Grönstensvägen 1

Bilder

  • Såld!

Grönstensvägen 1 , Skälby , Järfälla

Välbelägen 1-plans villa med källare med en totalyta av ca 140 kvm i centrala Skälby och med gångavstånd till buss, affär och skolor. Entréplanet fördelas över en sällskapsdel med öppen spis, kök i ek, två bra sovrum och wc/duschrum. I källarvåningen finns allrum med öppen spis, tvättavd./duschrum, pentry/kök, wc-rum, och fina utrymmen för hobby och fritid. Bergvärme finns installerat för låga driftkostnader och yttertaket byttes 2015. Lättskött trädgård på 693 kvm med gott om svängrum för utomhusaktiviteter. Möjlighet till snabb inflyttning.

70 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
70 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
693 kvm
Byggår:
1941
Driftskostnad:
2 583 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

70 kvm

Biarea

70 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Entrevåningen: Entrén/kapprummet har klinkergolv, vitmålade väggar och avhängningsyta med en garderob. Den inre delen av hallen har stavparkettgolv och vitmålade väggar.

Kök

Ljust kök med som renoverades omkring 1995 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Köket har luckor i ek. Kakel över diskbänk och bänkskiva i massivt trä. Spis med häll, diskmaskin och kyl/frys. Allt från Cylinda.

Sällskapsdel

Ljus och öppen sällskapsdel med öppen spis och med stavparkettgolv och nymålade väggar i en vit ton. I taket finns infälld belysning.

Sovrum

Ett av sovrummen har eklaminatgolv och nymålade väggar i en vit ton.

Sovrum

Det andra sovrummet eklaminatgolv och nymålade väggar i en vit ton.

WC/duschrum

Duschrummet som renoverades omkring 1995, har kaklade väggar och klinkergolv med värme. Infälld belysning finns i taket. Här finns en duschkabin, badrumsmiljö med kommod och spegel med belysning, wc, förvaringsskåp och handduksvärmare.

Källarvåning
Allrum

Allrum/sovrum med ekparkettgolv, målad vävtapet och öppen spis.

Tvättavdelning

Kombinerat duschrum/tvättavdelning som renoverades omkring 1995 med klinkergolv och kaklade väggar. Här finns en duschkabin, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda och bergvärmepump som installerades omkring 2009.

Kök

Det finns ett enklare kök som renoverades omkring 1995 med klinkergolv och kaklade väggar. Köksskåp med arbetsbänk med infälld ho. Det finns också fläkt och kyl/frys från Siemens.

Gästwc

I anslutning till hallen finns ett wc-rum som renoverades omkring 1995, med klinkergolv, kaklade väggar, wc, handfat och spegel med belysning.

Förråd

Under trappan finns ett praktiskt förråd med förvaringshylla.

Hobbyrum

Hobby/förrådsrum (f.d. garage!) som har vinylmatta, vitmålade väggar, garderob och entré ut till trädgården. I anslutning finns ett praktiskt förrådsutrymme,

Sovrum

I källaren finns också två separata som kan användas som förråd/hemmakontor eller sovrum Båda dessa har ekparkettgolv och vitmålade väggar. I ett av dessa finns också en garderob.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1941

Uppvärmning

Vattenburen värme via bergvärmepump

Ventilation

Mekaniskt FTX-system från 2012.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 maj 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 55 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong (omdränerad med Isodrän omkring 1995)
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor som lades om 2015.
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Skälby 63:67

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 000 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftkostnaderna grundar sig på en uppskattatd kostnad för en familj på 4 personer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 898 000 kr, varav byggnadsvärde 557 000 kr

Summa pantbrev

2 418 000 kr

Tomt

Areal: 693 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött trädgårdstomt med stenbelagd entré/biluppställningsplats, träd och buskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld mm, 01-IM5-41/184

Tillträde

Omg. inflyttning möjlig

Viktiga dokument

Om området

Skälby

Skälby är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till vackra grönområden. Skälby Gård välkomnar till trevligt valborgs- och midsommarfirande samt julmarknad. Skälbys bostadsområden består till största delen av friliggande villor och radhusområden. I området finns gym, pizzeria, närbutik och Strömvallen med fotbollsplaner. Lövstabadet i Hässelby finns inom cykelavstånd. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll som på vintern erbjuder längdskidåkning. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Skälbyvägen går flertal bussar ner till Barkarby pendeltågsstation, men även till Hässelby/Vällingby där man når tunnelbane-nätet. Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station, där finns även direktbussar till bl.a. Kista och Sollentuna. Nya ormbackaleden bidrar till en förbättrad tvärförbindelse mellan Järfälla och Sthlm/Hässelby.

Närservice

Ica Maxi i Barkarbystaden och Barkarby handelsplats finns inom bilavstånd samt Willys och Matvärlden i Veddesta som erbjuder mat från världens alla länder. Som alternativ finns även Åkermyntan C i Hässelby som erbjuder livsmedelsbutiker, apotek och diverse småbutiker samt blomster- och trädgårdsvaruhus.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad