Orgelvägen 27

Bilder

  • Såld!
  • Fasadbild från entrésidan- rymlig uppfart med plats för 3 bilar
  • Tomtens baksida i soligt söderläge
  • Öppet vardagsrum till matsalen med plats för större sällskap
  • Stort kök med vy mot tvättrum
  • Badrum

Orgelvägen 27 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Bostaden har ett mycket bra och skyddat läge mot allmänning och på återvändsgata med lekpark precis utanför. Uteplatsen och baksidan tomten är i soligt sydväst och gränsar till fantastiska fält och naturreservat.Välplanerat med 4-5 sovrum, 2 badrum, öppna ytor och braskamin. Infart med plats för 3 bilar. Fina badplatser ligger på ca 15min promenadavstånd. Gångavstånd till buss samt fina vandringsleder och cykelvägar. Runt hörnet finns en bollplan och trevliga skogsdungar att leka i.

Pendeltåg från Jakobsbergs Centrum, skolor, gymnasium, golfbana och ett brett utbud av fritidsaktiviteter finns inom cykelavstånd. Näheten till E18 för snabb transport både till bl.a.
Arlanda och Bromma samt Sthlm C är värdefull.

Läget mot allmänningen är verkligen oslagbart!

143 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
143 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
287 kvm
Byggår:
1984
Driftskostnad:
2 605 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

143 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Hall:
Välkomnande hall med frostat fönster längs med ytterdörren, skjutdörrsgarderob och klädkammare i anslutning. Målade väggar i vitt, klinkergolv i grå/beige kulör och el-golvvärme installerat 2011 liksom elcentralen med automatsäkringar. Luft/luft värmepump är placerad bredvid ytterdörren.

Klädkammare/förråd:
Belägen under trappan med förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:
Nuvarande ägare har öppnat upp emot hallen och skapat mer rymd och ett fint ljusflöde genom rummet och dess generösa fönsterpartier. Här finns gott om plats för både matplats och sällskapsdel där ni kan sitta i soffan och njuta av sprakandet från den underbara braskaminen eller njuta av goda middagar tillsammans med släkt och vänner längs långbord. Parkettgolv, fondvägg i brunt med turkost blomster vid soffdelen, i övrigt ljusa tapetserade väggar, allt från 2010. Från vardagsrummet finns även utgång till baksidan av tomten och den stenbelagda uteplatsen i soligt läge.

Uteplats baksida:
Stenbelagd uteplats på baksidan med gräs mot allmänning.

Badrum:
Renoverat 2011 med grått klinker och gråmelerat kakel. Badkar, spegelskåp med inf spotlights ovan, handfat med kommod i svart och inbyggd tvålpump samt wc-stol. Vädringsfönster.

Kök:
Renoverat 2011 med bl.a. ny parkett och tapetserade väggar, även nytt kakel med dekorativ bård i mosaik från 2011 ovan arbetsbänk i laminat med infälld rostfri diskho. Kökssnickerier i björk med bra förvaring i skåp och lådor. Köksbord för 4-5 personer som går utmärkt att använda i veckodagarna för att sedan intaga helgmiddagarna i vardagsrummet. Maskinell utrustning: Infälld spishäll från 2010 med ugn under, integrerad diskmaskin från 2014, kyl (frys i tvätt avdelningen bredvid) samt köksfläkt och inbyggd micro.

Sovrum 1:
En del av garaget byggdes om 2004 till ett större sovrum i anslutning till vardagsrummet, ger plats för dubbelsäng och garderober om så önskas. Byggnationen gjordes om 2010 med parkett, ljusa tapetserade väggar och golvvärme (el). Ljusinsläpp genom ett fönster samt en altandörr som leder ut till tomtens baksida. En vindslucka finns upp till vinden med extra förvaringsplats.

Tvättavdelning:
I anslutning till köket ligger denna funktionella tvättstuga/groventré med ett fönster samt en altandörr mot tomtens framsida och träbelagda uteplats. Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet. Utrustning: VVB (Focus Värme), TemoVex Ventilation, tvättmaskin och torktumlare, linneskåp, städskåp, tvättho och arbetsbänk samt frysskåp.

ÖVRE PLAN

Hall:
Centralt belägen i mitten av våningsplanet med parkettgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2:
Det största sovrummet på övre plan med plats för dubbelsäng, byrå och sängbord. Två dubbelgarderober som ingår i köpet. Vitmålade väggar och fondtapet med ljus bakgrund och lila blomster.

Sovrum 3:
Plats för enkelsäng och skrivbord. Vitmålade väggar och fondtapet i brunt samt parkettgolv. Dubbelgarderob som ingår i köpet.

Sovrum 4:
Disponeras som kontor idag, vitmålade väggar och ljust parkettgolv. Plats för enkelsäng och sängbord samt förvaringsmöbel. Garderob som ingår i köpet.

Klädkammare:
Hyllplan och stänger på båda sidor.

Badrum:
Renoverat 2010 med kvalitetsdokument som bilägges under fliken "viktiga dokument". Stilrent, klassiskt badrum med grått klinker och grå/vit melerat kakel samt infällda spotlights i taket. Dusch med välvda och vikbara duschväggar i glas, wc-stol, handdukstork (el), stort handfat med avställningsyta bredvid och kommod samt extra brett spegelskåp och infällda spotlights. Högskåp, vädringsfönster och golvvärme (el).

Trappa:
Trappa med plansteg i trä och vitmålat räcke, fondtapet med blomster i svagt rosa/lila med gråa blad, renoverades 2014.

ÖVRIGT
2011: Uppfarten, med plats för 3 bilar, är delvis omlagd.
2011: Fiber är indraget
2011: Luft/luft värmepump installerad, aggregatet utomhus bytt 2016.
2014: Luftvärmeväxlare har renoverats och kanalsystem rengjorts.
2014: Fasaden målades
2015: På övre plan installerades nya vita allmogedörrar och sovrum 2 tapetserades/målades.
2016: Luftvärmepump installerad 2011, utedel byttes på garanti 2016.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans kedjehus

Byggnadsår

1984 del av garage inretts 2010 till sovrum

Uppvärmning

Direktverkande el med luft/luft värmepump och eldstad

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta med underliggande isolering
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad/Putsade prefabricerade lättbetongelement
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Lättbetongkassetter,
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Viksjö 8:579

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 260 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
VA: 2 900 kr
Renhållning: 800 kr
Väg, samf: 7 560 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 413 000 kr, varav byggnadsvärde 1 316 000 kr

Summa pantbrev

2 700 000 kr

Tomt

Areal: 287 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig och lättskött trädgårdstomt som har ett underbart läge gränsande till vacker natur och öppna fält. Här finns gott om plats för de med spring i benen att leka av sig på. Du får plats med studsmatta eller plaskpool för barnen på baksidan i exemplariskt söderläge med sol hela dagen. Förrådsbyggnad på baksidan samt uteplats både på fram och baksidan.

På tomten finns bl.a: Äppelträd med vinter och sommaräpplen, rabarber, jordgubbar, vinbär, rosor, tulpaner, krokus m.m.

Gårdsplanen framför huset rymmer en liten lekplats samt gemensamhetslokalen som kostnadsfritt går att boka för egna kalas och aktiviteter,

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:58
Förmån, Officialservitut: Takutsprång tillträde, 0123-83/17
Förmån, Officialservitut: Takutsprång tillträde, 0123-83/17
Last, Officialservitut: Takutsprång tillträde, 0123-83/17

Samfällighetsavgiften omfattar snöröjning och sandning, ledningar för VA, tillgång till gemensamhetslokal, gemensam lekplats, extra parkering, 100/100Mbit fiber samt kabeltv via Telia fibernät. Gemensam städning brukar ske 1 gång/år.

Tillträde

1 Juli/Överenskommelse

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
1,7 km
Norrbacka Livs
1,8 km
Köpcentrum & Gallerior
Åkermyntan Centrum - Citycon
2,7 km
Jakobsbergs Centrum - Citycon
3,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Rosa Tornet Montessoriförskolan
320 m
Fjällen Förskola
520 m
Grundskolor
Fjällen Förskola
520 m
Sandviks IP
970 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
2,9 km
Kvarnskolan
3,2 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
3,8 km
Banker
Swedbank
1,6 km
Nordea Bank AB
3,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Hässelby Golfklubb
870 m
Viksjö Golfklubb
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sandviks IP
970 m
Viksjö sporthall
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
3,1 km
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
6,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte