Castorvägen 41

Bilder

  • Såld!
  • Castorvägen 41 i vinterskrud
  • Skyddad uteplats och trädgård i bästa solläge
  • Soldränkt uteplats för sommarens uteliv
  • Öppna ytor
  • Rymligt kök för familj och vänner

Castorvägen 41 , Skälby , Järfälla

Mitt i villaidyllen i Skälby finner ni den här ompysslade familjevillan med generösa ytor, ljus interiör och stora trivselvärden. Huset presenterar på entréplanet en sällskapsdel med braskamin, stort kök med maskiner i rostfritt, två sovrum varav ett med utgång till altanen, tvättavdelning och badrum. Övervåningen inrymmer en ungdomsavdelning, tre bra sovrum och ett påkostat duschrum som skänker vardagslyx för hela familjen. Huset erbjuder också ett tillbyggt rum på ca 45 kvm med högt i tak och två utgångar och som kan användas som tonårsavdelning, hobby/fritid eller för hemmaföretagaren. För sommarens uteliv finns stor nybyggd trädäckad altan i bästa sydvästläge. 619 kvm lättskött barfotatomt med sköna och gröna ytor för utomhusaktiviteter. Det finns också bra förrådsutrymmen. Det här huset har mycket av det som ni kanske söker som köpare.
Välkommen till Castorvägen 41!

202 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
202 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
619 kvm
Byggår:
1997
Driftskostnad:
3 725 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

202 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Entrén har golv av sjösten med golvvärme och väggarna har nymålade väggar i en ton av vit och sand. I övriga hallen finns grålaserad och vaxat parkettgolv i ask. Det finns också en praktiskt infälld garderob med skjutbara spegeldörrar. Dimmerstyrd belysning.

Sällskapsdel

Sällskapsdelen som inrymmer gott om utrymme för socialt umgänge, har en öppen planlösning mot hallen. Här finns grå laserat och vaxat parkettgolv i ask. Väggarna har en diskret randig fontapet och är vitmålade. För den kallare årstiden finns en centralt placerad braskamin.

Sovrum

Föräldrasovrummet som renoverades 2016 i samband med att en vägg byggdes upp mellan sällskapsdelen och sovrummet. Golvet är ett grå laserat och vaxat parkettgolv i ask och en exklusiv och dekorativ tapet på väggarna. Här finns en utgång till stora uteplatsen på baksidan. Ett trevlig och dekorativt inslag är det runda fönstret.

Sovrum

Det andra sovrummet på det här våningsplanet, har ljust lackat parkettgolv i ask och tapet i grå/brun nyans med en vitmålad fondvägg. De två garderober som finns medföljer köpet.

WC/duschrum

Rymligt badrum som våtrumsmatta på golv och väggar. Badrumsmiljö/kommod från IFÖ i vitt utförande från 2013 med mosaik i gul nyans som fungerar som stänkskydd. Spegel med halogenbelysning. WC från Ifö från 2013 och badkar. Dessutom finns dubbla förvaringsskåp.

Kök

Rymligt kök på ca 21 kvm, som har grå laserat och vaxat parkettgolv i ask med golvvärme och ljus tapet. Köksluckor tonad vit nyans med handtag i mattkrom. Över bänkskivor i massivt trä och diskbänk finns sjösten. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Siemens i rostfritt från 2012. Spis/ugn med häll och varmluft från Cylinda i rostfritt från 2014. Diskmaskin från Siemens i rostfritt från 2015. Fläkt från Thermex i rostfritt utförande från 2015. Dimmerstyrd belysning finns till matplatsen, taket och vid fläktkåpan.

Tvättavdelning

Ljus tvättavdelning med våtrumsmatta på golv och väggar. Torkskåp av märket Cylinda från 2013. Tvättmaskin från Siemens från 2015. Nibe Fighter 100 frånluftsvärmepump från 1997. Här finns också en arbetsbänk, förvaringshyllor och skåp. Skjutbar dörr finns mellan tvättavdelningen och hallen in den tillbyggda delen.

Allrum

Det här rummet som är på ca 45 kvm, passar hemmaföretagaren eller familjen med tonårsbarn och är en f.d. carport som byggdes till 2000. Här finns utgångar både till fram och baksidan. Klinkergolv finns vid entréerna och det ligger laminatgolv med golvvärme i övriga rummet. Hela den här delen renoverades 2015-2016, med ljusmålade väggar, tak och snickerier. Infälld dimmerstyrd belysning finns taket. En stor praktisk garderobslösning finns och medföljer köpet.

Förråd

I anslutning till entrén på baksidan finns en praktiskt förrådsdel med flera förvaringshyllor.

Övervåning

Allrum

Nyligen renoverad trappa med plansteg i ek leder oss upp till övervåningen. Allrummet har laminatgolv i valnöt och väggarna är vitmålade. En trevlig detalj är den upplysta nischen som finns vid trappan. Upptaget takfönster finns för bättre ljusinfall.

Sovrum

De två sovrummen som är ungefär lika stora, finns laminatgolv i valnöt och väggarna är vitmålade med målade fondväggar i en mattsvart ton. I sovrummen så finns en lucka till ett mindre förrådsutrymme.

Sovrum

Det tredje sovrummet är inrett med laminatgolv i valnöt och väggarna är vitmålade med en snygg leopardmönstrad fondtapet i en blå/svart nyans. Här finns en direktingång till en praktisk klädkammare.

WC/duschrum

Exklusivt och påkostat duschrum som renoverades 2015. Golv och väggar har keramiska plattor från Låhdös serie Industri Raw Grey. Stor badrumsmiljö med dubbla tvättställsblandare från Tapwell och uppvärmd spegel med belysning. Duschrummet har också en vägghängd wc från Gerberit, handdukstork från Nordhem i krom och en stor duschplats med glasdörr och med armatur med takdusch från Tapwell. I duschen finns också en belyst nisch. Dimmerstyrda downlights finns i taket.

Allmänt

- Fastigheten har anslutit sig till ett fibernät och ägaren har idag TV/telefoni och bredband genom Telia för 499 kr/mån. - Huset har besiktigats och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration och energibesiktningsrapport, kan laddas ner från: www.husmanhagberg.se, under dokument när ni har gått in på Castorvägen 41.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1997

Uppvärmning

Direktverkande el samt frånluftsvärmepump (Nibe Fighter 100)

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 september 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Mekaniskt ventilerad torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä (ommålad 2016)
Fönster: 2+1-glas isolerrutor
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor som tvättades 2016
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På husets baksida finns en stor nybyggd (2017), trädäckad och insynsskyddad uteplats och som har sol större delen av dagen. Här finns eluttag och belysning.

Nytt förslag till taxeringsvärde är 5 125 000 kr varav byggnad 2 990 000 kr. (grundat på en boyta på 159 kvm och enklare standard på badrum). Korrigering har lämnats in till Skatteverket.

Fastighetsbeteckning

Skälby 3:1504

Övriga byggnader

På baksidan finner vi ett praktiskt kallförråd för trådgårdsredskap och ved. I anslutning finns också en uppställningsplats för cyklar. Mindre vindsförråd finns över den till- och ombyggda delen av huset. På husets entrésida finns ett fristående förråd som byggdes 2016. Motorvärmaruttag med timer och eluttag finns vid biluppställningsplatsen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 700 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
VA: 5 600 kr
Renhållning: 2 100 kr
Försäkring: 12 000 kr
Beräknat antal personer: 6

Kommentar

Kostnaden för uppvärmning/el på grundar sig på en årlig förbrukning av 25 000 kWh och att det bor 6 personer i hushållet.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 474 000 kr, varav byggnadsvärde 1 872 000 kr

Summa pantbrev

5 044 500 kr

Tomt

Areal: 619 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött och plan trädgårdstomt som omgärdas av en vintergrön ligusterhäck. På framsidan finns en stenbelagd biluppställningsplats med plats för 2-3 bilar och en stenbelagd entré som leder in mot husets entré. Här finns också ett äppelträd och päronträd. På baksidan finns, syren, rosenmandel och körsbärsträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Skälby

Skälby är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till vackra grönområden. Skälby Gård välkomnar till trevligt valborgs- och midsommarfirande samt julmarknad. Skälbys bostadsområden består till största delen av friliggande villor och radhusområden. I området finns gym, pizzeria, närbutik och Strömvallen med fotbollsplaner. Lövstabadet i Hässelby finns inom cykelavstånd. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll som på vintern erbjuder längdskidåkning. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Skälbyvägen går flertal bussar ner till Barkarby pendeltågsstation, men även till Hässelby/Vällingby där man når tunnelbane-nätet. Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station, där finns även direktbussar till bl.a. Kista och Sollentuna. Nya ormbackaleden bidrar till en förbättrad tvärförbindelse mellan Järfälla och Sthlm/Hässelby.

Närservice

Ica Maxi i Barkarbystaden och Barkarby handelsplats finns inom bilavstånd samt Willys och Matvärlden i Veddesta som erbjuder mat från världens alla länder. Som alternativ finns även Åkermyntan C i Hässelby som erbjuder livsmedelsbutiker, apotek och diverse småbutiker samt blomster- och trädgårdsvaruhus.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad