Månadsvägen 50, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrummet
  • Inglasad balkong
  • Kök med matplats
  • Badrum stambytt 2016
  • Detaljbild

Månadsvägen 50, 2 tr , Jakobsberg , Järfälla

Eftertraktad 3 rok på ett lagom högt läge i huset med bra planering och med bästa läget på den inglasade balkongen i rakt söderläge med fri vy och utan insyn. Stambyte i badrum och kök 2016. Ytskikt löpande renoverade. Mycket hemtrevlig bostad med ett ogenerat läge där nuvarande ägare stomtrivts i hela 10 år!

69 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 504 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
76
Byggår:
1961/62
Driftskostnad:
658 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Bostade presenterar följande planlösning:

Konstnärlig bostad med mycket harmoni och känsla där nuvarande ägare stormtrivts men nu skall bege sig iväg på nya bostadsäventyr när barnen flyttat ut. Hon har värdesatt de stora sällskapsytorna, originaldetaljerna såsom dragluckor i kök och originallampa på väggen ovanför ena sovrummet. Köket har lämpat sig bra för familjen och ger en relativt sett stor matplats. Att stambytet är avslutat är skönt då du som köpare slipper bo där under tiden. Säljaren önskar dig eller din familj varmt välkommen till hennes hem och ser fram emot att få lämna över det till nästa ägare som förhoppningsvis kommer njuta av läget och solen lika mycket som hon gjort, för här har hon verkligen älskat att bo, i över 10 år!

Hall:
Rymlig hall med skjutdörrsgarderober och plats för hallmöbel samt hatthylla. Innerdörrar i vitt som målades (2007) och målade väggar, även dem i vitt med brytning på fondvägg i rött samt laminatgolv. Säkerhetsdörr.

Badrum
Stambytt 2016! Helkaklat badrum i vitt och grått med vikbara duschväggar i klarglas, vägghängd WC-stol, handfat med kommodskåp och spegelskåp ovan med belysning. Toppmatad tvättmaskin ingår i köpet.

Kök:
Charmigt originalkök i bevarad retrostil med massiv stomme och dragluckor som varsamts renoverats 2007 med målade snickerier i vitt och handtag i borstad metall. Kakel ovanför diskbänk i pigga kulörer som smälter väl samman med kökets stilinriktning, arbetsbänk i laminat och diskbänk i rostfritt stål med dubbelho. Maskinell utrustning: Spishäll med ugn (Elektro helios), köksfläkt (Bosch), kombinerad kyl/frys (Bosch) med överskåp samt två högskåp på vardera sida varav ett utgör städskåp. Laminatgolv och väggar i vitt och grått (2007). Avloppsrör i köket byttes i samband med stambytet 2016.

Sovrum 1:
Med plats för dubbelsäng och sängbord, förvaringslösning med fyra garderober som alla ingår i köpet. Laminatgolv och målade väggar. Harmoniskt och behagligt ljust rum för en god natts sömn.

Sovrum 2:
Ligger parallellt med köket och ger plats för dubbelsäng samt byrå eller skrivbord. Garderober med nya skjutdörrar i vitt (2017). Vitmålade väggar och laminatgolv.

Vardagsrum
Ljust och rymligt med vitmålade väggar och ekparkettgolv. Plats för både matsalsmöbel, tv-bord och soffa. Utgång till inglasad balkong.

Inglasad balkong:
Möblerbar och härlig balkong med inglasning som går att skjuta åt sidan de varmare dagarna. Trätrall med filtmatta under som båda ingår i köpet och plats för loungedel eller matbord samt solskyddande rullgardiner monterade. Balkongen glasades in ca 2011/2012.

Övrigt:
- Förråd i källaren i samma port, port 54
- Tvättstuga i källaren, port 52.
- Cykelrum/barnvagnsrum i samma port, port 54
- Stambytt våren 2016 i badrum och kök.
- Bredbandsbolaget avseende både Kabel-tv och Bredband.
- Elcentral med automatsäkringar finns.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning, energideklaration samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 504 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

7 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 300 kr
Försäkring: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,26094%

Andel av årsavgiften

0,26094%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961/62

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:1926

Förening

Namn

HSB Brf Västerby 2 i Järfälla

Om föreningen

Välkommen till Brf Västerby 2 som byggdes 1962 och består av totalt 414 bostadsrättslägenheter på Månadsvägen 32-74 och Veckovägen 31-69. Föreningen är beläget på bekvämt promenadavstånd till Jakobsberg Centrum med ett stort utbud av service och affärer. I området finns även kvällsöppen livsmedelsbutik och restaurang.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband genom Telenor/Bredbandsbolaget varav basutbud på kabel-tv ingår i avgiften.

Parkering

Det finns fri parkering i området med undantag för s.k.. städdagar.
Föreningen innehar ett mindre antal parkeringsplatser och garageplatser, 30 st. p-platser och 14 st. garageplatser, för närvarande föreligger kö.
Norrbyparkeringen finns vid Coop och står till förfogande men ett parkeringstillstånd måste anskaffas för 500 kr per år (2018) som då är knuten till lägenheten. En bricka för inpassering behövs.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Förråden har bytts ut till järngaller (gallerbur)
Tvättstugorna renoverades 2002.
Under 2006/07 har föreningen bytt samtliga fönster.
Balkongerna har helrenoverats under 2012.
Föreningen har installerat portlås 2013/14.
Stambytet är gjort under 2016.
Pågående dräneringsarbeten som berör fastigheterna är färdigställt.
Fasadrengöring 2017

Kommande renoveringar 2018
- Översyn och upprustning av yttre miljö
· Mindre underhållsåtgärder
· Målning av allmänna källarutrymmen.
· Renovering av elcentraler
· Gavelrestaurering

Ekonomi

Avgiften reglerades 2018 med 3% gällande lägenheter samt 2% gällande parkering och garage.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja 90/10

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd (järngaller). Man har tillgång till en gemensam tvättstuga och cykelförråd.
I området finns dessutom ett återvinningshus/grovsoprum.
Var och en står för sin el. Eon har nätet och det står fritt att välja andra elleverantörer.
Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning.
Styrelsen har på budgetmötet, den 16 oktober 2018, beslutat att höja avgiften för 2019 med 1% gällande lägenheter samt 0% gällande parkering och garage.

Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg för alla lägenheter vilket innebär att bostadsrättshavaren inte behöver teckna detta tillägg i hemförsäkringen.

Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Hemsida
hsb.se/norrastorstockholm/vasterby2

Med reservation för eventuella ändringar

Om området

Jakobsberg

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström eller Rickard Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte