kr
Försäkring: 11 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmning avser även hushållsel. I angiven försäkringskostnad ingår fastighets- och hemförsäkring för lösöre.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 510 000 kr, varav byggnadsvärde 1 824 000 kr

Summa pantbrev

850 000 kr

Tomt

Areal: 1 215 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En överraskande stor och plan gräsmatta döljs bakom insynsskyddande häckar på tomtens södra del i hörnet Dalgången/Backvägen. Hit når solen i stort sett hela dagen men skydd av skugga går att få under de stora fina träden. Gott om plats för spring och lek, studsmattor etc.

Utöver de stora gräsytorna finns träd, buskar och annan växtlighet, samt ett trädgårdsland och växthus.
Här finns päronträd, äppelträd, plommon, hallon, krusbär, jordgubbar, schersmin, syrén, tuja, idegran, ek, berberis och rosenhagtorn.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

1 Oktober, eller enl. ök

Om området

Jakobsberg - Västra

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Gärvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggade hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den nya bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, som är fullservicecentrum, samt Barkarbys Handelsplats.Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
350 m
Hemköp Jakobsbergs Centrum
860 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
940 m
Stockholm Quality Outlet
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Olovslunds Förskola
360 m
Mjölnarens Förskola
470 m
Grundskolor
Olovslundskolan
360 m
Kvarnskolan
800 m
Gymnasium
Lärarförbundet Avd. Järfälla
770 m
Kvarnskolan
800 m
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
420 m
Banker
Handelsbanken Jakobsberg
830 m
Nordea Bank AB
860 m
Golfbanor & Golfklubbar
Barkarby Golfhall
2,6 km
Viksjö Golfklubb
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattmyravallen Idrottsplats
870 m
Simhallen i Jakobsberg
870 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
870 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte