Stråvägen 1, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Stråvägen 1, 6 tr , Viksjö , Järfälla

Gavellägenhet om 3 rok på 88 kvm på 6/6 våningar med hiss och underbar utsikt mot 2 väderstreck! Här ges ett unikt tillfälle att skapa sitt drömboende efter eget tycke och smak. Lägenheten erbjuder 2 stora sovrum, stort kök med utgång till balkong, lättmöblerat vardagsrum med fransk balkong, badrum och tvättstuga samt en generös klädkammare. Bredband och kabel-tv ingår i avgiften. Nära till såväl natur som buss, samt till nya Viksjö centrum med utbyggd service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll, samt ett flertal skolor och förskolor.

88 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 941 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
56
Byggår:
1968
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Ljus och stor hall med goda förvaringsmöjligheter på lång hatthylla och garderob. Längre in i hallen finns linneskåp och ytterligare en garderob, samt en klädkammare med generös förvaring på hyllor och stänger. Plastmatta och ljus tapet. Vit säkerhetsdörr (2017).

Vardagsrum
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med fransk balkong och en fantastisk utsikt mot Jakobsberg och den gröna naturen. Här finns plats för både soffa och matsalsbord för den som önskar samt övrigt möblemang. Parkettgolv och ljus tapet.

Kök
Stort kök i original med matplats för ca 4 personer. Vita luckor och två rader vitt kakel ovanför vit laminatskiva respektive rostfritt. I köket finns spisugn, fläkt med kryddhylla och kombinerad kyl/frys (Bosch 2016). Mörk plastmatta och ljus tapet. Härifrån finns anslutning till den inglasade balkongen i sydväst med eftermiddags-/kvällssol med trätrall.

WC/Duschrum
Original badrum med ljus våtrumsmatta och -tapet. WC-stol, tvättställ, spegelskåp med förvaring och duschkabin.

Tvättstuga
Ljus tvättstuga med ljusinsläpp från fönster, tvättställ och arbetsbänk med trådbackar under. Tvättmaskin (Candy). Grön våtrumsmatta och -tapet.

Sovrum
I detta stora sovrum finns plats för dubbelsäng och annat möblemang, samt förvaring i två garderober. Grå plastmatta och ljus tapet.

Sovrum
I det andra rymliga sovrummet finns plats för enkelsäng och övrigt möblemang. Plastmatta i illustration av trägolv och ljus tapet.

VIKTIG INFORMATION

Bostadsrättshandlingar: Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening: Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning: Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

3 941 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppskattade uppgifter

Andel i föreningen

0,42942%

Andel av årsavgiften

0,42942%

Reparationsfond

3486 kr

Tillträde

Omg. inflyttning möjlig

Byggnad

Byggnadstyp

7-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:173

Övrigt

- Förråd
- Tvättstuga
- Balkong med em-/kvällssol

Förening

Namn

HSB Brf Eken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 281 kr/mån och med el-stolpe för fn. 351 kr/mån (2019-09-30). Nuvarande kö (2019-09-30): garage Stråvägen respektive Axvägen ca 15 st på vardera och p-plats 4 st (exkl väntelista för byte/andra plats).

Renoveringar

Byte av takpapp 2013.
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.
Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spolas var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Ekonomi

Inför 2019 höjdes avgiften med 3 %.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad