Axvägen 79, 1 tr

Bilder

  • Såld!
  • Stort och ljust vardagsrum
  • Trevlig balkong
  • Kök med matplats
  • Sommarfrukt
  • Badrum

Axvägen 79, 1 tr , Viksjö , Järfälla

Välkommen till denna trevliga och ljusa bostadsrättslägenhet om 4 rok på 107 kvm med öppen atmosfär och ljusinsläpp från två väderstreck! Här disponeras tre rymliga sovrum, helkaklade badrum och gäst-wc, stort vardagsrum och fint kök med stora arbetsytor, samt balkong med morgon- och förmiddagssol. Centralt belägen i nyrenoverade Viksjö C med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera, och ett stenkast till skolor och förskolor. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

107 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 596 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
196
Byggår:
1969
Driftskostnad:
256 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande och ljus hall, med parkettgolv och vitmålade väggar, där det finns plats för avhängning. Säkerhetsdörr installerades 2016. Direkt vid entrén finns en gäst-WC och längre in i hallen finns städskåp och linneskåp, samt en klädkammare med gott om förvaring på hyllor och stänger.

Gäst-WC
Trevligt med kakel och klinker i vitt respektive terrakotta. Utrustat med WC-stol och handfat.

Vardagsrum
Till vänster från hallen finns ett stort vardagsrum med plats för soffgrupp, soffbord, TV-del och även matsalsdel. Parkettgolv och vitmålade väggar. Härifrån finns anslutning till balkongen som rymmer loungegrupp eller matbord där du kan njuta av ditt morgonkaffe eller äta frukost i solen med utsikt mot gården.

Kök
Till höger från hallen finns bostadens hjärta med matplats för ca 6 personer och gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Kökssnickerier i vitt respektive furu, grått stänkskydd ovanför bänkskiva i massiv trä. Utrustat med dubbelhon, rostfri diskmaskin (Whirlpool), spis med häll (Bosch), rostfri kyl och frys (Hotpoint Ariston) samt rostfri fläkt med glas, dessutom finns även två inbyggda gasplattor (tillfälligt avinstallerade, gaslarm finns). På golvet ligger mörkt laminat och väggarna är vitmålade. Här upplevs en öppen atmosfär då det finns fönster mot hall/vardagsrum, vilket ger mer ljusinsläpp. I anslutning till köket finns separat tvättstuga.

Tvättstuga
Två arbetsbänkar, tvättho, hyllor för förvaring och tvättmaskin (Bosch). Skjutdörr finns. Klinker på golvet och målade väggar.

Badrum
Kakel och klinker i vitt respektive svart med svart kakel-detalj på väggen. Badkar, WC-stol, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

Sovrum 1
Här ryms enkelsäng och skrivbord, samt andra möbler om så önskas. Två inbyggda garderober. Parkettgolv och vit tapet.

Sovrum 2
Här ryms dubbelsäng, sidobord och byrå. Parkettgolv och gråmålade väggar.

Sovrum 3
Även här ryms dubbelsäng om så önskas eller två barnsängar och övrigt möblemang. Två garderober. Mörkbrunt laminat och gråmålade väggar.

VIKTIG INFORMATION

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening: Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning: Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

6 596 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 072 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 072 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,41437%

Andel av årsavgiften

0,41437%

Reparationsfond

2562 kr

Tillträde

Okt eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:178

Övrigt

- Balkong i sydost
- Förråd i porten bredvid bostaden
- Tvättstuga Axvägen 63-67
- Fritidslokal och hobbylokal Axvägen 81-83

Renoveringar
2017 - Målat utskick
2016 - Säkerhetsdörr

Förening

Namn

HSB brf Boken i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67.
Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41.
Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter.
I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten.
Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc.
Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet.. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. Det finns ca 358st p-platser i föreningen som kostar ca 227 kr/mån (prisuppgift från HSB 2019-04-04). HSB Norra Stor Sthlm administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
2012- Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts.
2012- Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
2012- Spolning av stammar har utförts
2015/2016- Utbyte av fönster och entrépartier.

Kommande renoveringar
2019- Stambytet börjar i första huset augusti 2019 och arbetet slutförs under våren 2021. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Ekonomi

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 3% inför 2019.
Avgiften höjdes med 3% inför 2018.
Med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

Karta

Hör av dig till Mariana Hanna fd. Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad