Fölvägen 2/Hästskovägen 25

Bilder

  • Såld!
  • Trädgården
  • Husets entrésida
  • Entré och garageinfart
  • Hall och entré
  • Hall och entré

Fölvägen 2/Hästskovägen 25 , Jakobsberg , Järfälla

Centralt belägen familjevilla, byggd -65, i ett plan med hel källare och med en totalyta av ca 250 kvm för den större familjen. Huset disponerar på entréplanet en trivsam sällskapsdel med braskamin, ljust och smakfullt kök, duschrum och 3-4 sovrum. Källarvåningen inrymmer en stor ungdomsavdelning med braskamin, lekrum som tål tuffa tag, stor tvättavdelning, duschrum med bastu och stora utrymmen för hobby och förvaring. Bergvärme finns installerat som ger en låg boendekostnad. Plan och lättskött trädgårdstomt på 845 kvm med hörnläge som inspirerar till utomhuslek. För sommarens utomhusliv finns en soldränkt, insynsskyddad och markisförsedd uteplats i sydvästläge Garage finns också. Huset ligger i centrala Jakobsberg, bara några minuters promenad till pendeltåg, centrum och gröna naturupplevelser ute på Järvafältet. Skola, förskola och kvartersrestaurang finns i närområdet. Huset kommer att besiktigas och energideklareras.

125 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
125 kvm
Biarea:
125 kvm
Tomtarea:
845 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
2 216 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

125 kvm

Biarea

125 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Rymlig entré/hall i vinkel med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Inbyggd garderob och vindslucka finns i hallen. Utvändigt så har trappräcket vid entrén målats 2017.

Sällskapsdel

In till vänster finns en stor sällskapsdel med flera stora fönster och utgång till uteplatsen. Rummet har ekparkettgolv och väggarna är målade i en ton av caffélatte med en dekorativ fondtapet. Här finns också en öppen spis med insats för den kallare årstiden.

Badrum

Rymligt duschrum med melerat kakel i en grå ton och klinkergolv. Badrumsmiljö/kommod med dubbla handfat och badrumskåp med belysning, duschkabin från 2017, handduksvärmare i krom och wc.

Gästwc

I anslutning till entrén finns en gästwc som renoverades 2013, med grafitgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

Sovrum

Föräldrasovrummet är inrett med ljust laminatgolv och tapet i en behaglig ton med fondtapet. Här finns gott om förvaring tack vare en stor garderob med skjutbara dörrar från 2015, och en inbyggd garderob med spegeldörr.

Sovrum

Det andra sovrummet har ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns inkommande fiber, som installerades 2014, och det finns också en inbyggd garderob.

Kök med matrum

Ljust, smakfullt och rymligt kök med perspektivfönster och utgång till uteplats och trädgården från matplatsen. Här finns ett tåligt laminatgolv och väggarna är vitmålade. I anslutning till matplatsen finns inbyggt städskåp samt förvaringsskåp med hyllor. Köket har köksluckor i en vit ton med handtag i mattkrom. Stommar och köksluckor är från 2012. Ett av överskåpen är ett vintrinskåp. Över den generösa barbänken i laminat från 2012, så fungerar ett läckert kakel i medelhavsblått som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Husqvarna, diskmaskin från Bosch, spis med häll och dubbla ugnar från Electrolux och en rostfri fläkt (2012) från Thermex. Dimmerstyrd belysning finns över arbetsbänkar och matplatsen.

Sovrum

Sovrummet som ligger i anslutning till köket, har ekparkettgolv, vitmålade väggar och två garderober. Det här rummet kan delas av så ni får ytterligare ett sovrum.

Gillestuga

Källarvåning: Flera av källarväggarna är ommålade 2017. Stor ungdomsavdelning/gillestuga med ljuslaserat trägolv och panel på väggarna. Öppen spis med insats finns för den kallare årstiden.

Duschrum med bastu

Duschrummet/bastuavdelningen, har kaklade väggar i en ljus ton och ljust klinkergolv. Badrumsmiljö med kommod och badrumskåp med belysnng, wc, duschplats och handuksvärmare i krom.

Hobbyrum

Det är här det perfekta lekrummet för familjens busfrön. Golvet har vinylmatta och väggarna är vitmålade. Under trappan som leder upp till övervåningen, finns ett praktiskt förvaringsutrymme.

Tvättavdelning

Rymlig tvättavdelning som har målade väggar och golv. Här finns tvättmaskin från Electrolux, tvättho och förvaringshyllor. Här finns också ventilationsanläggningen.

Pannrum

I pannrummet finns bergvärmepumpen som kommer från Nibe.

Förråd/gästrum

Praktiskt och användbart rum med vinylmatta, vitmålade väggar och garderob.

Förråd

Rymligt förråd som kan bli ett framtida sovrum. Väggarna och golvet är målade och det finns också förvaringshyllor.

Matkällare

Matkällaren har praktiska förvaringshyllor.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Vattenburen värme via bergvärmepump från Nibe från 2015.

Ventilation

Mekanisk till och frånluft från 2008.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 november 2017
Energiprestanda: 42 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä. Målat 2015/2016
Fönster: 3-glas från -85 och -96
Bjälklag: Betong
Tak: Plåttak som målades 2016
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

För sommarens uteliv finns en insynsskyddad och stenbelagd uteplats i soldränkt sydvästläge.

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:2017

Övriga byggnader

Asfalterad infart leder in till det friliggande garaget som finns på fastigheten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 500 kr
VA: 2 600 kr
Renhållning: 1 100 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 6 900 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kostnaden för uppvärmning/hushållsel grundar sig på en årlig förbrukning av låga 13 500 kWh.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 815 000 kr, varav byggnadsvärde 1 338 000 kr

Summa pantbrev

1 874 000 kr

Tomt

Areal: 845 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan, lummig och lättskött trädgård som inspirerar till utomhusaktiviteter. Här finns en stenbelagd gång som leder in mot huvudentrén. Trädgården har ett flertal björkar, prydnadsbuskar och fruktträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Vintern-Våren 2018

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad