Merkuriusvägen 9A

Bilder

  • Såld!
  • Familjevilla med högt och lugnt läge
  • Plana gröna ytor för utomhusaktiviteter
  • Entré med biluppställningsplats
  • Entré med golvvärme
  • Hall med förvaring

Merkuriusvägen 9A , Skälby , Järfälla

Med högt, lugnt och barnvänligt läge och på attraktiv adress i Skälby, återfinns den här fina sluttningsvillan som under senare tid nästan genomgående har renoverats i påkostade materialval och harmoniska nyanser. Huset som har en totalyta av ca 200 kvm disponerar på övervåningen, en stor sällskapsdel i vinkel med öppen spis och utgång till dubbla uteplatser, elegant bad-/duschrum som skänker extra lyx i vardagen och minimalistiskt kök i vitt med maskiner i rostfritt från Siemens. Här finns också en privat del med tre bra sovrum. Entréplanet fördelas över en stor hall med klinker, gästwc, sovrum med förvaring, rum för gym/hobby, stor tvättavdelning med dusch och fina förrådsutrymmen.. Det finns också ett varmgarage på ca 30 kvm som kan göras om till sovrum, egen verksamhet eller byggas om till en lägenhet. Utvändigt så finns på framsidan, en plan och lagom stor trädgårdstomt med lekstuga. För sommarens uteliv och privat avkoppling, hittar vi en stor och helt insynsskyddad uteplats och en soldränkt och markisförsedd balkong i västerläge. Huset är förhandsbesiktigats och ansvarsförsäkring för dolda fel har tecknats av säljarna.

141 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
141 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
724 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 166 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

141 kvm

Biarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan:
Stor och välkomnande entré/hall med klinkergolv "Marrakech" och vitmålade väggar. Dessutom så finns en garderob för praktisk förvaring. Vattenburen golvvärme finns i hallen.

I anslutning till hallen finns en gäst wc med vitkaklade väggar med plattor i två storlekar, svart klinkergolv och handfat och wc.

Sovrummet har vitmålat trägolv och vitmålade väggar med en målad fondvägg i en behagligt grön ton. Här finns två garderober för effektiv förvaring.

Det andra rummet används idag som ett hemmagym men kan naturligtvis användas som sovrum eller för andra fritidsintressen.
Rummet har ett vitmålat trägolv och väggarna är vitmålade. Gymutrustningen och TV:n kan köpas separat av säljarna om intresse finns.

Den inre delen av hallen/passagen som bl.a. leder till garaget har klinkergolv "Marrakech" och väggarna är vitmålade.
Det finns en garderob där inkommande fiber finns och under trappan så finns en praktisk förrådsdel och avhängningsytor.

Stor tvätt avdelning med klinkergolv i grafitgrå ton och vitkaklade väggar. Här finns en duschkabin och en bra arbetsbänk med förvaringsskåp och infälld tvättho.
Tvättmaskin och torktumlaren kommer från Samsung och är från 2015. Det finns också en stor garderobslösning i vinkel.

Praktiskt förråd/matkällare som har vitmålade väggar, målat golv och förvaringshyllor.

I pannrummet/förrådsdelen finns bergvärmepumpen från IVT som installerades 2012, frys från Electrolux och förvaringshyllor.
Väggarna är vitmålade och golvet är målat.

Stort varmgarage på omkring 30 kvm med högt i tak och indraget vatten och avlopp. Här ryms många framtida möjligheter om ni vill bygga om detta till extra rum, gillestuga, egen verksamhet eller varför inte en lägenhet.

Övervåning:

Stor sällskapsdel i vinkel och med stora perspektivfönster och dörrar ut till både uteplatsen på baksidan och balkongen på entrésidan.
Rummet har exklusivt och slittåligt laminatgolv i matt valnöt och väggarna är vitmålade med en målad fondvägg i en ton av sand.
För den kallare årstiden, så finns det en öppen spis som är godkänd och kontrollerad under 2017.

Elegant och minimalistiskt kök i vitt från Ballingslöv som till största delen renoverades under 2010.
Överskåpen som har vitrinluckor och vinställ är från 2012. Svart mosaik/kakel finns på väggen över den infällda diskhon och hällen. Stor barbänk/arbetsbänk i laminat från 2016 mellan kök och matplats som kan användas till läxläsning, servering eller för socialt umgänge. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och fläkt, Allt i rostfritt utförande från Siemens från 2010. Induktionshäll i glaskeramik från 2010.
Matrummet och köket har exklusivt och slittåligt laminatgolv i matt valnöt och väggarna är målade i en ton av sand.

Snyggt och påkostat bad-/duschrum som skänker vardagslyx och som renoverades 2012.
Väggarna har stora vita kakelplattor och golvet har grafitsvart klinker med golvvärme. I taket finns infällda dimmerstyrda downlights.
Badrummet har badrumsmiljö/kommod i svart med spegel med belysning, badkar, duschplats med väggar i glas, handduksvärmare, förvaringsskåp med skötbord-/bänk.
Stort fönster finns också.

Föräldrasovrummet har exklusivt och slittåligt laminatgolv i matt valnöt och väggarna är vitmålade med en målad fondvägg i en ton av sand.
Här finns fem garderober och perspektivfönster ut mot uteplatsen.

Sovrummet som ligger i mitten, har exklusivt och slittåligt laminatgolv i matt valnöt och väggarna är vitmålade

Det tredje sovrummet har exklusivt och slittåligt laminatgolv i matt valnöt och väggarna är vitmålade med en målad och en tapetserad fondvägg.

Övrigt:

- Fastigheten har eget larm.

- En långtidsmätning av radon utfördes år 2004-2005, med ett årsmedelvärde på 190bq/kbm, gränsvärde vid tidpunkten var 200 bq/kbm.

- Fastigheten är besiktigad och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration kan laddas ner under dokument, när ni har gått in på Merkuriusvägen 9A.

- Ansvarsförsäkring för dolda fel har också tecknats av säljarna.

- Öppen fiber från Telia installerades 2016, då också nätverkskablage (Cat-6) installerades.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med sluttningsvåning

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Vattenburen värme via bergvärmepump från IVT från 2012

Ventilation

FTX-system från 2002.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 april 2011
Energiprestanda: 187 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel och trä (målad 2015)
Fönster: 2-glas och isolerglas
Bjälklag: Lättbetong och trä
Tak: Gummiduk och råspont från 2005
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

På husets baksida finns en stor och helt insynsskyddad uteplats som avskärmas med en vägg från 2014, och som delvis är markisförsedd med en fjärrstyrd markis. Här finns en vattenutkastare.
Det finns också en stor balkong/terrass som ligger i ett soldränkt västerläge och med fin utsikt över grannskapet. Här finns också dubbla fjärrstyrda markiser.
Inspektionslucka upp till vinden finns över balkongen.

Fastighetsbeteckning

Skälby 3:160

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 000 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 062 000 kr, varav byggnadsvärde 1 417 000 kr

Summa pantbrev

3 296 000 kr

Tomt

Areal: 724 kvm
Tomttyp: Souterrängtomt

Tomtbeskrivning

Högt belägen och lättskött trädgårdstomt med en plan gräsmatta på framsidan som omgärdas av en häck med tujor som planterades 2014. På tomten finns bl.a. träd och växter såsom björkar, rhododendron mm. Asfalterad garageinfart med elslingor och plats för upp till fyra bilar. På tomten finns också en flaggstång och för familjens busfrön finns en lekstuga.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialservitut: Vattenledning, 0123-11/17
Last, Officialservitut: Avlopp, 0123-11/17
Last, Officialservitut: Väg, 0123-11/17
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld mm, 01-IM5-45/8207

Tillträde

Tidigast 1 december 2017.

Om området

Skälby

Skälby är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till vackra grönområden. Skälby Gård välkomnar till trevligt valborgs- och midsommarfirande samt julmarknad. Skälbys bostadsområden består till största delen av friliggande villor och radhusområden. I området finns gym, pizzeria, närbutik och Strömvallen med fotbollsplaner. Lövstabadet i Hässelby finns inom cykelavstånd. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll som på vintern erbjuder längdskidåkning. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Skälbyvägen går flertal bussar ner till Barkarby pendeltågsstation, men även till Hässelby/Vällingby där man når tunnelbane-nätet. Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station, där finns även direktbussar till bl.a. Kista och Sollentuna. Nya ormbackaleden bidrar till en förbättrad tvärförbindelse mellan Järfälla och Sthlm/Hässelby.

Närservice

Ica Maxi i Barkarbystaden och Barkarby handelsplats finns inom bilavstånd samt Willys och Matvärlden i Veddesta som erbjuder mat från världens alla länder. Som alternativ finns även Åkermyntan C i Hässelby som erbjuder livsmedelsbutiker, apotek och diverse småbutiker samt blomster- och trädgårdsvaruhus.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad