Hemmansvägen 19

Bilder

  • Såld!
  • Entrésidan med garage och biluppställningplats
  • Plan trädgårdstomt med träd och buskar
  • Uteplats med utgång från vardagsrummet
  • Vardagsrummet
  • Matsal i vinkel till vardagsrummet

Hemmansvägen 19 , Viksjö , Järfälla

I slutet av återvändsgata i lugnt och barnvänligt område med närhet till buss, förskola och skola, ligger denna välplanerade familjevilla med stor sydvästvänd trädgård med fina lekytor. Här har samma ägare bott och trivts sedan huset byggdes 1969 och som nu lämnar plats för en ny ägare att trivas och skapa sitt drömboende. Huset är i genomgående gott skick av äldre standard. På entréplan finns kök och stort vardagsrum med matsal i vinkel, separat allrum, samt badrum och tvättstuga. Både matsal och allrum går att disponera som sovrum vid behov. På övre plan finns två sovrum, ett duschrum och ett allrum som tidigare var ett sovrum. Ett stort vindsutrymme finns bakom dörr från övre hallen och som skulle kunna inredas om man bygger ut en vindskupa. Stor trädgård med plana gräsytor, äppelträd, rhododendron mm och flera fina uteplatser. Garage med sammanhängande förrådsutrymme samt biluppställningsplats på uppfart. Tillfälle att förvärva ett hus med eftersökt läge och närhet till det mesta. Välkomna på visning!

128 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
128 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
642 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 420 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

128 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan.

Hall:
Hall med laminatgolv och ljust målad väv. Här finns hatthylla, ett praktiskt förråd under trappan samt access till både kök, vardagsrum och badrum. I hallen sitter en luftluftvärmepump (IVT 2007).

Vardagsrum och matsal:
Stort vardagsrum i vinkel med matsal (möjligt sovrum) med fönster ut mot trädgården i väster och mot granne i norr. Originalparkettgolv och ljust tapetserade väggar. Från vardagsrummet nås en stensatt uteplats i trädgården.

Allrum:
Det som idag nyttjas som ett tv-rum kan även nyttjas som matrum eller som sovrum om det behovet finns. Originalparkettgolv och ljust tapetserade väggar.

Kök:
Kök med välhållen originalinredning med lackerade luckor i vitt. På golv ligger ett nyare parkettgolv och väggarna bär en ljust målad väv. Gott om förvaring i över- och underskåp samt i ett ventilerat skafferi. Vitt kakel ovan rostfri diskbänk med ho. Maskinellt utrustat med spis (Electrolux), diskmaskin (Bosch), kyl/frys (Elektro-Helios) samt köksfläkt (Bahco). Vid fönster finns en mindre matplats.

Tvättstuga:
Tvättstugan nås direkt från köket samt utifrån via grovingång. Vitmålad väv och ljusblå våtrumsmatta. Här finns en rostfri tvättbänk med ho, tvättmaskin, torkskåp (Electrolux) och varmvattenberedare (Autoterm).

Wc/badrum:
Med ingång från hallen nås ett badrum med äldre ytskikt i form av ljusblå våtrumsmatta och en blommig tapet i blått. Utrustat med badkar, handfat i kommod och wc. Belysning på vägg och i tak, element samt fönster för ljusinsläpp och vädring.

Övre plan.
En mattklädd furutrappa leder upp till övre plan. Väggar med vitmålad väv.

Övre hall med allrum:
Det som idag fungerar som allrum har tidigare varit ett sovrum vilket enkelt går att återskapa genom uppsättning av vägg. Laminatgolv och vitmålade tapeter samt en inbyggd garderob. Ett stort fönster mot norr.

Sovrum 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns också 4 inbyggda garderober och ett stort fönster mot norr. Plastmatta och ljust tapetserade väggar.

Sovrum 2:
Vägg i vägg med det andra sovrummet ligger detta, aningen mindre sovrum med stort fönster mot söder. Plastmatta och ljust tapetserade väggar. Lucka finns till kattvind där ett enklare plankgolv finns.

Wc/duschrum:
Duschrum med vitt klinkergolv och ljust kakel på vägg. Wc, handfat och badrumsskåp med spegel och belysning, dusch med skjutdörrar samt fönster.

Vindar:
Bakom dörr från övre hallen finns en stor kallvind sammanhängande med kattvind, försedd med plankgolv, där det finns möjlighet att inreda till sovrum genom att sätta in takfönster eller bygga ut kupa (bygglov krävs). Utrymmet nyttjas idag till förvaring. Vindslucka till nockvind finns också från övre hallen. Högt i tak på nockvind, friliggande isolering utan golv. Från sovrum 2 nås den ena kattvinden där ett enklare plankgolv finns.

Förbättringar:
2013: Entrégång in till huset stenlades
2013: Nya fönster installerades på övre plan i allrum, sovrum 1 och 2.
2007: Installation av luft/luftvärmepump.
- Utbytta innertak på hela entréplan och hela övre plan. Tvättstuga och badrum med gipstak.
- Wc/duschrum på övre plan renoverat.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Direktverkande el samt Luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 mars 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betongbalkar på plint
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas kopplade samt isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Från vardagsrummet nås en stensatt uteplats i soligt sydvästläge. Ytterligare en stensatt uteplats finns i skyddat läge bakom garaget.

Bostadens yta är enligt originalritningar från byggåret, samt vid areauppmätning (ej certifierad uppmätning) i samband med upprättande av energideklaration angiven till 128 kvm, men i fastighetstaxeringen angiven till 120 kvm.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:374

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 044 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 981 kr
VA: 2 230 kr
Renhållning: 1 416 kr
Försäkring: 5 417 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 329 000 kr, varav byggnadsvärde 999 000 kr

Summa pantbrev

490 000 kr

Tomt

Areal: 642 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Entré till huset via stensatt gång och asfalterad uppfart till garage med plats för en bil på uppfart och en i garage. Rymligt garage med sammanhängande förrådsutrymme. Motordriven garageport och dörr på sidan mot huset.
På tomten finns utöver stora, plana gräsytor även diverse rosor, klängrosor samt rhododendron och äppelträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
850 m
ICA Kvantum Viksjö
970 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
1,5 km
Stockholm Quality Outlet
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Gårds Förskola
300 m
Olovslunds Förskola
660 m
Grundskolor
Fastebolskolan
500 m
Olovslundskolan
670 m
Gymnasium
Kvarnskolan
900 m
Järfälla Gymnasieskolor
900 m
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
1,3 km
Banker
Swedbank
1 km
Nordea Bank AB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
2 km
Komethallen AB
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Järfälla Tennissällskap
780 m
Järfälla Hockey Club
780 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
870 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte