Axvägen 67, entréplan

Bilder

  • Såld!

Axvägen 67, entréplan , Viksjö , Järfälla

Välrenoverad 4:a om 107 kvm erbjuds nu på barnvänlig adress med närhet till Viksjö C. Bostaden genomgick renovering under 2010 med helt nytt kök, helt nytt badrum och där de flesta ytskikten gjordes om. Lägenheten ligger på entréplan så här slipper du trappor och härlig trädäckad uteplats med markis vetter mot gräsmatta. Planlösningen erbjuder härlig rymd mellan kök och vardagsrum och här finns gott om plats för flera möblemang. Egen tvättstuga samt separat wc finns i bostaden. Nära till kommunikationer, grönområden samt Viksjö C.

107 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 220 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
235
Byggår:
1969
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/ Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning direkt innanför dörren (hatthylla ingår ej). På golvet ligger ekparkettgolv som utan tröskel löper vidare in i vardagsrummet. Mellan kök och vardagsrum är det stor öppning vilket ger en härlig rymd och ljusflöde. Bakom dig stänger du med säkerhetsdörr. I den inre hallen ligger ekparkettgolv och väggarna är tapetserade och här finns gott om förvaring i städskåp, linneskåp samt praktisk klädkammare.

Separat wc/ gästtoalett
Grått klinkergolv och lila målade väggar. Här finns wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Gästtoaletten ligger praktiskt belägen precis intill entrén.

Kök
Köket helrenoverades 2010 och här är det genomgående ljusa ytskikt. Ovanför arbetsbänken i massiv ek sitter breda kakelplattor och belysning. Ytterligare bänkyta av massiv ek finns vid fönster samt vid underskåpsdel som avskärmar mot hall och vardagsrum. Köket är utrustat med inbyggd varmluftsugn, infälld induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin, fullstor kyl (2016) och fullstor frys (2016). Hela maskinparken i rostfritt utförande. Träsnickerier i ljus färg, på golvet ligger stryktåligt klickgolv som egentligen är avsett för offentlig miljö och på väggarna sitter mönstrad tapet.

Tvättstuga
Med skjutdörr mot köket ligger separat tvättstuga med grått klinkergolv och ljust målade väggar. Här finns bänkyta med tvättho, överskåp, tvättmaskin samt ytterligare bänkyta med lådinredning under samt vädringsfönster.

Vardagsrum
Det mycket rymliga vardagsrummet ligger mitt emot köket med stor öppning emellan och här är det slipat och lackat ekparkettgolv samt med mönstrad tapet på väggarna. I vardagsrummet ryms enkelt både soffgrupp och matsalsmöblemang. Från vardagsrummet når man den trädäckade altanen med markis. Altanen vetter mot föreningens gräsmatta och här avnjuter man solen under förmiddag och dagtid.

WC/ Duschrum
Duschrummet helrenoverades under 2010 med helkaklade väggar, klinkergolv samt ny inredning. Duschrummet är avdelat med en wc-del och en duschavdelning som även nås från sovrum 1. I wc- delen finns wc, handfat samt spegelskåp med spotlights. I duschdelen finns duschhörna med glasdörrar som går att vika undan, handfat med bred kommod, spegelskåp med spotlights, väggfast skåp samt fönster.

Sovrum 1
Bostadens största sovrum med plastmatta och ljust lilamålade väggar. Här finns förvaring i linneskåp samt garderob. Från det här sovrummet når man den inre hallen samt duschrummet.

Sovrum 2
Mörkare trälaminatgolv och målade väggar.

Sovrum 3
Mörkare trälaminatgolv och målade väggar i cafe latte färgad ton. Här finns förvaring i två garderober med överskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

6 220 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,39117%

Andel av årsavgiften

0,39117%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Dec/ Jan

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2016)

Övrigt

Stor trädäckad altan medmarkis som vetter ut mot föreningens gräsmatta. Här avnjuter man solen under förmiddag och dagtid.

Separat förråd tillhör bostaden och ligger praktiskt belägen på entréplan precis utanför lägenheten. Egen tvättstuga finns i bostaden och utöver de finns föreningens tvättstuga i samma huskropp.

Under 2010 renoverades stora delar av bostaden av hantverkare. Sammanfattning av renoveringen som följer:

- Ny säkerhetsdörr
- Ny markis till altanen

Kök
- Helrenoverat med nya stommar, bänkskiva, kakel, maskiner, väggar, golv etc. IKEA stommar med specialbeställda luckor.

Vardagsrum
- Slipat och lackat parkettgolvet, tapetserat samt målat innertak.

Badrum
- Totalrenoverat med helkaklat och klinkergolv, duschhörna med glasdörrar, handfat med bred kommod, spegelskåp med belysning, väggfast skåp, wc etc.

Separat wc
- Nytt klinkergolv, målade väggar samt nytt handfat.

Hall
- Tapetsering

Inre hall
- Nytt parkettgolv samt tapetsering.

Tvättstuga
- Nytt klinkergolv och tvättmaskin.

Sovrum
- Nymålade väggar i två av tre sovrum.

Under 2016 installerades ny fullstor kyl och fullstor frys till köket.

Förening

Namn

HSB brf Boken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67.
Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41.
Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter.
I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten.
Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc.
Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet.. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. Det finns ca 358st p-platser i föreningen som kostar ca 227 kr/mån (prisuppgift från HSB 2019-04-04). HSB Norra Stor Sthlm administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
2012- Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts.
2012- Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
2012- Spolning av stammar har utförts
2015/2016- Utbyte av fönster och entrépartier.

Kommande renoveringar
2019- Stambytet börjar i första huset augusti 2019 och arbetet slutförs under våren 2021. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 3% inför 2019.
Avgiften höjdes med 3% inför 2018.
Med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad