Högbyvägen 1

Bilder

  • Såld!
  • Radhus med perfekt gavelläge
  • Vardagsrum med utgång till uteplats
  • Matplats för större sällskap
  • Fullt utrustat kök med matplats
  • Matplats i köket i öppen anslutning mot vardagsrum

Högbyvägen 1 , Viksjö , Järfälla

Gavelläge i barnvänligt område med promenadavstånd till Viksjö C och cykelavstånd till Mälaren. Huset har installerat FTX ventilation samt Nivellgolv på entréplan. Ytskikt är löpande renoverade och bostaden har fina sällskapsytor. Uteplats & altan, underbart gavelläge fritt från insyn på baksidan. Garage i länga & förråd!

129 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
129 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
326 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
4 400 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

129 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Hall:
Rymlig hall med praktisk klinker i svagt terrakotta och golvvärme (el), exemplariskt för blöta skor. Gott om plats för avhängning vid stor hatt/skohylla, infällda spotlights i taket samt skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas.

Kök:
Välskött kök i vinkel med god förvaring och delvis öppen planlösning mot vardagsrummet för att skapa kontakt mellan rummen och ett bättre ljusflöde. Köksluckor i krämvitt med infällda spotlights under överskåp, grått kakel ovan bänkskiva i massivt trä med infälld dubbelho i rostfritt. Matplats om 4-6 personer finns i köket, perfekt för frukost och vardagsmåltiderna, men det finns även en större matplats i anslutning som rymmer hela släkten vid långbord då den öppna planlösningen mellan vardagsrum och matplats skapar generösa sällskapsytor. Maskinell utrustning: Spishäll med ugn (Elektro-Helios), köksfläkt (Cylinda), diskmaskin (Whirlpool) samt kyl och frys (Cylinda 2016). Trevligt kök med direkt utgång till baksidan och altanen där du har sol på morgonen/förmiddagen, österläge.

Altan delvis under tak från 2003, baksida:
Perfekt ifall vädret inte är med oss och regnet faller, då kan ni fortsätta middagen utomhus under tak. Plats för möblemang, grill och infravärme. Sol hela morgonen/förmiddagen samt stor gräsyta utanför med plats för studsmatta.

Vardagsrum:
Plats för sällskapsdel/tv-hörna och i öppen planlösning med matplatsen, fint ljusinsläpp från två väderstreck och altandörr som leder rakt ut till framsidans uteplats i västerläge. Önskas ytterligare ett sovrum (sovrum 5) så kan ena halvan av rummet utgöra sovrum genom uppsättning av vägg. Ekparkett med målade väggar.

Uteplats framsida:
Den andra, utav husets två altaner/uteplatser, med vindskydd i trä och sol på em/kväll i exemplariskt västerläge.

Tvättavdelning:
Eftertraktat utrymme för tvätt-hantering då du slipper ha alla nytvättade kläder hängandes i bostaden eller i badrummet. Grått klinker med vitt kakel på väggarna, bra förvaringsskåp och hyllplan. Tvättmaskin (Electrolux, 2010) och torktumlare (Aeg), VVB från 2005. Tvättho i rostfritt samt fönster ut mot framsidan.

Gäst-wc, 2006:
Renoverades 2006 med klinker i mörkgrått samt kakelbeklädda väggar i vitt. Handfat med kommod, spegelskåp och wc-stol. Golvvärme (el)

ÖVRE PLAN

Badrum:
Rymligt badrum med badkar, wc-stol, handfat med spegelskåp samt förvaringsskåp. Kakelbeklädda väggar i en ljust aprikosfärgad ton med våtrumsmatta och vädringsfönster. Det är vanligt förekommande i området att klädkammaren bredvid tas i anspråk för att utgöra en del av badrummet för utökad totalyta eller bastu.

Sovrum 1:
Det största sovrummet med klädkammare i anslutning och utgång till stor, härlig balkong i soligt västerläge. Plats för dubbelsäng, byrå och ytterligare möblemang, exempelvis läshörna. Garderob som ingår i köpet med en dörr i spegelglas samt två neutrala utan spegel. Tapetserade väggar i grått med rutmönster och ljust laminatgolv.

Klädkammare:
Med hyllplan och stänger, vindslucka är belägen här.

Sovrum 2:
Ljust sovrum som även det har utgång till balkongen. Plats för enkelsäng, skrivbord och garderob. Ljust laminatgolv med vitmålade väggar och ljusmönstrad fondvägg med skimrande medaljonger.

Sovrum 3:
Plats för enkel- eller dubbelsäng samt soffa och tv. Två fönster, ljust laminatgolv med målade väggar och fototapet.

Sovrum 4/kontor/klädkammare:
Klädkammare (finns även en i sovrum1) med fönster som kan användas som mindre barnrum, kontor eller walk in closet alt för utbyggnation av badrummet.

FAKTA OM BOSTADEN

Nivellgolv, en klok investering i huset:
-På entrévåningen finns ett luftspaltbildande golv av modellen Nivell, denna del är ej mekanisk ventilerat såsom man normalt sett brukar göra idag. Däremot är det samma konstruktion av golvet med sk. Nivell-lösning, dvs. att golvet inte ligger direkt mot bjälklaget utan har en luftspalt mellan sig. Fotodokumentation finns hos säljaren. Övrig del (hall, gäst-wc samt kök på entréplan) förseddes med Nivellgolvsystem i mitten av 2000-talet och därmed är denna del även mekaniskt undertrycksventilerad. Det är en hel del bostäder i området som säljs utan att golvkonstruktionen har försetts med Nivelllösning vilket kan innebära risk för fuktskador i framtiden pga. byggnadssättet, därför är det oerhört värdefullt att denna bostads ägare har investerat i det.

FTX- system, det optimala ventilationssystemet för en frisk inomhusmiljö:
-Byggnaden ventileras genom mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning. Unikt att detta finns på dessa bostäder så återigen en klokt genomförd investering av ägarna. Det ger en god inomhusmiljö där man tar tillvara på den varma inomhusluftens värme och återanvänder den innan den lämnar huset, återvinning sker genom en s.k. värmeväxlare. Aggregat/fläkt är placerad på vinden.

ÖVRIGT
-Varmvattenberedare, fabrikat Focus värme VLM 300space , tillverkad år 2005.
-Huset målades 2001
-Fiber är indraget
-Tv via parabol, Viasat
-Elradiatorerna är utbytta löpande i bostaden
-Ytskikt löpande renoverat i bostaden
-Takpapp på förrådet är utbytt 2006
-Yttertak är bytt inkl läkt och papp 1999
-Omdränerad långsida gavel med platonmatta 90-talet
-Garage i länga tillhör bostaden

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans gavelradhus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Direktverkande elvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Uteluftsventilerad krypgrund/bjälklag av betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä/Tegel
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Mellanbjälklag Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:220

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 000 kr
El: 6 000 kr
VA: 14 500 kr
Väg, samf: 6 700 kr
Försäkring: 7 600 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 018 000 kr, varav byggnadsvärde 890 000 kr

Summa pantbrev

1 653 250 kr

Tomt

Areal: 326 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Delvis insynsskyddad, trivsam och plan tomt med gräsyta på både fram- och baksidan. Gavelläget gör att barnen lätt kan springa från fram- till baksida utan att behöva passera genom huset. Plats för både studsmatta eller mindre plaskpool då stora delar av tomten har ett fint solläge. På tomten finns syréner, päronträd och aroniabuskar.

En stor trädäcksförsedd altan med väggar (ej inglasning) och tak på baksidan samt uteplats på framsidan.

På framsidan finns ett förråd för gott om förvaring samt grind och staket som avskärmar tomten.

Tillhör radhuset gör också garageplats i länga med fria parkeringsplatser för gäster, garaget är markerat med just siffran ett och är beläget precis intill huset.

Barnvänligt område med promenadavstånd till Viksjö C och den omtalade ICA-Viksjö som årligen får mycket goda betyg av sina kunder. Görvälns naturområde med strövområden och badplats når du inom cykelavstånd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA:
Viksjö S:11 (Avser garageplats mm)

Viksjö GA:12
Högbyvägens gårdssamfällighet 2, hemsida:www.hogby2.se
Följande ingår i samfällighetsavgiften: Skötsel av snöröjning, sandning, ev. reparationer av de gemensamma anläggningarna; t.ex garage och gemensamma förrådet, parkeringsplatser, gräsytor och trädgårdsanläggningar, Ledningar för VA och vägbelysning. 2 gemensamma städdagar per år.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
820 m
Norrbacka Livs
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,8 km
Stockholm Quality Outlet
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Högby Förskola
280 m
Tilly Wahlgren Service
620 m
Grundskolor
Högbyskolan
290 m
Viksjövallen
930 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
2 km
Kvarnskolan
2,1 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
2,5 km
Banker
Swedbank
720 m
Nordea Bank AB
2,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
2,1 km
Hässelby Golfklubb
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
870 m
Viksjövallen
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte