Lädersättravägen 109, 5tr

Bilder

  • Såld!
  • Västvänd balkong med kvällssol och fri utsikt
  • Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats om så önskas
  • Vardagsrum med stora fönster
  • Stambytt wc/badrum i stilrena färg- och materialval. Förberett för TM.
  • Ljust kök med välbevarad originalinredning med omlackerade luckor i ärtgrönt

Lädersättravägen 109, 5tr , Kallhäll , Järfälla

Högt belägen, rymlig tvåa på våning 5 av 8, med insynsskyddad balkong i väst. Välplanerad med stort vardagsrum, hemtrevligt kök med välbevarad originalinredning med omlackerade luckor samt matplats vid fönster, sovrum med utgång till balkong, stor och fint inredd klädkammare samt stambytt och helkaklat badrum. Fina laminat- och parkettgolv och genomgående vitmålade väggar med inslag av någon fondvägg.
Välkomna på visning!

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 160 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV(basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
103
Byggår:
1967
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Ljus och rymlig hall som leder vidare in i lägenheten och länkar samman bostadens alla rum. Hall med vitmålad väv och ljust laminatgolv. I hallens ena ände finns en stor klädkammare och till höger ligger det stambytta badrummet. I hallen sitter ett modernt elskåp med jordfelsbrytare och automatsäkringar, samt anslutning av fiber. Säkerhetsdörr.

Klädkammare:
Stor klädkammare med två garderober och hyllförvaring längs båda väggarna. Här finns gott om plats för kläder, skor och annan förvaring. Dessutom finns ett rymligt förråd i källaren.

Kök:
Med direkt access ifrån hallen nås det hemtrevliga köket som är utformat med en arbetsdel bestående av bänkar och skåp på båda sidor med gott om förvaringsutrymme och vida arbetsytor. Vid stort fönster finns en matplats med plats för ca 4 matgäster. Kökets utrustning består av omlackerade luckor i en läcker ärtgrön nyans, rostfri diskbänk med dubbelho och träbänk på motsatt sida, samt vitt kakel ovan bänk. Vitvaror i form av spis med häll (Elektro-Helios), köksfläkt (Futurum), bänkdiskmaskin (Elektro-Helios), kyl/frys (Siemens). Vitt laminatgolv och vitmålade väggar samt "Tavelfärg" vid matplatsen som går att anteckna på.

Vardagsrum:
Vägg i vägg med köket ligger vardagsrummet som nås via matplatsen. Ljust vardagsrum med stort fönsterparti från vilket man har fin utsikt över området och härlig em/kvällssol. Målade väggar i vitt och fint parkettgolv. Här finns gott om plats för både soffmöbel och matplats.

WC/duschrum:
I samband med stambytet 2013 byggdes badrummet om med vita helkaklade väggar och grått klinkerlagt golv samt fondvägg bakom bad/duschplats matchandes det grå klinkergolvet. Utrustning i form av WC, handfat i kommod, spegelskåp med belysning, samt badkar. Förberett för tvättmaskin avseende både el, vatten och avlopp.

Sovrum, med utgång till balkong:
Stort och rymligt sovrum med ingång från hallen och från kökets matplats. Här finns gott om plats för dubbelsäng och exempelvis byrå eller skrivbord. Rikligt ljusinsläpp genom stora fönster och balkongdörr. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Stor dubbelgarderob ingår i köpet.

Balkong:
Med soligt västerläge, belägen på ett högt och fritt läge, finns denna möblerbara och njutfulla balkong. Trätrall.

ÖVRIGT
- Ny el drogs i lägenheten liksom ny elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Sitter monterad i hallen.
- Alla fönster har bytts ut och är försedda med persienner.
- Badrummet renoverades 2013 i samband med stambytet.
- Festlokal finns och under 2018 byggdes även en ny övernattningslägenhet och en ny bastu som kan bokas av föreningens medlemmar.
- Välutrustade tvättstugor och grovtvättstuga för madrasser och mattor finns. Även andra portars tvättstugor kan bokas.
- Barnvagnsrum och cykelrum finns i porten.
- Ett förråd tillhör lägenheten och finns beläget på entréplan, ca 5 kvm, och nås via samma port som bostaden.
- Pingisrum finns mellan port 105 och 107.
- Garage med 62 bilplatser (kö) samt 85 st. p-platser finns (p-plats utan el, p-plats med el). Kö gäller för garageplatser. Vid Lädersättravägens norra ände finns ett garage med tvättplats.
- Container för grovsopor finns vid parkering. Insamlingsplatser för elektronikprodukter, glödlampor och batterier finns också i närheten.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 8, hiss finns

Avgift

4 160 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV(basutbud)

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 920 kr
Försäkring: 1 680 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring, vilka kan variera beroende på avtal och nyttjande. Enhetsmätning av elen via föreningen.

Andel i föreningen

0,2744%

Andel av årsavgiften

0,2744%

Reparationsfond

629 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus med hiss

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas/isolerglas

Fastighetsbeteckning

Lädersättra 1:24-1:23

Förening

Namn

Trollberget

Om föreningen

Välkommen till Brf Trollberget som består av 294 lägenheter fördelade på två hus. Byggår 1967. Belägna på adresserna: Askungevägen 3 - 17 (udda nummer) & Lädersättravägen 93 - 109 (udda nummer)

Hobbylokal för enklare snickeriarbeten finns mellan Lädersättravägen 105 och 107 och pingisrum på Lädersättravägen 107. Föreningslokal finns på Lädersättravägen 95-97. Cykelrum och barnvagnsrum finns i anslutning till varje port. Mysig grillplats på innergården.

Enhetsmätning av el är tecknat genom föreningen för alla medlemmar och därmed slipper varje enskild medlem nätavgiften, utan faktureras för den faktiska förbrukningen i samband med månadsavgiften.

Enligt styrelsens beslut skedde en höjning av årsavgifter med 2 % för år 2018 och 2 % för 2019, vilket följer den årliga indexhöjning som föreningen tidigare beslutat sig följa.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/norrastorstockholm/trollberget och https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/trollberget/boendeinformation

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

294

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband via Comhem alt. Bredbandsbolaget. Fiber indraget.

Parkering

Garage med 62 bilplatser för 195-339 kr beroende på storlek
P-plats utan el för 58 kr
P-plats med el för 147 kr
( sep kö via HSB )

Ca 20-30 p-platser med el finns utan kö för medlemmar med sk. "boendelapp", kostnad 300kr/år. Ingen spec. plats tilldelas. Parkeringstillstånd ges ut av styrelsen.

Renoveringar

2006 Föreningen har renoverat fasaden, målat trapphusen samt bytt ut samtliga fönster och balkongräcken.
2013/14 Stambyte i bad/kök
2016 Byte av dörrar i ytterfasad
2017 Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut löpande vid behov. Låsbyte för hela fastigheten påbörjades och slutförs under 2018.

Planerat underhåll:
Takbyte planeras till 2020.
Hissbyte planeras till 2022.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm, tel. 010-442 50 00. HSB tar ut en medlemsavgift på 500 kr/ägare i samband med köp av bostadsrätt.

Dessutom tar HSB ut en pantsättningsavgift för varje lån som tas med lägenheten som säkerhet, om 465 kr/lån. Överlåtelseavgift om 1162 kr tas ut från säljaren.

Om området

Kallhäll

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Det pågår en omfattande ombyggnation av Kallhälls centrum som omfattar både bostäder och handelslokaler. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder strandnära bostäder. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-kallhall-och-staket.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-kallhall-och-staket.html) finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Ny- & utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Stockholms city tar 24 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

Närservice

I Kallhälls centrum pågår en omfattande ombyggnation och här erbjuds idag bibliotek, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning samt ett flertal olika affärer. I Kallhäll finns även en större byggvaruhandel.

Parkering

Stora och utbyggda pendlarparkeringar finns i närheten av centrum.

Karta

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad